Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Και οι Σλάβοι της Ελλάδας γιορτάζουν στις 20 Ιουλίου στη Μελίτη…

  Οι απανταχού ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Βουλγαρικής καταγωγής, γιορτάζουν στο Ovcharani-Μελίτη Φλώρινας το Ιlinden! Η κεντρική εκδήλωση των ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ στο Οvcharani-Μελίτη Φλώρινας στις 19 και 20 Ιουλίου. Site zaedno brakja da go proslaveme Ilinden!!! Σας προσκαλεί  o Πνευματικός μορφωτικός σύλλογος Μελίτης!!!
  Χορηγός επικοινωνίας web radio "ΣΛΑΒΟΜακεδονική Παράδοση":

  Η εξέγερση της Илинден (Ίλιντεν - ημέρα του (Προφήτη) Ηλία), είναι άλλη μια ιστορία την οποία κλέψανε οι Σλαβομακεδόνες γείτονες μας και την προσάρμοσαν κατά τα συμφέροντα τους... Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση το "θύμα" δεν είναι τόσο η Ελληνική, όσο η Βουλγαρική ιστορία...
  Στις 2 Αυγούστου του 1903 (20 Ιουλίου με το παλιό ημερολόγιο), την ημέρα της εορτής του Προφήτη Ηλία (Илинден - Ίλιντεν) οργανώθηκε από το κομιτάτο εξέγερση στην περιοχή του Μοναστηρίου και εγκαταστάθηκε επαναστατική κυβέρνηση στην πόλη Крушево (Κρούσεβο - Κρούσοβο, σήμερα ανήκει στην F.Y.R.O.M.), όπου και ανακηρύχθηκε η Δημοκρατία του Κρούσοβο. Στόχος της εξέγερσης ήταν να διεθνοποιηθεί το "Μακεδονικό" ζήτημα, καθώς οι Τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή ήταν αρκετά ισχυρές για να επιτρέπουν στο κομμιτάτο να ελπίζει σε απελευθέρωση από την Οθωμανική αυτοκρατορία...
  Ο Αποστολ Πετκωφ ήταν βούλγαρος κομιτατζής που οι Σκοπιανοί τον θεωρούν "Μακεδόνα" (......άλλος ένας βούλγαρος που προσπαθούν να τον οικειοποιηθούν)
http://en.wikipedia.org/wiki/Apostol_Petkov
Apostol Petkov or the Sun of Enije Vardar (May 6, 1869, Boymitsa , today Greece - August 2, 1911, Giannitsa, today Greece) was a Bulgarian revolutionary and one of the leaders of the revolutionary movement in Aegean Macedonia[1][2][3]He is considered ethnic Macedonian in the Republic of Macedonia.He was a leading komitaji in the bands of the Bulgarian Macedonian-Adrianople Revolutionary Committees and took part in the battles against the Ottoman authorities as well before the Ilinden-Preobrazhenie Uprising as after it.
 
Προφανώς έχαιρε φήμης αφού κυκλοφορούσε και κάρτα με την φωτογραφία του. Μια τέτοια καρτα ειχε στείλει ο ίδιος στον κομιτατζη φιλο του Τανε Νικολωφ. Δειτε ομως κατι πολυ ενδιαφέρον στο πισω μερος της καρτας ο Αποστολ υπογραφει αφιερωση προς τον Νικολωφ και βαζει την προσωπικη του σφαγιδα στην καρτα στην σφραγίδα ξεκάθαρα αυτοπροσδιοριζεται ως ....ΒΑΡΔΑΡCKO.


Ταχαλια

6 σχόλια:

  1. ΚΡΟΥΣΟΒΟ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΠΙΣΟΔΕΡΙ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΒΛΑΧΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΚΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΞΑΡΧΙΚΟΙ(ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΥΠΑΡΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ.
    TOTE ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ BΜRO
    ΔΕΝ ΥΠΗΡΧE ΤΟΤΕ TO USA-ΤΙΤΟ-BROS(USA TITO BRATSKO)ΤΗΣ ΦΥΡΟΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην αναπαράγετε ανακρίβειες...
    Δεν έκλεψαν την επανάσταση του Ίλιντεν. Η επανάσταση ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε ήταν Σλαβομακεδόνικη και όχι Βουλγάρικη.
    Ο Πέτκωφ αφού ήταν Βούλγαρος γιατί υπέγραφε ως ΒΑΡΔΑΡCKO;
    Λίγη προσοχή όταν αναφέρεστε στην ιστορία αυτής της περιόδου. Προσπαθείτε να την παραχαράξετε και οι Ελληναράδες και οι περίεργοι από την Μελίτη. Και οι δύο κάνετε κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΕΡΒΟΙ,ΑΛΒΑΝΟΙ.
      ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ Η ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
      ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΒΛΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΛΙΝΤΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΔΑΡCKO ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Ο ΟΝΤΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΠΕΤΚΩΦΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΔΑΡΗ:
      ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΔΑΡΗ.ΒΑΡΔΑΡΣΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΔΑΡΣΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΒΟΥΓΛΑΡΟΙ.
      Η ΟΡΘΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ:
      ΒΑΡΔΑΡΣΚΑ-UGO ALBANOSLAVIA BOULGAROBINA
      ΒΑΡΔΑΡΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΒΙΝΗ(ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ).
      ΕΤΣΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΕΠΟΙΚΩΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΞΑΡΧΙΚΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ

      Διαγραφή
    2. η λέξη "παράβλαξη" είναι όλα τα λεφτά. Δεν ξέρω αν είναι από λάθος ή επίτηδες, τελικά όμως είναι απόλυτα σωστή

      Διαγραφή
  3. Σλάβοι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.Εδώ υπάρχουν μόνο Έλληνες.Όσοι δεν αισθάνονται Έλληνες στα τσακίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχουμε απαιτηση προς τα Σκοπια και μη μας ανακατεύεται στα βρομοπαιχνιδα της καμια πολιτικής ! Ο απλος βουλγαρος δεν εχει σχεση μ'αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.