Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Ασθενήν έχομεν, εις τον γύψο τον βάλαμε»…


  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα εκπροσωπήσει τελικά την Ελλάδα στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περίεργο είναι πως ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος -που επρόκειτο να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά- δεν γνώριζε πως μια χώρα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο ή τον αρχηγό του κράτους.
Και είναι περίεργο επειδή ο κ. Αβραμόπουλος -πριν γίνει πολιτικός- ήταν διπλωμάτης.
  Δεν είναι καλή ιδέα να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής από τον Κάρολο Παπούλια.
  Όπως υποστηρίζει ο κ. Παπούλιας, έχει πολεμήσει τους Γερμανούς σε ηλικία 15 ετών, οπότε μπορεί οι Γερμανοί να εκλάβουν την παρουσία του κ. Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής ως εχθρική ενέργεια.
  Οι γέροι μπορεί να μην θυμούνται τι έφαγαν χτες αλλά θυμούνται με κάθε λεπτομέρεια τι έκαναν πριν από 70 χρόνια, οπότε δεν αποκλείεται ο κ. Παπούλιας να θυμηθεί τα ανδραγαθήματά του κατά των Γερμανών, να θελήσει να τα διηγηθεί στη γερμανική αντιπροσωπεία και να έχουμε διπλωματικό επεισόδιο που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μας βγάλουν από το ευρώ και να χάσουμε αυτή την αξιοπρεπή και πολυτελή ζωή που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε.
  Αφού ο Αντώνης Σαμαράς ασθενεί, θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να μην εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο Κορυφής. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια οι εκπρόσωποι της Ελλάδας είναι μουγκοί. Όλοι οι εξαγορασμένοι είναι μουγκοί.
  Παρακολουθώντας αυτή την ιστορία με την «ασθένεια» του Αντώνη Σαμαρά -που δεν του επιτρέπει να πάει στις Βρυξέλλες να επαναδιαπραγματευτεί, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά-, σκέφτομαι πως ο Ανδρέας Παπανδρέου από εκεί ψηλά θα πρέπει να έχει ξεραθεί στα γέλια.
  Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου κυβέρνησε την Ελλάδα και νεκρός.
  Δεν ξέρω αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ζει -όπως υποστηρίζουν κάποιοι πασόκοι-, αλλά ο Σαμαράς είναι σίγουρα νεκρός.
Θεός σχωρέστον...

πιτσιρικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.