Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

O εορτασμός των πολιούχων Αγίων, στο Αμύνταιο…


  Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η πόλη του Αμυνταίου, τους προστάτες και πολιούχους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

  Την παραμονή, Κυριακή 20 Μαΐου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητου και ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αγίων στους δρόμους της πόλης προς ευλογία των κατοίκων της.
  Το παρών τους έδωσαν οι Βουλευτές Φλώρινας, Νίκος Σαμαράς και Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και οι στρατιωτικές αρχές του τόπου.
  Απορίας άξιο αποτελεί το γεγονός ότι την λιτανευτική πομπή συνόδευσε η μπάντα του στρατού, παρόλο που η φιλαρμονική του δήμου Αμυνταίου ήταν έτοιμη να …αναλάβει καθήκοντα! Προφανώς η ασυνεννοησία των υπευθύνων ακύρωσε την εμφάνιση της και σκόρπισε τον εκνευρισμό στα μέλη της…

1 σχόλιο:

  1. Την εικόνα του νικηφόρου Αγίου και της Αγίας μητρός του ακολούθησαν, μεταξύ άλλων και πολλοί απερχόμενοι και ηττοφέροντες προς τον τόπο μας.
    Από του χρόνου θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι νικηφόροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.