Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Το μεγάλο στοίχημα της χώρας...

Του Γιώργου Θεοχαρίδη

  Όλο και πιο ζοφερό διαγράφεται το πολιτικό σκηνικό, με τους πολίτες να εκφράζουν πιο  έντονα παρά ποτέ  την δυσαρέσκεια και αγανάκτηση τους για τα αποτελέσματα του 2ου μνημονίου και όλων όσων το υποστήριξαν με λόγο και έργο.
  Μετά την αποτυχία του 1ου Μνημονίου, η συμφωνία εφαρμογής του 2ου μνημονίου έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της εξαθλίωσης της Ελληνικής οικονομίας, εξαιτίας των όρων λιτότητας που επεβλήθησαν.
  Η αύξηση των ελλειμμάτων εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ο στραγγαλισμός της οικονομίας και ο καταστροφικός φαύλος κύκλος ύφεσης- λιτότητας αυξάνουν διαρκώς τις απαιτήσεις της Τρόϊκας για περισσότερες, κάθε φορά, περικοπές.
  Με την πρόφαση των κόκκινων γραμμών,  η απερχόμενη κυβέρνηση υλοποίησε με συνέπεια, μέσω των μνημονίων, τα επιβαλλόμενα μέτρα. Για ποιο λόγο όμως δεν επετεύχθη δραστικότερη μείωση του ελλείμματος; Γιατί απλούστατα τα έσοδα και οι δαπάνες ενός κράτους δεν εξαρτώνται μόνο από το ύψος των φορολογικών συντελεστών και από τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Εξαρτώνται και από την εξέλιξη της οικονομίας και από άλλες «κόκκινες γραμμές».
  Με τις εκλογές να έχουν οριστεί για τις 6 Μαΐου, πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποκρυσταλλώνουν τις συνέπειες  των παραπάνω εξελίξεων, καταγράφοντας κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και παντελή αδυναμία σχηματισμού κυβερνήσεως, τροφοδοτώντας όπως ήταν αναμενόμενο σενάρια ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού ή ακόμα και ακυβερνησίας που θα επιβάρυνε περαιτέρω την όλη κατάσταση.
  Οι 2 δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στις Αρχές Απριλίου, από ALCO και  GPO,καταγράφουν σαφές προβάδισμα της ΝΔ, ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο της 8 κομματικής βουλής, αφού το ποσοστό το αναποφασιστων ξεπερνά το 14% (και στις 2 δημοσκοπήσεις).

ΚΟΜΜΑΤΑ
ALCO
GPO
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
20,5
18,2
ΠΑΣΟΚ
13,8
14,2
ΚΚΕ
7,5
8,0
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
6,5
7,0
ΣΥΡΙΖΑ
7,4
6,2
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
6,75
5,9
ΛΑΟΣ
2,9
4,0
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
3,0
4,0
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
2,55
1,5
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
2,5
2,5
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ-ΛΕΥΚΟ-ΑΠΟΧΗ
11,6
10,2
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ
14,4
19,2

  Η παρούσα στιγμή αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για τους πολίτες να ασκήσουν το ύψιστο καθήκον τους, εκλέγοντας τους αντιπροσώπους που πραγματικά αξίζουν και διαθέτουν τις ικανότητες να εισέλθουν στο κοινοβούλιο , αυτή η επιλογή για πρώτη φορά δύνανται να είναι συνειδητή, με καθαρά πολιτικά και οχι κομματικά κριτήρια, μακριά από ιδιοτελής σκοπούς, εξαρτήσεις και φανατισμούς, προκειμένου η βουλή να ξαναγίνει το επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου και ο εκφραστής της βουλήσεως του ελληνικού λαού.
  Οι Έλληνες κυρίαρχοι της βουλήσεως τους οφείλουν, εμπρός στην σκληρή πραγματικότητα, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, καταρρίπτοντας κάθε επιχείρημα περί πολιτικής ανωριμότητας, καθώς  το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και η δημιουργία προϋποθέσεων ανάκαμψης από την ύφεση.
  Τούτη η εκλογική διαδικασία αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ολόκληρου του πολιτικού κόσμου και κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων να δείξουν έστω και την ύστατη ώρα  φιλότιμες προσπάθειες και ειλικρινή ατάση απέναντι στον λαό και την πατρίδα, αποβάλλοντας την πολιτική συνήθεια το τόπου μας να αποφεύγουν τις αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες.
  Μετά τις εκλογές, όσοι πολιτικοί κληθούν αναλάβουν να διοικήσουν και να οργανώσουν νευραλγικά πόστα του κράτους οφείλουν  να θυσιάσουν τα πάντα για την διακυβέρνηση της χώρας-ύπνο, ξεκουράσει, προσωπικές σχέσεις, φιλίες, ψυχική ηρεμία, ανθρώπινα συναισθήματα-, από το να απολαμβάνουν τα πάντα από την διακυβέρνηση της χώρας.
  Σ' αυτήν τη κρίσιμη μάχη απαιτείται υπεύθυνη στάση, σοβαρότητα, ωριμότητα από πολιτικούς και πολίτες, στοίχημα της Ελλάδος να κερδίσει την μάχη με τον χρόνο, να ανατρέψει κάθε αρνητική πρόβλεψη των κερδοσκόπων, να αποδείξει ότι στα δύσκολα οι Έλληνες μπορούν περισσότερα.
  Το μέλλον μας ανήκει γι αυτό οφείλουμε να το κερδίσουμε!

40 σχόλια:

  1. πες γτα αδερφέ, διότι δεν ξερουν τι τους γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο συνέχισε ετσι, μην κάνεις την χάρη σε κανένα μακακα, δύναμη σου εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είναι αυτός ρε παιδιά. Υποψήφιος βουλευτής μήπως; Ρε κάτι φρούτα που ξεφυτρώνουν από το πουθενά...

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΠΟΙΟΙ/ΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΣΟΥ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ….ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ

      Διαγραφή
    3. poli gnwsto to grafiko ifos toy 4:35....allaze to ifos soy tarama se pirame xabari kai pali!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Γιώργο, πολύ ωραίο το άρθρο σου. Απλά δεν ξέρω αν πραγματικά τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Συνασπισμού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι πραγματικά ή προϊόν μαγειρέματος. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί και καχύποπτοι με τις δημοσκοπίσεις γιατί φοβάμαι ότι όπως παρουσιάζονται σκοπός τους είναι η αλλοίωση της πρόθεσης του κόσμου για αλλαγή.

    Σε όλα με βρίσκεις σύμφωνο.

    Χρήστος Θωμαΐδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο κ εγω το ίδιο πιστεύω για τις δημοσκοπήσεις...σε οτι εχει να κανει με τον αρθρογράφο θεωρώ οτι τοποθετεί τα πράγματα στην σωστή τους βάση

      Διαγραφή
  4. Μπράβο αγόρι μου άξιος συνεχιστείς του έργου και του ονόματος του Δημοσθένη Θεοχαρίδη.
    ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά ρε φίλε ένοπλες δυνάμεις, αθλητισμό, αρθρογραφία, πολιτικά, όλα μονοπώλιο τα πήρες άσε κάτι και για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Κ ΔΕΞΙΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΑ καιρό είχες να φανείς…σαν να άργησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντε Γιωργάκη ήρθε η ώρα να μπεις και συ στην πολιτική σκηνή ως εγγόνι του Θεοχαρίδη. Άλλωστε στην Ελλάδα από το 1821 πληρώνουμε την οικογενειοκρατία. Τωρά θα αλλάξουμε;;;
    Μόνο που στα μνημόνια μας οδήγησαν οι φαύλες πολιτικές των πολιτικών ανδρών που υπηρέτησαν την πατρίδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το δημόσιο γιγαντώθηκε με την αθρόα πρόσληψη συγγενών ανηψιών και κουμπάρων των εκάστοτε βουλευτών. Η μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ Κ. ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ. ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 2-3 ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΑΝ Κ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΘΑ ΠΗΓΑΝΑΤΕ ΑΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρέπει να πώ το άρθρο σου είναι αντικειμενικό, αληθινό και κυρίως αγγίζει το μέσο έλληνα, ωστόσο το βρίσκω αρκετά αισιόδοξο στον επίλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχωριανέ Εμένα πάντως μου έδωσες λίγο κουράγιο …. αρκετά καλό άρθρο
    Αγραφιώτης Αετός-ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν αφήνεις λέω εγώ το Αμύντα και το χαντμπολ να ασχοληθείς με σοβαρότερα θέματα, μπάς κ δούμε άσπρη μέρα στο νομό

    ΑΣΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Κ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΣΤΥΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. George bale ipojifiotita…ego tha se fifiso arkei bebaia oxi mono na ta les alla k na ta kaneis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Που μπορώ να σας βρώ κύριε Θεοχαρίδη, θα ήθελα πολύ να συζητήσω μαζί σας
    Γιάννης Ρόμπις Εμπορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμα σχολιάζουν κακοπροέραιτα και σένα, τοτε τι θα πρέπρι να πουν και γι αυτούς που είναι μέσα στο χορό. Μη μασάς μία, όσο σε χτυπάνε τόσο σε φοβούνται...γρήγορα θα ερθουν τα κάτω πάνω και τοτε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αληθεύει κυρίε θεοχαρίδη ότι μέχρι και η ταξιαρχία σας ευχήθηκε καλή πολιτική σταδιοδρομία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μη ασχολήσε παλίκαρε με τις μαργιονετούλες που σου επιτίθονται…ο παππούς σου ήταν από τους λίγους πολιτικούς που βοήθησαν τον τόπο, να σαι περήφανος γι αυτό!
    Δίνας Mιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κρίμα κύριε θεοχαρίδη έκλεισαν οι υποψηφιότητες της ΝΔ στο νομό, μα γιατί σας άφησαν απ έξω ένα τόσο λαμπρό νέο και επιστήμονα;
    Κούνια που σε κούναγιε, μια ζωή θα στε 2η και καταιδρωμένοι, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό
    ΦΙΛΩΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ Γιώργο εάν είχα την δική σου οικονομική άνεση και έφερε ένα τόσο βαρύ όνομα και γω θα το παιζα αυθεντία στα πολιτικά!
    θεωρώ είναι ότι αργά η γρήγορα θα πολιτευτείς , διότι βλέπω ότι το σύστημα σε πάει πολύ (Εκκλησία, Στρατός, ΜΜΕ, τοπικοί φορείς κ.α.)
    Αν και σε εκτιμώ σαν προσωπικότητα, μου δίνεις την εντύπωση ότι η στάση σε όλα τα θέματα είναι υποκριτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. K.Θεοχαρίδη κατ'αρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο σας,είστε καλή πένα.Στο άρθρο σας μιλάτε για ανιδιοτελείς σκοπούς μακριά απο κομματικές εξαρτήσεις.Όμως καλό θα ήταν να φανερώσετε και τις δικές σας κομματικες πεποιθήσεις,αν και αν κρίνω από τις παρέες σάς και το οικογενειακό σας προιστορικό κλίνετε προς τα δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. vlepeis kyrie theocharidi toys skatopasoktsides….mexri kai oi parees sou toys peirazoyne, giati etsi exoyn mathei na krinoyn toys antropoys, ayto itan to kritirio tis aziokratias tous , sinthima tous opoios den einai me to pasok einai exthros toy kratous.

    K sy me to athro soy milas gia antikeimeniki krisi kai amerolizia. nea dimokratia mexri na pethano…..dioti kaneis den zexna k tipota den zexniete.

    A kai kati akoma kyrie 11:38 gia peite mas to periskopio einai dezio h aristero;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον)Φίλε μου γιατί δεν γράφεις στα ελληνικά που έμαθες στο σχολείο να σε καταλαβαίνουμε,μήπως ντρέπεσαι για τα ορθογραφικά σου λάθοι?2ον)Το αν το περισκόπιο είναι δεξιό η αριστερό δεν θα το κρίνω εγώ,αλλωστέ πιστοποιητικά κοινωνικών φρονιμάτων μοιραζαν άλλοι <>3ον)Εσύ τι θιχτηκές και απαντησές μ'αυτο τον τρόπο ο δόκιμος ανθυπολοχαγός του ελληνικού στρατού χρειάζεται και υπασπιστή?και4ον)Επειδή ανάφερες κάτι για ΠΑΣΟΚ και τέτοια σου απαντώ ότι δεν ανήκω σε καμια παράταξη και δέν φοράω παρωπίδες που μάλλον φοράς εσύ.

      Διαγραφή
    2. A re kefte, exe xari poy girizo arga apo tin douleia moy diaforetika tha se stelna adiabasto k sena kai kapoioys kakomirides .
      1) Distixos den teleiosa to sxoleio alla eimai perifanos poy doyleyo k sintiro tin oikogeneia moy….eno esy o argosxolos kathese kai epikrineis , giati profanos exeis symferonta oikonomika kai distixos gia sena kapoioi pane na soy ta xalasoyn .
      Gi ayto epitithese sto pedaki re malaka,poy zitima na einai 24, 25, 26 xr. poy me mia apli topothetisi toy se anastatose
      2) Se pliroforo oti ton giwrgo ton gnorizo toso kala poy ton theoro spanio xaraktira k ezereto anthropo , opos to idio pisteuei to megalitero meros tis koinonias toy dimou mas….
      3) Mporei na min anikeis se kapio komma alla oti anikes ayto einai bebeo ….k sigoyra se soytarane ap kei giati katalavan ti stenomialos kai xerekakos (eides omos exo kalo lezilogio) isoun.
      Elpizo na mi sou xalasa to proino sou

      Διαγραφή
    3. Φαίνετε ότι δεν μπορείς να κάνεις μια συζήτηση που να στηριζεται στον υγιει λογο και σε επιχειρήματα αλλα αναλωνεσαι σε βρισιες και βλακείες.Σέβομαι το γεγονός ότι ξενυχτάς για να ζήσεις την οικογενειά σου,δέχομαι το γεγονός ότι σέβεσαι πολύ το παλικάρι.Σου επιστρέφω όμως όλους τους χαρακτηρισμους σου,μαλλον είσαι ότι γράφεις!

      Διαγραφή
  24. θε-οχαρ-ίδης θε-οχα-ρίδης οτι θέλουν οι πολλοί, οτι θέλουν οι πολλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΣΑΣ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πιστεύω οτι αρκετοι νέοι όπως ο κ. θεοχαρίδης αξίζουν και πρέπει να ανακατευτούν με τα κοινά του τόπου, ώστε να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα και να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.
    Και κάτι ακόμα το περισκόπιο φιλοξενεί αρθρα απο ανθρώπους που ανήκουν σε πολλούς χώρους, ωσ εκ τουτου δεν μπορεί να κριθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου,πρέπει οι νεοι να ανακατευτούν με τα κοινά και με την πολιτική αρκει αυτοί οι νέοι να μην αντιπροσωπέυουν το παλιό γνωστό σύστημα που μας έφτασε ως εδώ αλλά πραγματικά κάτι νέο κάτι φρέσκο γιατι αλλιως δεν έχει καμία σημασία...

      Διαγραφή
    2. Μπράβο παιδιά συνεχίζουμε έτσι καιρός ήταν να ακουστεί η φωνή των νέων. Γιώργο πάμε όλοι μαζί ενα με κοινό όραμα, την αναγέννηση του τόπου μας.
      Κώστας Ναούμ

      Διαγραφή
  27. ENAS GIA OLOUS K O KATHENAS ME TON EAYTO TOY AYTO EISTE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ακουσε Γιώργο πολύ καλό το χαντμπολ αλλά πλέον κανείς δεν δίνει την σημασία που έδειχνε παλαιότερα σ αυτό το άθλημα, όχι οτι τα υπόλοιπα αθλήματα βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα.
    Πιστεύω φίλε οτι ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να στηρίξει το άθλημα,χαρακτηριστικό παράδειγμα η κόντρα που δημιουργήθηκε με τον φιλώτα και σε πληροφορώ οτι δεν αποσχόλησε κανένα , εκτός απο αυτούς/ες που βρίσκονται στον χώρο.
    Πρόταση μου είναι να καταπιαστείς με την τοπική αυτοδιοίκηση αρχικά και αν δείς οτι μπορείς να τα καταφέρεις να συνεχίσεις στα ψηλότερα σκαλοπάτια.
    Είναι κρίμα να σπαταλάς το χρόνο και τις ικανότητες σου σε ενα άθλημα που πραγματικά νοσεί.
    Νομίζω οτι έχεις προσφέρει αρκετά στην ελληνική χειροσφαίριση...μάλλον ήρθε η στιγμή να τραβήξεις το δικό σου δρόμο.
    με εκτίμηση Α.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιώργο, επειδη σου τηλεφ για να σου ευχηθώ αλλά συνεχώς μιλούσες , βρήκα αυτό τον τρόπο να σου πω χρόνια πολλά....λοιπόν χρόνια σου πολλά υγεία και καλή σταδιοδρομία.... Ρένα-Φλώρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.