Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μήνυμα εστάλη: «Θέλουμε μια ΔΗΜΟΣΙΑ, δυνατή ΔΕΗ»…


Μάκης Ιωσηφίδης (Δήμαρχος Αμυνταίου, Πρόεδρος Δικτύου Ενεργειακών Δήμων): 
- Προς την ΔΕΗ: «Τώρα αρχίζουμε»…
- Προς τους υποψηφίους μνημονιακούς βουλευτές: «Αλλάξτε στάση όσοι δεν αλλάξατε και να ταυτιστείτε με τη θέληση της τοπικής κοινωνίας γιατι θα μας βρείτε μπροστά σας»… 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
  Με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στην πώληση των μονάδων σε ιδιώτες», πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (18.4.2012), συμβολική κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.
  Στο κάλεσμα του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων ανταποκρίθηκε το σύνολο του πολιτικού κόσμου (πλην Περιφερειάρχη Γ. Δακή) –ακόμα και μνημονιακοί βουλευτές οι οποίοι γιουχαϊστηκαν-, φορείς των παραγωγικών τάξεων, συνδικαλιστές εργαζόμενοι και πλήθος κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή.
  Η συμβολική αυτή κατάληψη είχε ως αποτέλεσμα (κατόπιν συνεννόησης των διοργανωτών με τον Διευθυντή της ΔΕΗ), την μείωση του φορτίου του ΑΗΣ κατά 20% για μια ώρα.
  Μια ενδεχόμενη πώληση, σύμφωνα με τους φορείς, θα οξύνει το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, που είναι η υψηλή ανεργία. Εκτός αυτού όμως, οι φορείς ανησυχούν και για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο περιβάλλον.
  Σύμφωνα με την απόφαση του Δικτύου, ο αγώνας που ξεκίνησε με την σημερινή κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα θα κλιμακωθεί εάν θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στα ενεργειακά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.