Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

«Κόλντα μπάμπο» στον Άγιο Παντελεήμονα… (video)


  Το πατροπαράδοτο έθιμο «Κόλντα μπάμπο», δρώμενο που οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων, αναβίωσε και τη φετινή χρονιά, το βράδυ της Παρασκευής 23 Δεκέμβρη, στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

8 σχόλια:

  1. Αγαπητό "ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ",πράγματι έγινε όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση στον Άγιο Παντελεήμονα,αλλά στην φωτιά της πλατείας που έγινε από τον πολιτιστικό σύλλογο,ήρθε ο κ.δήμαρχος με την ομάδα του αλλά έφυγαν άρον-άρον διότι τα άκουσαν ,όχι τα κάλαντα αλλά τα παράπονα.Ο δήμος Αμυνταίου σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε σε φωτιές πολλών τοπικών διαμερισμάτων,αλλά 1ον ξέχασα τον Άγια Παντελεήμονα που είναι από τα πρώτα χωριά που διατηρεί αυτό το έθιμο,2ον δεν στήρηξε το έθιμο και 3ον δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για το πως λειτουργεί ο ΄σύλλογος και ο κάθε σύλλογος του δήμου μας.Μάλλον ο κ.δήμαρχος δεν θέλει να γνωρίχει τίποτε άλλο εκτός από τα ορυχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε 8:14 ο Μάκαρος διαβουλέτικε με όλους τους συλλόγους -προεκλογικα- και τα έβρηκαν. Μόνο με τον ΑΜΥΝΤΑ τα βρήκε μπαστούνια. Αρα, οι του συλλόγου του Αγίου, αν αρχικά "γονατησαν" τωρα βαλαν μυαλό, είδαν ποιος είναι ο κ. Ιωσηφίδης. Ξαφνικα απο την Αθηνα εφτασε στην επαρχια (παλια λέγαμε καλως το δολάριο) και πείστηκε οτι -έπεισε- τον -λαουτζικο-. Και μας αφησε χρονιαρες μερες να κυκλοφορούμε λές και είμαστε ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8:14 Ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγίου ζήτησε την βοήθεια του δήμου και πότε; κι εγώ κάτοικος του Αγίου είμαι και βλέπω πως το μόνο που κάνουν οι του συλλόγου είναι να κατηγορούν την δημοτική αρχή σαν να είναι αντιπολίτευση του Ιωσηφίδη (ή μήπως είναι;). Οι εποχές της μάσας τελείωσαν συγχωριανοί μου και επειδή δεν μπορείτε να το χωνέψετε γκρινιάζετε με τους πάντες και τα πάντα. Νομίζω πως η αποχώρησή σας θα ηρεμήσει και εσάς και τους συγχωριανούς σας που έχουν βαρεθεί. Ουδείς αναντικατάστατος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 3:16 ΓΙΑ ΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΧΑΨΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΗΡΘΕ Η ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ , ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑ ΕΨΑΛΑΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3:16 η εποχή της μάσας λες ότι τελείωσε.Εν μέρει θα συμφωνήσω,αλλά η εποχή του να τα τρώνε μόνο αυτοί που είναι σήμερα δημοτική αρχή τώρα άρχισε με την νέα μόδα εκ Αμαρουσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νώνυμε 3:16 δεν είναι "εκ Αμαρουσίου" αλλά "εξ Αμαρουσίου". Το γεγονός ότι είσαι αγράμματος δεν συμαίνει ότι μπορείς να λες ότι μούρδα σου έρθει στο κεφάλι.
    Μπορείς να κατηγορήσεις τον Μάκαρο για ότι θέλεις αλλά όχι ότι ήρθε για να φάει. Όλοι το ξέρουμε ότι δίνει από την τσέπη του.
    Από την άλλη μεριά τα καλά παιδιά του πολιτιστικού στον Άγιο ήταν οι επιδοτούμενοι του Θεοδωρίδη. Όλοι το ξέρουν αυτό. Και από πολιτισμό: ζήτω η Μακεδονία (όχι η δική μας η άλλη) και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ και ο Θεοδωρίδης Μακεδόνας? Και η Κούρρη? Και μετά πήραν τους ψήφους και μετά ήρθε ο Μάκης και μετά τους έμεινε Η προπαγάνδα! Άντε και στο συνέδριο για χαιρετισμό θεοδωρίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού δεν τους επιδοτεί ο νέος δήμαρχος ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα ας ζητήσει βοήθεια από τα φιλαράκια του του Ουράνιου Τόξου ή ακόμη και απευθείας από τον Γκρούεφσκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.