Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στη Φλώρινα…


  Η Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 στάθηκε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες του σύγχρονου Ελληνισμού, ήταν προέκταση και ολοκλήρωση του έπους των Αλβανικών βουνών, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης.
  Ο Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1941-1944 υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, που με τον αγώνα και τη συνολική στάση ζωής τους, αντιτάχθηκαν στον κατακτητή και ανήκει σ' ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό.

  Για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής και ευγνωμοσύνης στους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αυτού αγώνα, καθιερώθηκε με το άρθρο 10 του Νόμου 1285/82 η επέτειος της Μάχης του Γοργοποτάμου σαν ημέρα Πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
  Η μάχη αυτή, σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα αποτελεί ταυτόχρονα με τον ενωτικό της χαρακτήρα, ιστορική διδαχή μεγάλης σημασίας για τις επερχόμενες γενιές.
  Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την Επικράτεια την Κυριακή 27η Νοέμβρη 2011 το δε πρόγραμμα εορτασμού σύμφωνα με δελτίο τύπου της Π.Ε. Φλώρινας, περιλαμβάνει:
Κυριακή  27  Νοεμβρίου  2011
- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης.
- Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου μέχρι και τις πρωινές ώρες της επομένης. 
ώρα 10:30 π.μ.:  Επίσημη  δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις   Σημαίες των Σχολείων.              
ώρα 11:00 π.μ.:  Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη, όπου θα παρευρίσκονται οι  σημαιοφόροι με τις Σημαίες των Σχολείων .
- Ομιλία
- Κατάθεση στεφάνων.
- Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πίστη και την Πατρίδα.
- Εθνικός Ύμνος
- Τέλος Τελετής
  Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό  της Εθνικής Αντίστασης παρακαλούνται να παραστούν οι τοπικές Αρχές και όλοι οι πολίτες

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.