Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου…

  Στην Κοζάνη βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Ανδρική ομάδα χάντμπολ του «Αμύντα» Αμυνταίου όπου αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση τον «Εθνικό» Κοζάνης, εν αναμονή των αποφάσεων της ΟΧΕ για την έναρξη των πρωταθλημάτων.
 
Οι παίκτες του Νίκου Γιώσκου έδειξαν σημάδια βελτίωσης σε σχέση με προηγούμενους αγώνες, ωστόσο υπάρχουν αρκετά  τρωτά σημεία στην ομάδα τα οποία θα πρέπει να διορθώσει ο Έλληνας τεχνικός, προκειμένου οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι σε ενδεχόμενη έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

  Στο αγωνιστικό κομμάτι, η τοπική μας ομάδα μπήκε αρκετά μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο, ο Εθνικός δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και προηγήθηκε με 4-8 στο 15λεπτό.
  Άμεσα ο προπονητής του Αμύντα προχώρησε σε ορισμένες διορθωτικές αλλαγές και με άμυνα 6-0 κατόρθωσε να γυρίσει το παιχνίδι μέσα σε διάστημα 8 λεπτών (9-8).
  Οι παίκτες του Αμύντα δεν σταμάτησαν εκεί και με όπλο τους έμμεσους αιφνιδιασμούς μπήκε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 5 τερμάτων (15-10).
  Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα με 20-23.
ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Ν. Γιώσκος): Φουδούλης (τφ), Τοϊτος (τφ), Παπαχρήστου Γ., Παπαχρήστου Α., Ψωμάς, Κάντσης, Δημητρίου, Γιαννιτσόπουλος, Σίσκος, Ηλίας, Θεοχαρίδης (τφ).
  Αναφορικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων η ΟΧΕ απέστειλε στα σωματεία την αναθεωρημένη πρόταση της σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
  Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής προτείνεται δημιουργία 4 Υποομίλων των 5 ομάδων, με την παρακάτω σύσταση:

Β’ ΑΝΔΡΩΝ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Β’ ΑΝΔΡΩΝ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ
1ος ΥΠΟ-ΟΜΙΛΟΣ
1ος ΥΠΟ-ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΘΗΝΑ
1. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΜΓΣ
2. ΑΘΗΝΑ
2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ1
3. ΑΘΗΝΑ
3. ΑΟ ΜΙΛΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
4. ΑΘΗΝΑ
4. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ2
5. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ
5.ΑΣ ΚΥΚΛΩΠΕΣ
2ος ΥΠΟ-ΟΜΙΛΟΣ
2ος ΥΠΟ-ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΟ ΑΛΚΥΩΝ
1. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ3
2. ΑΙΑΝΤΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
2. ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
3. ΑΘΗΝΑ
3. ΓΑΑΣ ΟΡΦΕΑΣ
4. ΑΘΗΝΑ
4. ΕΣ ΑΜΥΝΤΑΣ
5. ΑΕΤΟΣ ΡΙΟΥ
5. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4


ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑ ΟΜΙΛΟ:
Α’ Φάση: Ένας προς όλους έδρα-έδρα σε υπο-ομίλους
Β’ Φάση: – Άνοδος (ανά όμιλο): Ο πρώτος του 1ου υπο-ομίλου και ο πρώτος του 2ου υπο-ομίλου αγωνίζονται χιαστί με τον τους δεύτερους του 2ου και 1ου υπο-ομίλου αντίστοιχα σε  αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα. Οι νικητές ανεβαίνουν στην Α2.
Υποβιβασμός: Ο 4Ος και 5ος του 1ου υπο-ομίλου και ο 4ος και 5ος του Β υπο-ομίλου αγωνίζονται αντίστοιχα σε χιαστί αγώνες. Οι 2 ηττημένοι υποβιβάζονται.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΟΧΕ
ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ/ΚΥΡΙΕΣ
  Μελετώντας προσεκτικά την αναθεωρημένη προκήρυξη που αφορά την αναδιάρθρωση των  Εθνικών πρωταθλημάτων χαντ μπολ σας γνωστοποιούμε τα εξής:
  Αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες όπως προκύπτουν από την περιορισμένη τακτική οικονομική ενίσχυση/επιχορήγηση της Γ.Γ.Α. προς την χειροσφαίριση αλλά και την αδυναμία της πλειοψηφίας των συλλόγων να ανταποκριθούν επαρκώς στις απαιτήσεις των Εθνικών πρωταθλημάτων υπο την αρχική τους μορφή .
  Θεωρούμε ότι η αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής που προτείνετε βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο τα έξοδα τόσο  των σωματείων όσο και της Ομοσπονδίας.
  Συγκεκριμένα για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής στο οποίο συμμετέχει ο σύλλογος μας, συστήνουμε την  κατάργηση των τοπικών κατηγοριών και την δημιουργία 8 Υποομίλων, ακολουθώντας το πρότυπο της Β Εθνικής Γυναικών.
Αναλυτικά οι Υπομιλοι:
1ος ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
2ος & 3ος ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
4ος ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΕΠΤΑΝΗΣΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
5ος ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΕΧΡΙ ΛΑΜΙΑ)
6ος ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ (ΑΓΡΙΝΙΟ) – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  
7ος & 8ος  ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΑ- ΕΥΒΟΙΑ-ΚΡΗΤΗ-ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

  Τα συγκεκριμένα γεωγραφικά πλαίσια εγγυώνται την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος (καθώς αμβλύνονται περαιτέρω οι χιλ αποστάσεις) ,ανταποκρίνονται στις οικονομικές δυνατότητες των σωματείων και αυξάνεται η αθλητική δραστηριότητα (σε σύγκριση μ αυτή τον 8 αγωνιστικών που προκύπτει ).
  Επίσης προτείνουμε η συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής να είναι προαιρετική, καθώς μ αυτήν την μέθοδο θα διαφανούν οι σύλλογοι που συστήθηκαν για ιδιοτελείς σκοπούς.
  Εάν σε κάποιο Υποομιλο ο αριθμός συμμετοχής είναι κάτω από 5 ομάδες τότε  καλό θα είναι να παράσχετε τη δυνατότητα στα σωματεία  να αγωνιστούν σε τετραπλούς αγώνες – ένας προς ένα (δηλαδή 2 παιχνίδια εντός και 2 παιχνίδια εκτός με τον ίδιο αντίπαλο), εφόσον το επιθυμούν.
  Οι ομάδες που θα καταλάβουν -με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών- τις πρώτες θέσεις των Υποομίλων θα αναμετρηθούν σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2.
  Οι πρωταθλητές των Υποομιλών θα διαχωριστούν σε 2 Ομίλους των 4 τεσσάρων ομάδων υπό την μορφή Βορρά και Νότου:

 Α ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ
Β ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 5ου  ΥΠΟΟΜΙΛΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 1ου  ΥΠΟΟΜΙΛΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 6ου  ΥΠΟΟΜΙΛΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2ου  ΥΠΟΟΜΙΛΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΚΗΤΗΣ 7ου  ΥΠΟΟΜΙΛΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 3ου  ΥΠΟΟΜΙΛΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 8ου   ΥΠΟΟΜΙΛΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 4ου  ΥΠΟΟΜΙΛΟΥ
   Από κει και έπειτα η ΟΧΕ θα αποφασίζει τον τρόπο διεξαγωγής των αναμετρήσεων του κάθε Ομίλου (είτε υπό μορφή τουρνουά με αγώνες ένας προς ένα, είτε με κλήρωση και διπλές αναμετρήσεις) , απ όπου θα προκύπτουν τα 4 εισιτήρια (2 από τον Νότιο Όμιλο και 2 από τον Βόρειο 2 Όμιλο) για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.
  Τέλος κρίνουμε επιτακτική ανάγκη ότι όποια και εάν είναι η τελική σας απόφαση σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, η ημερομηνία έναρξης των αγώνων να είναι μετά το πέρας  των Εορτών (Αρχές Γενάρη).
Διότι:
1ον: Η εν λόγω περίοδος είναι κατάλληλη για ανεύρεση οικονομικών πόρων για τα σωματεία (μέσω  διαφόρων δραστηριοτήτων).
2ον: Οι χειροσφαιριστές θα πρέπει να έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας, καθώς η παρατεταμένη αβεβαιότητα για την έναρξη των πρωταθλημάτων τους έθεσε εκτός προγραμματισμού.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

7 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΑΚ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΓΙΩΣΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ (ΕΙΝΑΙ Η ΨΩΡΑ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ: Ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΥΠΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ (ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ). ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΗΤΕΙΑΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ) ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ (ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΖΗΜΙΑ! ΝΑΙ, ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΔΙΚΑ. ΘΑ ΕΛΕΓΑ (ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ) ΝΑ ΜΟΝΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ (ΜΗΝ ΠΩ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ) ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΟΤΙΚΟΥ ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2000 perimenei na dei tin omada aide na jekinisei to protathlima...ayto poy prokite na ginei den ua to pisteuoyn oyte sta pio trela tous onira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΝΕΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ, ΦΙΛΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΕΡΕΟ ΤΟΥ ΧΑΝΤ ΜΠΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ....ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΓΙΩΣΚΟ-ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΑΝΙΑ Κ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΩΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω οτι η συνεργασία τον δυο συλλόγων είναι ανεπόφευκτη...αφου τα εξοδα είναι πολλά θα πρέπει και να τα μοιραστούν οι 2 ομάδες.
    Αποψη μου Φιλώτας Αμυνταιου
    στο γυναικείο και Αμύντας Αμυνταίου στο ανδρικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέτριος Αμύντας κακός Φιλώτας...που πάτε ρε! το χαντμπολ πέθανε...vazelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗ ΛΕΤΕ ΜΑ,,,ΚΙΕΣ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ,,,,ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΑ ΚΑΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.