Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό μουσείο της Τ.Κ. Αγραπιδιάς του Δήμου Αμυνταίου.

  Το Λαογραφικό Μουσείο της Τ.Κ. Αγραπιδιάς εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Αμυνταίου, Μάκη Ιωσηφίδη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Λιάση, των Αντιδημάρχων Κώστα Μωυσιάδη, Μέλης Γιαννιτσοπούλου, Σπύρου Τσαχειρίδη, Δημοτικών Συμβούλων και των κατοίκων του χωριού.

  Το μεράκι των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου σε συνδυασμό με τη συγκινητική διάθεση προσφοράς όλων των κατοίκων του οικισμού, είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση ενός αξιόλογου λαογραφικού υλικού, το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα από τις αγροτικές ασχολίες των κατοίκων, οικιακά σκεύη, εργαλεία, παραδοσιακές ενδυμασίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο εκτίθεται στο Δημοτικό Σχολείο των Αγραπιδιών.
Συγκινητική ήταν η απαγγελία ποιήματος με τίτλο «Η μάνα» από την Πόντια ποιήτρια Μαρία Κωνσταντινίδου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.