Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σε εξέλιξη τα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» στο Δήμο Φλώρινας


  Με μεγάλη επιτυχία και με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ», την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011.
  Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται φέτος για πρώτη χρονιά στο χώρο του ιστορικού κέντρου της πόλης και κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των εκδηλώσεων σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής. 
   Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, όπου υπό τους ήχους των χάλκινων της Φλώρινας και της ποντιακής λίρας, το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας και η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, διέσχισαν το πεζοδρομημένο τμήμα του Σακουλέβα, καλώντας τον κόσμο στην αυλή του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου για την επίσημη έναρξη.
  Κατά μήκος του ποταμού τον κόσμο υποδέχτηκαν οι καλλιτέχνες της Φλώρινας, οι οποίοι εκθέτουν τα έργα τους δίνοντας τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν το έργο τους, αλλά και τη Φλώρινα από τη δική τους οπτική γωνία. 
  Παρόντες στην έναρξη ήταν οι δύο Βουλευτές του Νομού, κ.κ. Κωνσταντινίδης και Λιάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Μ. Ιωσηφίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, Ζ. Ρίζου, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Κ. Μωυσιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ. Αλεξιάδης, Αριστείδου, Λουκάς, Μπέλτσος και Σταυρίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, πλήθος κόσμου και ο οικοδεσπότης της βραδιάς και Δήμαρχος Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλος.
  Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 20 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν γυμναστικές επιδείξεις από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ», συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας καθώς και συναυλία του νεανικού μουσικού σχήματος «Belly Button Lords», ενώ την Κυριακή 21 Αυγούστου η βραδιά ξεκίνησε με τους αγώνες επίδειξης του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ», ακολούθησε συναυλία του Ωδείου Φλώρινας, δείχνοντας για άλλη μια φορά την πολύ καλή δουλειά που είχε γίνει τα τελευταία χρόνια σε αυτό, καθώς και η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων Σκοπιάς και Αχλάδας.
  Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα είναι ανοικτά όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια κατά μήκος του ποταμού, τα οποία εκθέτουν έργα Φλωρινιωτών καλλιτεχνών και φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών.
  Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι τις 28 Αυγούστου 2011. 

  Ο χαιρετισμός του Δήμαρχου Φλώρινας, κατα την έναρξη των εκδηλώσεων:
«Απόψε είναι μια ξεχωριστή βραδιά για όλους μας για τη Φλώρινα και τους πολίτες της. Για ένα δεκαήμερο θα ζούμε σ’ ότι ξεχωριστό πολιτιστικά έχει να παρουσιάσει ο Δήμος μας, τα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2011».
Η οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις Δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας και περιοριζόμαστε αναγκαστικά μόνο στην πόλη της Φλώρινας. Είναι όμως αναβαθμισμένες ποιοτικά.
Έχουμε ένα δεκαήμερο, πλούσιο σε εκδηλώσεις, που στηρίζονται στο ντόπιο δυναμικό και στην εθελοντική προσφορά, η οποία είναι συγκινητική.  Το εθελοντικό κίνημα κάνει έντονη την παρουσία του στα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2011». Κι εδώ είναι μόνο η αρχή.
Φέτος αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον χώρο των εκδηλώσεων. Μεταφερθήκαμε στο ποτάμι, τον δικό μας Σακουλέβα, την μαγευτική αυτή περιοχή, που αποτελεί την ταυτότητα της πόλης και του Δήμου μας και ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες.
Εδώ, που δένει αρμονικά ο πολιτισμός με το περιβάλλον, γιατί εμείς οι Φλωρινιώτες θέλουμε να αναδείξουμε  τη Φλώρινα, το ιστορικό μας κέντρο, τη μοναδικότητα της περιοχής του Σακουλέβα, τον λόφο του Αγ. Παντελεήμονα, τον αρχαιολογικό χώρο,  ό, τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η πόλη μας.
Στόχος των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2011» του Δήμου μας, είναι να συμμετέχουν ενεργά οι επισκέπτες σ’ αυτές και όχι να παραμένουν απλοί θεατές. Κι αυτό θα το δείτε κατά μήκος του ποταμού, σ’ όλο το δεκαήμερο.
Ξεκινήσαμε φέτος με το ποτάμι, του χρόνου αν όλα πάνε καλά θα προσθέσουμε και το θέατρο στο «Γιάζι» στις εκδηλώσεις μας. H περιοχή αυτή και μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Παντελεήμονα αποτελεί μία ενότητα, που θα αξιοποιηθεί μέσα από το ΕΣΠΑ και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών. Προχωράμε σιγά σιγά, μέσα από τις δυσκολίες του Καλλικράτη αλλά και της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε, γιατί υπάρχει όραμα, σχέδιο και απόφαση να πάμε ψηλότερα ολόκληρο τον Δήμο μας.
Φίλες και φίλοι,
Όλα αυτά που θα δείτε στη διάρκεια των εκδηλώσεων είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας  και συνεργασία της Δημοτικής μας Αρχής με φορείς και πολίτες σε νέα βάση, χωρίς στεγανά και προτιμήσεις, μακριά από μίζερες αντιλήψεις που σκοτώνουν τη συλλογική προσπάθεια. Βέβαια, το καινούργιο δημιουργεί φόβους και κάποιες αντιδράσεις. Φέτος κάναμε την αρχή. Η ζεστασιά με την οποία αγκαλιάζετε τις εκδηλώσεις διασφαλίζει την επιτυχία τους και αποτελεί την εγγύηση ότι του χρόνου θα πάμε καλύτερα.  
Εύχομαι σε όλους και όλες να περάσετε ένα ευχάριστο δεκαήμερο μαζί μας, εδώ στις εκδηλώσεις “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2011”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.