Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Τιμήθηκε η μνήμη του οπλαρχηγού Μακεδονομάχου καπετάν Βαγγέλη στην Τ.Κ. Ασπρογείων του Δ. Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
  Με μια λιτή τελετή, τιμήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, η θυσία στον υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντος οπλαρχηγού Μακεδονομάχου καπετάν Βαγγέλη (Βαγγέλη Στρεμπενιώτη) και των συμπολεμιστών του, στην Τ.Κ. Ασπρογείων του Δ. Αμυνταίου.
  Η εκδήλωση περιλάμβανε την τέλεση θείας λειτουργίας & δοξολογίας στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και στη συνέχεια, επίσημη δέηση στο άγαλμα του Καπετάν Βαγγέλη, προσκλητήριο των εκτελεσθέντων και κατάθεση στεφάνων.



 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερεάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Σ. Βόσδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Λιάσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Αμυνταίου, το σύνολο των Προέδρων των Τ.Κ. του Δ. Αμυνταίου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και φορείς και κάτοικοι της περιοχής.
  Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Α. Βολιώτης, το δε προσκλητήριο πεσόντων, ο Ν. Λυπίτκας. Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε δεξίωση στο καφενείο του Προέδρου της Τ.Κ., Β. Σταυρίδη.  
 
Δήμος οργανωμένος… δαφνοστεφανομένος!
  Δεν έλειψαν τα «παρατράγουδα» και τη φετινή χρονιά, τόσο πριν όσο και κατά την ώρα της τελετής.
- Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους, η καθυστέρηση που προκλήθηκε λόγω… απουσίας στεφανιών!!! τα  οποία τελικά, μετά από μισή σχεδόν ώρα καθυστέρηση τα έφερε στον χώρο της εκδήλωσης, ΤΑΧΙ από το Αμύνταιο…
-
Μετά το «πάθημα» της περυσινής χρονιάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασπρογείων Βασίλης Σταυρίδης, φρόντισε και είχε («για σιγουριά» όπως ανέφερε) δικό του στεφάνι!!!
  Φέτος όμως, μια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη ανάγκασε τον οικοδεσπότη της εκδήλωσης, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι στο ηρώο, να διαμαρτυρηθεί δημόσια, για τη μη προσφώνηση της παρουσίας του ως Προέδρου της Τ.Κ., από τον ομιλητή της τελετής, Α. Βολιώτη. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


 

3 σχόλια:

  1. Η Εορτη ητο πολυ ωραια αλλά, δεν αναφερεται εστω και εν ολιγοις εαν παρευρεθησαν αντιπροσωποι κομματων ωστε
    να δωσουν μια αλλη αιγλη και καλυτερον νοημα δια την μνημη του ή των Μακεδονομαχων που αγωνισθηκαν και υπερασπισαν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που δυστυχως σημερα απολαμβανομαι την νεαν τοποθετησην μετα της ιστορικής προδοτικής συμφωνιας απο εναν κυβερνητη που κατόρθωσε να προδοση την πατριδα ή το κρατος-Εθνος που λεγεται Ελλας και που ΟΥΔΕΙΣ αλλος ειχε το θαρρος να το κανη παρα τις πιεσεις των εξωτερικων παραγοντων κατι το οποιον εγινε απο εναν κυβερνητη που με γελοια , φθηνα ανταλαγματα ( απονομης Βραβειου Ειρηνης κ.α) των ΗΠΑ και Γερμανιας και ποιο περισσοτερο με στυλο της κ. Μερκελ την οποιαν πριν την απειλουσε (γνωστα ολα) και μετεπειτα εγινε Γερμανοτσολιας απο το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ξένων γλωσσών ΜΕΡΚΕΛ ωστε όλη η υλοποιηση του σχεδιόυ εγινε δύο ημερες πριν στην ΑΘΗΝΑ με την παραδωση ΣΤΥΛΟ Made in Merkel δια την ιστορικην προδοτικην συμφωνια του ΑΙΩΝΟΣ και μαλιστα με ενα συμβαν το οποιον και ειναι το μοναδικο στον κοσμο οτι, η σμφωνια να υπογραφεται ΟΥΧΙ σε ουδετερον έδαφος αλλα εντος του κρατους που χανει τα δικαιωματά ΤΟΥ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
    Με την τελετην αυτην θα πρεπη να την μεταφρασουμε ως τελετη αγωνιστων (ως οριζει το αρθρο της συμφωνιας+) προσοχη παρακαλώ της ==ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ== αγαπητοι Μακεδονες,αγαπητοι Ελληνες .
    Ειπωθηκε μαλιστα οτι ειχαν προβη σε ενεργειες ωστε δια το
    ως ανω προδοτικόν ΣΥΜΒΑΝ να στηθη ΑΓΑΛΜΑ ωστε οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ τιμουν καθε χρονο την ιστορικην ΤΑΥΤΗΝ ημεραν ως ημεραν ΜΝΗΜΗΣ.
    Το αξιοσημειτον ειναι οτι οτι, μερικούς μηνες ενωριτερα στα συνορα μεταξυ των Σκοπιων και ελλαδος πλησιον του χωριου Ν. Καυκάσου αφαιρεθησαν 123 οριακοι πασαλοι συνορων απο τσιμεντο και δια το ανω συμβαν η ελληνικη τοτε κυβερνηση δεν προεβη σε ΟΥΔΕΜΙΑΝ ενέργεια ωστε να διελευκανη την ολην αστοχην ή ευστοχην προδοτικη ενεργεια του ως ανω συμβαν , θεωρω δε οτι κατα τα φαινομενα να ειχαν γνωση των πραγματων.......
    Εαν η -μ-ακεδονια (με μικρο =μ= εις το μέλλον) ειναι μια και μονον αυτο ειναι ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ αποδεδειγμενον αλλα εφ΄οσον
    ΗΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ να αλλάξουμε την
    ΙΣΤΟΡΙΑΝ μας τοτε αυτο το χρωσταμε σε εναν ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ
    που όπως λενε για τριακοντα αργυρια εγινε προδοτης.
    Διατελώ
    Μφχ
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ρε παιδιά! Να είστε καλά! Σήμερα ήταν μια δύσκολη ημέρα και μου την φτιάξατε με τις οργανωτικές δυνατότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΗΡΩΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ..., ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ GOODY'S, ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΟΧΙ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.