Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Η επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Σε ευρεία σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 8/2/2020 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης,

 συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, στελέχη της επιχείρησης και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

  Παρουσία του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη, του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Λιάση και πλήθος κόσμου, ο κ. Χατζηδάκης άκουσε τις απόψεις των εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και εργαζομένων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή, καθώς και προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Φλώρινας, σχετικά με τον «ξαφνικό θάνατο» των Ατμοηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, απόψεις που συγκλείνανε στην παράταση λειτουργίας των μονάδων και την ομαλή μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής.

  «Εργαζόμαστε μεθοδικά για να μην πληγεί η περιοχή από την απολιγνιτοποίηση και θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους κατοίκους και το περιβάλλον της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό η μετά τον λιγνίτη εποχή. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν βήματα που θα πείσουν τους κακόπιστους ότι έχουμε σχέδιο για τη δίκαιη μετάβαση», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «στόχος της κυβέρνησης είναι  η Δυτική Μακεδονία να γίνει ελκυστική για μεγάλες επενδύσεις από Έλληνες και ξένους επενδυτές με ειδικά φορολογικά κίνητρα που θα θεσμοθετήσουμε», χωρίς ωστόσο να  εισέλθει σε λεπτομέρειες του σχεδίου απολιγνιτοποίησης, κάτι που θα κάνει τις επόμενες ώρες, στην ομιλία του στην Πτολεμαΐδα.

  Νωρίτερα ο κος Χατζηδάκης επισκέφθηκε την Τ.Κ. Νυμφαίου, περπάτησε στα γραφικά του σοκάκια και ξεναγήθηκε στην ιστορική εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την «Νίκειο Σχολή», έδρα του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τον ιστορικό οικισμό: «Επισκέπτομαι το Νυμφαίο, έναν θαυμάσιο τουριστικό προορισμό και το καταφύγιο της αρκούδας και του λύκου, της οικολογικής οργάνωσης του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» που τα προστατεύει, θέλοντας να δείξω σε όλη τη Δυτική Μακεδονία ότι υπάρχουν και μπορεί να υπάρξουν και άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες πέραν του λιγνίτη, όπως ο  αγροτουρισμός, η εναλλακτική γεωργία, κ.α. Η Δυτική Μακεδονία έχει μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.