Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Τρεις κι η …μπάντα της Τάμτα στην εκδήλωση του δήμου Φλώρινας και με τα σχολεία μας χωρίς πετρέλαιο…


  Πλήρη αποτυχία σημείωσε η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας με την μπάντα της τραγουδίστριας Τάμτα.
  Ο κόσμος δεν συμμετείχε στην εκδήλωση κι απόδειξη ήταν η άδεια πλατεία στην οποία βέβαια ο κ. Δήμαρχος είχε ανάψει προηγουμένως τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου
 
 για το οποίο περηφανεύονταν και οι Αντιδήμαρχοι μας λες και ήταν μοναδικό.
  Σε κάθε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας κι αν πας θα δεις ένα παρόμοιο δέντρο, σαν να  ήταν συνεννοημένοι. Όχι, φέτος ανάψανε όλα τα λαμπάκια και  δεν επαναλήφθηκε η περσινή πλάκα.
  Κακό  το ξεκίνημα του «πολιτιστικού χειμώνα» γιατί δεν έχει καμιά σχέση με την παράδοση καμιά σχέση με τα Χριστούγεννα με τα ήθη και έθιμα μας. Ο Δήμος μας ξέχασε ότι έχουμε Χριστούγεννα και νομίζει ότι βρισκόμαστε στον πολιτιστικό Αύγουστο με την εκδήλωση αυτή.
  Το ποσό των 17.500 ευρώ για την Τάμτα είναι κατά  πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που παίρνουν ονόματα πρώτης γραμμής.
  Στη Φλώρινα έχουμε παρακολουθήσει  εκδηλώσεις   με ελάχιστα χρήματα, που δεν ξεπερνούν τα 1000 ευρώ,   τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 4.000 άτομα και όχι 300 όπως στην Τάμτα.  «Όλοι ήτανε μπροστά στην εξέδρα», όπως είπε κι ο Δήμαρχος και εξ αυτού συμπέρανε  ότι  ο «τραγουδιστής που ήρθε ήταν αγαπητός». Πιο πέρα δεν μπορούσε να δει γιατί δεν υπήρχε κόσμος παρά μόνο  οι λάμπες της ΔΕΗ.
  Υπήρξε έλλειψη φαντασίας και οργάνωσης  από τους αρμοδίους  οι οποίοι  παρέμειναν στα τετριμμένα. Δεν πιάσανε τον σφυγμό της κοινωνίας για τα Χριστούγεννα. Γειτονικοί μας δήμοι κάνουν φανταστικά πράγματα ενώ  ο δικός μας παραμένει στο τρενάκι, που στον καιρό του βέβαια ήταν σημαντικό γεγονός. Σήμερα όμως έχει συνταξιοδοτηθεί. Μου θυμίζει τη φάτνη στην πλατεία που βλέπαμε την ίδια μια δεκαετία μέσα στην οποία κοιμόντουσαν τα αδέσποτα σκυλιά τις κρύες νύχτες. Κάτι ήταν κι αυτό.
  Οι εκδηλώσεις δεν έχουν τίποτα που να προκαλεί  ενδιαφέρον στον επισκέπτη για να περάσει λίγες μέρες στη Φλώρινα.
  Δεν κάνουν τίποτα και για τον Φλωρινιώτη και κυρίως για τα παιδιά μας, παρά μόνον ανούσια πράγματα για τα οποία ο ένας Αντιδήμαρχος δίνει συγχαρητήρια στον άλλον μιας και δεν τους τα δίνει ο κόσμος, που τους γύρισε την πλάτη με την απουσία του.
  Δεν μπόρεσαν να στολίσουν ούτε τα δέντρα της πλατείας, όπως γίνονταν παλιότερα. Ούτε φυσικά του νέου πάρκου. Εδώ φτάσανε στο σημείο- και το μεταφέρουμε με επιφύλαξη-  να αφαιρέσουν στολίδια από τα χωριά για να τα τοποθετήσουν στην πόλη.
  Κι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος θεωρούν εαυτούς ειδήμονες επί παντός θέματος και δεν συνεργάζονται με άλλους φορείς εξειδικευμένους στο αντικείμενο αυτό. Γι’ αυτό και έχουν  την αποτυχία αυτή.  Λες και κάνουν αγγαρεία.
  Η νοοτροπία αυτή φάνηκε και στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, τον πολιτιστικό χειμώνα όπως τον απεκάλεσαν, που το μόνο κοινό σημείο είναι η εποχή.  Ο πολιτισμός έμεινε στο καλοκαίρι.
  Στη συνέντευξη λοιπόν αυτή, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και κυριευμένοι από αλαζονεία,  προσπαθήσανε να κάνουν οικονομικά μαθήματα  στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως τα χρήματα είναι σε κωδικούς και δεν είναι εύκολο να αλλάξουν.
  Άλλα δηλαδή είναι τα χρήματα για τις εκδηλώσεις και άλλα πχ. για τις ανάγκες επισκευών στα σχολεία, για την έλλειψη πετρελαίου.   Λες και απευθύνονται σε «χαχόλους» που δεν γνωρίζουν απ’ αυτά. Εάν έκαναν λαθεμένες εκτιμήσεις και αποφάσισαν να βάλουν πολλά χρήματα για εκδηλώσεις και λίγα σε άλλους «κωδικούς»  αναγκαία για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας κακό του κεφαλιού τους. Η ευθύνη είναι ολοκληρωτικά δική τους.
  Ας πρόσεχαν τον άρτον και όχι τα θεάματα. Δικές τους αποφάσεις είναι να αφήνουν κλειστά τα σχολεία γιατί δεν έχουν πετρέλαιο, γιατί τρέχουν οι στέγες αλλά και τα 17,5 χιλιάρικα της Τάμτα. Δεν δόθηκαν ούτε κατανεμήθηκαν  εξ ουρανού. 
  Και πώς να φτάσουν τα χρήματα για τις καθημερινές ανάγκες στον γαλαντόμο Δήμο μας όταν πληρώνει στην κα Τάμτα πέρα από το κασέ της,  φαγητό και ύπνο, φτάνοντας την αμοιβή της στο αστρονομικό ποσό των 17.500 ευρώ;
  Θα πρότεινα στις κες και κους Αντιδημάρχους να πάρουν κάποιο  απόγευμα ένα αυτοκίνητο του Δήμου απ’ αυτά που χρησιμοποιούνται  δι’ ασήμαντον αφορμήν ή και για ιδιωτικές υποθέσεις –και μην μας πουν ότι δεν είναι έτσι γιατί υπάρχει φωτογραφικό υλικό-  και να κάνουν μια βόλτα στην Κοζάνη, τα Γρεβενά, τη Βέροια, για να αντιληφθούν τι σημαίνει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
  Αλλά μήπως στους άλλους τομείς ο Δήμος μας πάει καλύτερα; Όλα βρίσκονται σ’ ένα απίστευτο χάλι.
ΤΑ  «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ»
  Ο κ. Δήμαρχος στην τελευταία  δήλωση του στο κρατικό ραδιόφωνο έκανε αναφορά  στο έργο της  τηλεθέρμανσης το οποίο κατάντησε  πια της «Άρτας το γεφύρι», που θα είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, μετά πήγε στο τέλος του 2018 και τώρα που τελειώνει ο χρόνος δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε τα εξωτερικά δίκτυα. Ζήσε Μάη μου λέει ο λαός.
  Έριξε και πάλι  τις  ευθύνες σε άλλους. Επί του προκειμένου στην κυβέρνηση. Όμως είναι καθαρά δική του. Να πούμε για τους δρόμους της πόλης που από τις λακκούβες και τα μπαλώματα είναι δύσβατοι;  Για  τις γειτονιές που εγκαταλείφθηκαν; Για την πόλη που βρωμάει από τα σκουπίδια; Μόνο ο πεζόδρομος είναι καθαρός κι αυτό από το φιλότιμο των καταστηματαρχών. Οι παραποτάμιοι δρόμοι κατασκευασμένοι πρόσφατα βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Η αναρχία στην αγορά καλά κρατεί. Ο καθένας κάνει του κεφαλιού του καταλαμβάνοντας αυθαίρετα και παράνομα δρόμους και πεζοδρόμια  με την προϋπόθεση να είσαι ψηφοφόρος τους.
  Είπε κι άλλα ευτράπελα ο κ. Δήμαρχος στα οποία θα αναφερθούμε όταν έρθει η ώρα τους.
  Σήμερα θα σταθούμε στα όσα αφορούν την πρώτη εκδήλωση του Δήμου μας με την κα Τάμτα, για την οποία είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας: «…τα χρήματα δεν ήταν καθόλου πολλά. Η κα Τάμτα πήρε 8.500 ευρώ συν ΦΠΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
  Με τα 8.500 ευρώ πλήρωσε τα 12 άτομα που ήταν μαζί της, πλήρωσε την ασφάλεια όλων, πλήρωσε και τη μεταφορά τους. Εάν είναι πολλά λεφτά για ένα τέτοιο συγκρότημα για όλα αυτά που σας είπα τότε δεν ξέρω τι να πω.
  17.500 ευρώ ακούστηκε, γιατί κάποια παπαγαλάκια μας κατηγορούν και λένε ψέματα. Είναι φωνές της αντιπολίτευσης. Όσοι μας αντιπολιτεύονται στη Φλώρινα αυτά λένε……».
  Ο Δήμαρχος Φλώρινας φαίνεται ότι δεν παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός κι αν σκόπιμα ερμηνεύει κατά το δοκούν τα γεγονότα. Για να δούμε ποιοι λένε ψέματα και ποια είναι τα «παπαγαλάκια» που τους κατηγορούν και τους αντιπολιτεύονται. 
  Έχουμε λοιπόν και λέμε:
1. Συνεδρίαση 20ης  Νοεμβρίου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
 Εισηγητής Αντιδήμαρχος Χρήστος Μπαρδάκας
Εισηγούμαστε…. «την έγκριση διενέργειας δαπάνης για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης πολιτιστικής εκδήλωσης του Δήμου, μέχρι του ποσού των δεκαεπτά χιλιάδων πεντακοσίων Ευρώ (17.500,00€).
Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης θα υπάρξει η αμοιβή και η διαμονή της καλλιτέχνιδας και των συνεργατών της, η μεταφορά τους, η προμήθεια έντυπου υλικού, η ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, η φύλαξη του χώρου της εκδήλωσης και η παράθεση γεύματος».   Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Δεν το ψήφισε η αντιπολίτευση.
  Άρα γνώριζαν όλοι οι παριστάμενο στη συνεδρίαση για το ποσό των 17.500 ευρώ και τι θα πληρωθούν μ’ αυτό.
2.  Συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2018
  Το  δεύτερο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, που θα γίνει την  Τρίτη   18 Δεκεμβρίου  2018  είναι η «έγκριση δαπανών συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων …»  με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη ύστερα από εισήγηση της προϊσταμένης Διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας». 
Στην εισήγηση του ο κ. Αντιδήμαρχος αναφέρει τα εξής:
Α1) «…  έγκριση δαπανών 10.540,00 € για «Πραγματοποίηση συναυλίας της καλλιτέχνιδας ΤΑΜΤΑ» στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, στο πλαίσιο διοργάνωσης Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας – Χριστούγεννα 2018». 
Α2) «… έγκριση δαπανών 500,00 € για «Φιλοξενία των καλλιτεχνών και συνεργατών για την πραγματοποίηση συναυλίας» στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, στο πλαίσιο διοργάνωσης Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας – Χριστούγεννα 2018».
Α3) «…έγκριση δαπανών 4.800,00 € για «Ηχητική κάλυψη συναυλίας» στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, στο πλαίσιο διοργάνωσης Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας – Χριστούγεννα 2018».
 Α4) «… έγκριση δαπανών 250,00 € για «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας καλλιτεχνών, συνεργατών και του χώρου» όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία της καλλιτέχνιδας ΤΑΜΤΑ στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, στο πλαίσιο διοργάνωσης Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας – Χριστούγεννα 2018».
Α5) «… έγκριση δαπανών 599,66€ για «Παράθεση γεύματος καλλιτεχνών και συνεργατών συναυλίας της ΤΑΜΤΑ», στο πλαίσιο διοργάνωσης Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας – Χριστούγεννα 2018».
Α6) «… έγκριση δαπανών 99,20 € για «Προμήθεια έντυπου υλικού» στο πλαίσιο διοργάνωσης Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας – Χριστούγεννα 2018 – Συναυλία ΤΑΜΤΑ».
Α7) «… έγκριση δαπανών 699,98 € για «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για την πραγματοποίηση συναυλίας» στο πλαίσιο διοργάνωσης Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας – Χριστούγεννα 2018 – Συναυλία ΤΑΜΤΑ».
  Η εκδήλωση κόστισε 17.499,14 ευρώ όσα δηλαδή είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Νοεμβρίου 2018.  Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου καλείται πάλι το Δημοτικό συμβούλιο να αποφανθεί για τις παραπάνω δαπάνες  οι οποίες έχουν τιμολογηθεί με τα ποσά αυτά.
  Αξίζει να επισημάνω ότι ο ύπνος της Τάμτα και των συνεργατών της μας κόστισε 500 ευρώ ενώ το φαγητό τους 599,66 ευρώ,  99,96 ευρώ παραπάνω.
Είναι «παπαγαλάκια»  και  τον αντιπολιτεύονται οι δυο εισηγητές Αντιδήμαρχοι του;
  Λένε ψέματα οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι της παράταξης του που ψήφισαν τα 17.500 ευρώ στη συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου;
  Μήπως τελικά ο κ. Βοσκόπουλος είναι Δήμαρχος σε άλλο Δήμο και όχι της Φλώρινας;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.