Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και δίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου στο Πισοδέρι… (ΒΙΝΤΕΟ)

  Η αγωνία και ο προβληματισμός των κατοίκων της Πρέσπας μήπως και τον χειμώνα θα χρησιμοποιούν τον παρακαμπτήριο δρόμο στο Πισοδέρι έλαβε τέλος αφού το τμήμα αυτό της κατολίσθησης αποκαταστάθηκε. Αύριο, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, δίδεται στην κυκλοφορία και θα έχουμε πια ένα ασφαλή και  άνετο δρόμο.
  Η παρούσα περιφερειακή αρχή πιστή στο χρονοδιάγραμμα που έθεσε ολοκλήρωσε την κατασκευή που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2024.
   Στη δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Τάσκας τόνισε την ταχύτητα με την οποία εκτελέστηκε το συγκεκριμένο έργο και σύμφωνα με την μελέτη.  
  Επεσήμανε πως η κατασκευή στο 11ο χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινα – Βίγλα θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου 2024, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν στο κατασκευαστικό μέρος.
   Υπογράμμισε πως η Πρέσπα είναι παραμελημένη αλλά σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη της Φλώρινας και πρέπει να την ξανακερδίσουμε... «… αυτή τη στιγμή όλοι φεύγουν προς την Καστοριά άρα αν θέλουμε να αναπτύξουμε την περιοχή μας τουλάχιστον πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό το κομμάτι για τουριστικούς λόγους, για πάρα πολλούς λόγους ακόμα και για τον κόσμο ο οποίος ταλαιπωρείται και καλώς ή κακώς η περιοχή αυτή ήταν παραμελημένη τόσο καιρό».
 
  Ακόμα αναφέρθηκε στα έργα του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, της διάβασης του Λαιμού αλλά και τις ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία της ΠΕ Φλώρινας... «Θα πρέπει να επενδύσουμε στις Πρέσπες, γιατί είναι ό,τι πιο όμορφο έχει η περιοχή του νομού μας, της Φλώρινας. Θεωρώ πως έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην περιοχή αυτή, πρώτον με την διασυνοριακή διάβαση, δεύτερον με το ίδιο το τελωνείο στην Κρυσταλλοπηγή. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Νομίζω πως το επόμενο διάστημα είναι να χρηματοδοτήσουμε την αποπεράτωση της μελέτης του δρόμου για την διασυνοριακή διάβαση, ξέρετε είχε βγάλει ένα κόστος σχεδόν 255.000, αυτό το κόστος σχεδόν διπλασιάζεται γιατί υπάρχουν άλλα πράγματα τεχνικά διάφορα τα οποία βγήκαν άρα νομίζω πως θα τελειώσουμε και εκεί γιατί πραγματικά οι προσπάθειές μας έχουν πέσει πάνω σε αυτό το κομμάτι».
 Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φλώρινας Θανάση Τάσκα στο Πισοδέρι
   «Νομίζω ότι είναι μια αυτονόητη εξέλιξη. Από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε πως έχουμε παραλάβει κάτι το οποίο θα έπρεπε να το τρέξουμε, κάναμε όλες αυτές τις ενέργειες, όλο αυτό το διάστημα από 1ης Ιανουάριου και πιστέψτε με πράγματι είναι χαρούμενη μέρα, αλλά δεν αεροβατούμε, δεν πετάμε στα σύννεφα γιατί νομίζω πως αυτό είναι το αυτονόητο, είναι μια εξέλιξη αποκατάστασης μιας ζημιάς η οποία είχε γίνει, εμείς την βρήκαμε και άρα έπρεπε να τρέξουμε για να προλάβουμε τον χειμώνα τον οποίο έχει έρθει».
 Ερώτηση (Θανάσης Γεωργούλας): Είχατε πει ότι τον Σεπτέμβριο θα παραδοθεί το Πισοδέρι. Το έργο στο 11ο πότε υπολογίζετε;
 Απάντηση (Θανάσης Τάσκας): Κοιτάξτε, για μας η δουλειά όπως είπα ξεκίνησε από 1ης Ιανουάριου το 2024. Όλη η γραφειοκρατία αποπερατώθηκε γύρω στις 24 Απριλίου που
υπογράφηκε η σύμβαση. Εδώ τα συνεργεία μπήκανε αρχές Ιουλίου. Καταλαβαίνετε ότι για μένα, αν με ρωτήσει κάποιος, αυτό είναι μια εξέλιξη πολύ θετική και γρήγορη μέσα στο χρονοδιάγραμμα το οποίο βάλαμε. Εδώ θα πρέπει να εξάρουμε και την προσπάθεια του εργολάβου και όσων εργάστηκαν γιατί πραγματικά ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο και θα πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο και αυτούς που δουλεύουν και εργάζονται και την ασφάλειά του. Υπήρξαν πολλά απρόοπτα, νομίζω πως πήγαμε εξαιρετικά καλά.
   Τώρα για το επόμενο, επειδή το μηχάνημα το οποίο έκανε την πασσαλόπηξη έπρεπε από εδώ να τελειώσει και να πάει στο επόμενο σημείο, άρχισε με διαφορά γύρω στον 1,5 μήνα αργότερα. Θεωρώ πως είναι σε πολύ καλή φάση και αυτό. Νομίζω πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε και αυτό το κομμάτι.
 Ερώτηση (Μπάμπης Τριανταφυλλίδης): κ. Τάσκα, εκτός από τα δύο έργα αυτά, υπάρχουν και άλλα στην Πρέσπα. Σε ποια φάση βρίσκονται;
 Απάντηση (Θανάσης Τάσκας): Νομίζω πως οι Πρέσπες, που από μόνο του το τοπίο λέει πολλά. Θα πρέπει να επενδύσουμε στις Πρέσπες, γιατί είναι ό,τι πιο όμορφο έχει η περιοχή του νομού μας, της Φλώρινας. Θεωρώ πως έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην περιοχή αυτή, πρώτον με την διασυνοριακή διάβαση, δεύτερον με το ίδιο το τελωνείο στην Κρυσταλλοπηγή.
Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Νομίζω πως το επόμενο διάστημα είναι να χρηματοδοτήσουμε την αποπεράτωση της μελέτης του δρόμου για την διασυνοριακή διάβαση, ξέρετε είχε βγάλει ένα κόστος σχεδόν 255.000, αυτό το κόστος σχεδόν διπλασιάζεται γιατί υπάρχουν άλλα πράγματα τεχνικά διάφορα τα οποία βγήκαν άρα νομίζω πως θα τελειώσουμε και εκεί γιατί πραγματικά οι προσπάθειές μας έχουν πέσει πάνω σε αυτό το κομμάτι. Και πιστέψτε με, τις προηγούμενες μέρες κάναμε μια ολόκληρη διεργασία και σύσκεψη με τον μελετητή για τον δρόμο Φλώρινα – Βίγλα γιατί θεωρώ ότι το κομμάτι αυτό των Πρεσπών πρέπει να το ξανακερδίσουμε, καλώς ή κακώς αυτή τη στιγμή όλοι φεύγουν προς την Καστοριά άρα αν θέλουμε να αναπτύξουμε την περιοχή μας τουλάχιστον πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό το κομμάτι για τουριστικούς λόγους, για πάρα πολλούς λόγους ακόμα και για τον κόσμο ο οποίος ταλαιπωρείται και καλώς ή κακώς η περιοχή αυτή ήταν παραμελημένη τόσο καιρό.


 
Ταυτόχρονα στην ΠΕ Φλώρινας γίνονται και άλλα έργα, τα οποία είναι έργα καθημερινότητας αλλά πολύ σημαντικά όπως είναι οι διαγραμμίσεις σε διάφορα σημεία και σε όλον τον οδικό άξονα ο οποίος μας ανήκει. Προσπαθούμε να φανούμε συνεπείς και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί η περιοχή μας το χρειάζεται.
   Υπάρχουν και ασφαλτοστρώσεις οι οποίες γίνονται σε πάρα πολλά σημεία αρμοδιότητας μας, σε δρόμους οι οποίοι οδηγούν σε τοπικές κοινότητες και νομίζω πως είναι σε εξέλιξη πράγματα τα οποία μπορεί να είναι μικρά αλλά για μας είναι καθημερινής φύσεως και βοηθάνε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.
 Εβελίνα Ι. Αριστείδου
 Στέλιος Α. Γαβριηλίδης
 Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.