Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας…

  Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Η ημέρα αυτή αποτελεί υπόμνηση του χρέους μας προς τους ανθρώπους που μας γέννησαν, μας μεγάλωσαν, μας μετέφεραν αρχές και αξίες και έδωσαν τα πάντα για να μας εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή.
  Τα  άτομα της τρίτης ηλικίας συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά με αξιοπρέπεια, σε ένα περιβάλλον που πολλές φορές τους αντιμετωπίζει εχθρικά. Ο σεβασμός στους ηλικιωμένους δεν είναι υποχρέωση, είναι μια αυτονόητη οφειλή σε αυτούς που αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο αύριο και το χθες, είναι δείγμα πολιτισμού και ωριμότητας του κοινωνικού συνόλου.
   Στον Δήμο Αμυνταίου καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να στηρίξουμε τους πυλώνες της ιστορίας και του πολιτισμού μας, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, ενισχύοντας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των ΚΑΠΗ, με σύγχρονους και ανακαινισμένους χώρους, που προσφέρουν στέγη και συμβάλλουν στην ανάπτυξη ουσιαστικής επικοινωνίας και στη διατήρηση της συντροφικότητας που έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη.
   Ας δείξουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας σήμερα, μα και κάθε μέρα, κι ας είμαστε δίπλα τους, μιας και τις περισσότερες φορές το μόνο που ζητούν είναι λίγα όμορφα λόγια, λίγο ενδιαφέρον και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.