Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Ευκαιρία για το ΕΣΥ η μεταρρύθμιση Γεωργιάδη»… (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κατά τη χθεσινή ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υγείας, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου εστίασε στις ευκαιρίες που δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ στη περιφέρεια.
  Συγκεκριμένα ο βουλευτής Φλώρινας και πρώην διοικητής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναζωογόνηση των δημόσιων δόμων Υγείας μέσα από την αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων δυνάμεων του ΕΣΥ, την προσέλκυση και νέων ανθρώπων στο Δημόσιο Σύστημα και την κάλυψη υπαρκτών κοινωνικών αναγκών.
   Σύμφωνα με τον Σταύρο Παπασωτηρίου δύο είναι τα βασικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιεί η ΝΔ γι’ αυτό τον σκοπό. Τη διευκόλυνση της άσκησης ιδιωτικού έργου από όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και -για 1η φορά- την ενεργοποίηση των απογευματινών χειρουργείων σε δημόσια νοσοκομεία, όπως αυτό της Φλώρινας, καλύπτοντας ασθενείς που διαφορετικά θα πήγαιναν στην ιδιωτική υγεία.
   Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο 1ο μέτρο, ο Σταύρος Παπασωτηρίου επεσήμανε ότι η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου θα καταστήσει το ΕΣΥ πιο ελκυστικό για όλους τους επαγγελματίες υγείας, ιδιαίτερα στη περιφέρεια όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό.
   Παράλληλα, η θεσμοθετούμενη ενεργοποίηση των Κινητών Ομάδων Υγείας σε δράσεις όχι μόνο πρόληψης, αλλά και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα προσφέρει σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Φλώρινα, νέες κατ’ οίκον υπηρεσίες που σήμερα δεν είναι διαθέσιμες. Δωρεάν υπηρεσίες υγείας που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα αυξήσουν την πρόσβασή τους στο δημόσιο σύστημα και θα μειώσουν τις γεωγραφικές ανισότητες στο ΕΣΥ.

 

 

1 σχόλιο:

  1. ..Μετα απο εναν κυκλο 40 ετων ,δηλαδη,επανερχομαστε με..ενθουσιασμο,στη προ ΕΣΥ εποχη,τοτε,που για να μπεις,ακομα και στο νοσοκομειο Φλωρινας, να νοσηλευτεις..επρεπε να περασεις,πρωτα απ το ιδιωτικο ιατρειο,(να τα..σκασεις),στον εργαζομενο και στο νοσοκομειο,γιατρο!!!!Συγχαρητηρια,στους ''41τακατο'',εκσυγχρονιστες μας!!!..Μπορουμε καλιστα,να γυρισουμε, και σε πιο λαμπρες εποχες,σαν αυτες της εποχης..των σπηλαιων...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.