Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Συμμετοχή της ΛΕΦΕΔ Φλώρινας στην πανελλήνια άσκηση εφέδρων «Μακεδονομάχος ’24»…

  Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) της Φλώρινας, συμμετείχε και φέτος (5-7 Απριλίου) με επιτυχία, στην πανελλήνια άσκηση εφέδρων, «Μακεδονομάχος ‘24», που διεξήχθη στην Καστανούσσα Σερρών.
  Η ΛΕΦΕΔ Φλώρινας συμμετείχε σε τρεις μικτές ομάδες, και τερμάτισε  έχοντας εκτελέσει με επιτυχία αποστολές επιπέδου ομάδος, διμοιρίας και λόχου.
   Η φετινή άσκηση είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας, γιατί εκτός από την συνήθη μεγάλη πεζοπορία και τα πολλά αντικείμενα, τα οποία κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν οι ασκούμενοι, επιπλέον υπήρξε μεγαλύτερη εμβάθυνση και εξειδίκευση στα αντικείμενα αυτά.
   Η εντατική και πολύμηνη προετοιμασία της ομάδος μας, με την ονομασία «Λυγξ», σε στρατιωτικές γνώσεις, σε δοκιμές υλικών και φόρτο μάχης, αποτέλεσε την βάση για τον επιτυχή τερματισμό της.
 
  Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάθε «Μακεδονομάχο» οι ομάδες που συμμετέχουν οφείλουν να διεκπεραιώσουν διάφορες αποστολές στρατιωτικού χαρακτήρα μέσα σε 24 ώρες, χωρίς ύπνο, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα (πλέον των 40χλμ), σε οποιοδήποτε έδαφος και καιρικές συνθήκες. Δεν καταφέρνουν να τερματίσουν όλες οι ομάδες, διότι η άσκηση είναι εξαιρετικά απαιτητική, ώστε να φτάσουν οι ασκούμενοι στα όρια των φυσικών και διανοητικών κι εκεί να λάβουν ζωτικές αποφάσεις και να αντιδράσουν με καθαρή κρίση.
   Σήμερα που οι καιροί είναι κρίσιμοι, και οι παγκόσμιες γεωστρατηγικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, τα διδάγματα της Ουκρανίας και της Παλαιστίνης, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Η εκπαίδευση του εφέδρου στα στρατιωτικά είναι χρέος προς την κοινωνία μας, ένα καθήκον ελεύθερων πολιτών.
 
  Με μοναδικό, λοιπόν, γνώμονα την άμυνα της πατρίδος, οι εθελοντές της ΛΕΦΕΔ αφιερώνουμε χρόνο από τις υποχρεώσεις μας, για να είμαστε έτοιμοι εάν η πατρίδα μας καλέσει. Εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε την μοίρα μας, για ένα ειρηνικό μέλλον για όλους. Χτίζουμε φρόνημα μαχητή, διαμορφώνουμε κουλτούρα νικητή και συνθήκες ελπίδας.
   Η συμμετοχή μας στην άσκηση «Μακεδονομάχος» λειτουργεί πρωτίστως ως μία ετήσια αυτοαξιολόγηση, αλλά και σαφές μήνυμα αποτροπής προς κάθε επιβουλέα και προτροπής για κάθε ευαισθητοποιημένο Έλληνα.
   Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επίπονη αυτή προσπάθεια, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, συνεχίζοντας σταθερά την εκπαίδευσή μας, έτοιμοι να υποδεχθούμε με χαρά οποιονδήποτε θέλει να βελτιώσει τις δεξιότητές του πάνω στα στρατιωτικά αντικείμενα. Άλλωστε, η λέσχη μας απευθύνεται σε όλους τους υπεύθυνους πολίτες, που πιστεύουν ότι η ελευθερία και η ειρήνη δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται με κόπο και θυσίες.
 Για το Δ.Σ της ΛΕΦΕΔ Φλώρινας,
 Η ομάδα επικοινωνίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.