Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Με την δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος των 111 χρόνων της απελευθέρωσης του Αμυνταίου από τον τουρκικό ζυγό… (ΒΙΝΤΕΟ)

  Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηκε στο Αμύνταιο, η 111η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης και της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό.
  Το πρωί της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Τ.Κ. Ροδώνα, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον  υπ. Διδάκτωρ στο Τομέα Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Ηλία Μογλενίδη και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων της περιοχής.
 
  Προηγήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Αμυνταίου, χωροστατούντως του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών &Εορδαίας, Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.
   Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στο Αμύνταιο, με την μεγάλη παρέλαση των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων του δήμου Αμυνταίου, Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και ολοκληρώθηκαν με την δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου.









































 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.