Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης Arctos - Archery in Ecotourism του ΟΕΝΕΦ ξεκινά τις δράσεις του!

 
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) υλοποιεί ακόμα ένα Σχέδιο Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης!
  Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 15:00, οι ενεργοί νέοι και νέες, εθελοντές/τριες, μέλη και φίλοι/ες του ΟΕΝΕΦ, θα συναντηθούν στο Youth Center του Ομίλου (7ης Νοεμβρίου 9, τηλ: 2385101446, email: info@oenef.eu) και θα μεταβούν στην κοινότητα Λεπτοκαρυών, όπου πρόκειται να προβούν σε δράση περιήγησης στη φύση και καλλωπισμό του χώρου, στον οποίο θα διεξάγονται τα εργαστήρια τοξοβολίας του Σχεδίου Arktos - Archery in Ecotourism. Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν, με την κινητή μονάδα (βανάκι) του Ομίλου.
  Το εν λόγω Σχέδιο Αλληλεγγύης έχει ως στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, κινητικά και πνευματικά. Αποτελεί ιδανικό μέσο αναψυχής σε ομάδες νέων ατόμων, που επιθυμούν να καλλιεργήσουν δεξιότητες χαμηλής έντασης, αλλά και να απασχοληθούν αναγνωρίζοντας το φυσικό περιβάλλον γύρω τους.
  Σε αυτό το πλαίσιο, προσφέρεται ως ένα εργαλείο ανάπτυξης κινητικών και πνευματικών δεξιοτήτων, όπου εμπλέκεται η αυτοσυγκέντρωση, η ευεξία και ψυχική ηρεμία. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα διενέργειάς του στη φύση, με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα, σε συνδυασμό με δράσεις ευαισθητοποίησης για οικοτόπους, περιπατητικές διαδρομές, μονοπάτια, αναγνώριση και συλλογή βοτάνων και μανιταριών κ.α.
  Οι θεματικές των δράσεων του Σχεδίου εστιάζουν σε θέματα περιβάλλοντος και τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης οικοτουριστικών δράσεων τοξοβολίας και περιήγησης στη φύση για νέους/εες του αστικού χώρου της περιοχής της Φλώρινας, που επιθυμούν να “αποδράσουν” από την καθημερινότητα και να γνωρίσουν τη φύση.
  Τα δωρεάν εργαστήρια του Σχεδίου θα υλοποιούνται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με αναλυτικό πρόγραμμα. Συντονιστές του Σχεδίου θα είναι οι εθελοντές youthworkers του ΟΕΝΕΦ, Λαζ. Παπουτζής, Προπονητής τοξοβολίας Β’ Κατηγορίας ΓΓΑ, παιδαγωγός και πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και ο Σπ. Μπάκας, Εκπαιδευτής και Κριτής Τοξοβολίας.
  Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, με προϋπόθεση να είστε εγγεγραμμένο μέλος/φίλος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Τα βήματα εγγραφής βρίσκονται ΕΔΩ.
  Το Σχέδιο «Arctos - Archery in Ecotourism» είναι ένα Έργο Αλληλεγγύης, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και έχει ως φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ).
  Κάντε την αίτησή σας για συμμετοχή στο Σχέδιο «Arctos - Archery in Ecotourism» ΕΔΩ ή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3Eeybyn
Οι Νέοι Μπροστά!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.