Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Συμμετοχή του Κέντρου Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» σε επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου στο Καλλιμάρμαρο…

   Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πλαίσιο των εορτασμών για την εκατονταετηρίδα από Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνει το απόγευμα της 8ης Οκτωβρίου ε.ε. στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο εκδήλωση με τίτλο: «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!».
  Χίλια εννιακόσια είκοσι δύο (1922) παιδιά και νέοι χορεύουν και τραγουδούν για τις αλησμόνητες πατρίδες! Πενήντα πέντε (55) χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συμπράξουν με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος!
 
Στην μοναδική αυτή και παράλληλα ιστορική εκδήλωση έχει την χαρά και την τιμή να συμμετέχει και το Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Μητρόπολής μας με την Παιδική Χορωδία και το Νεοσύστατο Εφηβικό - Νεανικό Χορευτικό του.
  Η Παιδική Χορωδία συμμετείχε και πέρυσι σε αντίστοιχη εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το νέο χορευτικό μόλις την προηγούμενη Κυριακή έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών.
  Οι προετοιμασίες για την επάξια εκπροσώπηση της Μητρόπολης είναι πυρετώδεις. Συγκεκριμένα, οι πρόβες πραγματοποιούνται:
i. για την Παιδική Χορωδία κάθε Κυριακή από τις 11πμ έως τις 2μμ στην αίθουσα της Μητρόπολης απέναντι από το Μητροπολιτικό Μέγαρο (Μητρ. Ιωαννικίου & Μητροπόλεως γωνία). Οι ακροάσεις νέων μελών της χορωδίας έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται. Την προετοιμασία της χορωδίας έχει η κ. Φωτεινή Γκιουλέκα.
ii. για το Εφηβικό – Νεανικό Χορευτικό κάθε Σάββατο στις 7μμ στο Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» (Ηπείρου 50, Πλ. Ηρώων, Φλώρινα).

 
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 6μμ στο Κέντρο Νεότητας θα γίνει η έναρξη Νέων Χορευτικών Τμημάτων α) για παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου και β) για Γονείς.
  Χοροδιδάσκαλος όλων των Τμημάτων είναι η κ. Ελευθερία Τρύφωνος, Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με Ειδικότητα στους Παραδοσιακούς Χορούς.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.