Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Οι τιμητικές επετειακές εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στον Φιλώτα… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
  Τη μνήμη των 353.000 νεκρών που έπεσαν θύματα του τουρκικού εθνικισμού, τίμησαν οι αρχές και οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου, με αφορμή της συμπλήρωσης των 103 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα, η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου, ο Ποντιακός Σύλλογος Λεβαίας και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Φαραγγίου.
  Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης, το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022, στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο και προσφορά εδεσμάτων εις μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας, καθώς και ομιλία για την περίοδο 1916 - 1923, του Γιώργου Μυλωνά, MSc Ιστορίας, Έρευνας και Διδακτικής.
  Την Κυριακή 22 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Φιλώτα, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία και μνημόσυνο εις μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, ενώ οι διήμερες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στο Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού, με την επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, Π.Σ. Γιάννη Κιοσέ, τον δήμαρχο Αμυνταίου, Άνθιμο Μπιτάκη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Φιλώτα, Σπ. Μωυσάκη, τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Εμμανουηλίδη και εκπροσώπων των διοργανωτών Συλλόγων της περιοχής. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.