Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία…

 
  Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στις παρελάσεις κορυφαίων στελεχών και Υπουργών της ΝΔ για το θεαθήναι, χωρίς ουσιαστικά να προτείνουν το παραμικρό για την ανάπτυξη της περιοχής, πλέον κατάντησε γραφικό με την έλευση του ανέμελου Πρωθυπουργού.
  Αυτή τη φορά, η εθιμοτυπική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, πλαισιώθηκε με αδικαιολόγητη βία και χρήση χημικών που ασκήθηκε απέναντι στην ειρηνική διαμαρτυρία συνδικάτων, φορέων και συλλογικοτήτων, οι οποίοι αποκλείστηκαν 1,5 χλμ. Μακριά, έτσι ώστε να μην ακουστεί κανένα από τα αιτήματά τους και να μην ακουστεί η έκδηλη αγωνία της τοπικής κοινωνίας. Τα βίντεο με τους ψεκασμούς και τις λιγοθυμίες δημοσιογράφων κατέκλυσαν το διαδίκτυο.
  Δυστυχώς, δεν ήταν όλα μια «ωραία ατμόσφαιρα» όπως προσπάθησε η λίστα Πέτσα να παρουσιάσει. Ήταν ακόμα μία επικοινωνιακή επίσκεψη του happy traveler και των σελφο-χειροκροτητών του. Πλέον ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος των τοπικών στελεχών της ΝΔ Φλώρινας: φωτογράφοι, φωτογραφιζόμενοι και συνοδοί φωτογραφιζόμενων.
  Εμείς όμως επιμένουμε γιατί βλέπουμε τον τόπο μας να ρημάζεται. Για ακόμη μια φορά τους καλούμε να εμπεδώσουν επιτέλους ότι πολιτεύονται κι εκλέγονται στον Νομό Φλώρινας, γεγονός που θα πρέπει να θυμούνται σε τέτοιες περιστάσεις, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας κι όχι να αρκούνται σε selfie και δελτία τύπου με φωτογραφίες σε γραφεία Υπουργών που κατά τ’ άλλα είναι κενά σε περιεχόμενο. Ο λαός της Φλώρινας έχει χορτάσει καινοφανή επικοινωνία. 
  Βέβαια, τι μπορεί να διεκδικήσει κανείς από τα στελέχη του κι έναν Πρωθυπουργό, που δηλώνει με παρρησία «πρώτη φορά έρχομαι εδώ, ωραία είναι»!
  Ωραία για ποιον; Κι επιπλέον, αναρωτιόμαστε τι απέγιναν άραγε οι προεκλογικές δεσμεύσεις που εξήγγειλε από την Φλώρινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: για την ανάγκη διάσωσης της ΔΕΗ; για την ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων; για την άμεση υποστήριξη των αγροτών/κτηνοτρόφων, του τουρισμού, εστίασης, εμπορίου;
  Το άνοιγμα της συνοριακής  διάβασης Λαιμού; Ο κόσμος έχει μνήμη και γνώση. Δεν αρκείται στο να του παρουσιάζετε έργα που δεν είναι έργα, να νομίζετε ότι μιλάτε σε αγνώμονες όταν μιλάτε για την θέρμανση της Φλώρινας και αδυνατείτε να ξεχωρίσετε τη διαφορά μεταξύ τηλεθέρμανσης και φυσικού αερίου.
  Η λαϊκή αγανάκτηση από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης των «αρίστων» βαράει κόκκινο. Η ακρίβεια και οι εξωφρενικές αυξήσεις μαστίζουν την χώρα και η Δυτική Μακεδονία καθημερινά μετρά όλο και πιο πολλές πληγές. Τους προειδοποιούμε, η πράσινη μετάβαση δεν είναι το μέσο για πλουτισμό των λίγων έναντι των πολλών. Είναι αναγκαιότητα για ένα βιώσιμο μέλλον της περιοχής μας και της χώρας και ο μόνος τρόπος υλοποίησής της είναι με την κοινωνία συμμέτοχη. Τα καινοφανή σχέδιά τους, που άφησαν την κοινωνία και τους παραγωγικούς της φορείς στην απ’ έξω, εδώ και δυόμιση χρόνια παραμένουν λέξεις σε χαρτιά.
  Ως εδώ. Φωτογραφηθείτε και φύγετε για άλλες παραλίες και θέρετρα. Εμείς, από την πλευρά μας καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας, να βρεθούν δίπλα μας και όλοι μαζί να εργαστούμε για να βγει η περιοχή μας από τον βάλτο. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την νέα αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση, που θα ξαναδώσει πνοή στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.  
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας

2 σχόλια:

  1. =1.Αυτή τη φορά, η εθιμοτυπική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, πλαισιώθηκε με αδικαιολόγητη βία και χρήση χημικών που ασκήθηκε απέναντι στην ειρηνική διαμαρτυρία συνδικάτων, φορέων και συλλογικοτήτων, οι οποίοι αποκλείστηκαν 1,5 χλμ.
    =2.Το άνοιγμα της συνοριακής διάβασης Λαιμού;
    Αγαπητή N.E. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,
    από όλα τα γραφομενά ΣΑΣ κρατησα μονον δύο στοιχεια και νομιζω οτι ειναι τα ποιο σημαντικά τοσον δια εσας οσον και δια τις υπόλοιπες Ν.Ε. του ομίλου ΣΑΣ και θα ηθελα να σας απαντησω σχετικά με το
    Νο. 1 οτι , το κύρος και δυναμη αυτών των φορεων που θελησαν να διαμαρτυριθούν δεν ητα παρα μια μαζα ανθρωπων με εναν προορισμενο σκοπό, αυτον φυσικα μονον εσεις τον γνωριζεται αλλα, δεν χρησημοποιηθηκαν ολα αυτα που γραφεται και ουτε παρελασαν λεωφορεια της Αστυνομίας κλεινοντας τους δρόμους(και ξερετε τι εννοω με τα επακόλουθα) και ουτε απηγορευσαν τους πολίτες να κατεβασουν ==τις ελληνικές σημαιες == κατα την διαμαρτυρίαν και βεβαιως χωρίς να θελω να σας εξιστορησω αναλυτικά αλλα γεγονοτα.....
    Εις το νο 2. αρκει να σας ειπώ οτι, αφορά την συμφωνία την οποίαν υπεγραψε η =τοτε περιβοητη= κυβερνηση και η οποια ρητώς γραφει οτι, θα γινη διανοιξη συνοριακης επικοινωνιας μεταξύ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και της νοτιας περιφεριας περιφερειας μακεδονίας μαλιστα δε οριζει οτι τα αρχικά να γραφονται με μικρα γραμματα ωστε να προσδιορίζουν tα κατωτέρας ταξεως( ν,π,μ.) τμηματα αυτής (σας ευχομαι δε οτι όταν τελικά γινη αυτη η περιβοητη διανοιξη να ανοιξουν τελικα τα συνορα και να υφισταται μονον μια =ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ= πραγμα το οποιον συνεβη εις την συνοριακήν περιοχήν Καυκάσου όπου και αφηρεσαν 122 στηλους των συνορων πριν την υπογραφη της ιστορικής συμφωνίας) και ουδεποτε υπογραφη μια τετοια συμφωνία μεταξυ δύο κρατων σε =εδαφος= της μιας ή τής αλλης διοτι αυτες γινονται σε ουδετερο =εδαφος= πιστευω να σας ειναι γνωστόν και εκτός αυτού ουδεις ελληνας πρωθυποργός μεχρι της =ντατο= ημερομηνίας εχει υπογραψη τετοια προδοτικη εις βαρος της πατριδος του=ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!! και μαλιστα αυτό εγινε με στυλό ή κονδηλοφορο Γερμανικής Παραγωγής της εταιρίας Μερκελ με ανταλαγματα που ΥΜΕΙΣ πιστευω να τα γνωριζεται.......κ.τ.λ.
    Εαν με αυτα τα γραφομενά σας εχετε την γνωμην οτι μπορειται να παραπλανησεται τους υμετερους ψηφοφορους πιστευω οτι τωρα γνωριζουν ποια βηματα εχουν γινη εις το παρελθόν οποτε τωρα ειναι =πολύ= προσεκτικοί. αλλα, το μέλλον ειναι μπροστά.!!!
    Σας ευχομαι καλες επιτυχίες εις το προσεχές μέλλον με τετοιου ειδους αρθρα και φυσικα να καταφερονται εναντίον του κρατους που λεγετε ΕΛΛΑΣ ή ΕΛΛΑΔΑ .
    ΜΦΧ
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μηπως τ σχόλια κατα του ομιλου συρια =διαγραφονται=????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.