Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Θα παγώσουμε…


  Από 1,15 έως 1,20 ευρώ το λίτρο προβλέπεται να κυμανθεί φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κάνοντας από τώρα πολλά λαϊκά νοικοκυριά να τουρτουρίζουν μπροστά στο χειμώνα.
 
  Η τιμή αυτή είναι απαγορευτική για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αφού και πέρυσι, με μικρότερη σχετικά τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, ελάχιστα νοικοκυριά θερμαίνονταν κι αυτά για λίγες μόνο ώρες. Το δε επίδομα θέρμανσης, που είναι κι αυτό κουτσουρεμένο, ανακοινώθηκε ότι θα αποδοθεί μέσω του «κοινωνικού μερίσματος», που σημαίνει ότι «παίζει» το πόσοι και πώς θα το πάρουν, χωρίς βέβαια κι αυτό να σώζει την κατάσταση.
  Το «παράδοξο» της υπόθεσης είναι ότι όσο προχωράει το σχέδιο του κεφαλαίου και της κυβέρνησης για αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, τόσο μεγαλώνει η ενεργειακή φτώχεια για το λαό, ενώ οι πολυθρύλητες «αυξήσεις» στο εισόδημα που υπόσχεται η κυβέρνηση, είναι αέρας κοπανιστός μπροστά σε ανατιμήσεις όπως αυτές στο πετρέλαιο, στην προβλεπόμενη αύξηση της φορολογίας και πάει λέγοντας.
  Με άλλα λόγια, η βαρυχειμωνιά για το λαό συνεχίζεται και στη «μεταμνημονιακή εποχή», όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο.
  Προπάντων, όμως, παραδείγματα όπως αυτό αναδεικνύουν το χάος που χωρίζει την άθλια καθημερινότητα του λαού με τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ικανοποιήσει ολόπλευρα τις σύγχρονες ανάγκες του, αν φύγει από τη μέση το καπιταλιστικό κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.