Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Εγκαινιάστηκε το Εκθετήριο Μακεδονικών Αγώνων στην Τ.Κ. Πετρών του Δ. Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ)…


  Τα εγκαίνια  του Μουσείου - Εκθετηρίου Μακεδονικών Αγώνων  πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου στην Τ.Κ. Πετρών του Δήμου Αμυνταίου, από τον Μητροπολίτη Φλώρινας Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο, παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, του προέδρου της Τ.Κ. Πετρών

 Γ. Κυριακόπουλου, του Διοικητή της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, εκπρόσωπων της Φρουράς Αμυνταίου, εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων του τόπου και κατοίκων του οικισμού.

  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν, οικοδεσπότης, Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, ο βουλευτής Φλώρινας, Γ. Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδας – Αυστραλίας, Μ. Χρυσανθόπουλος και μέλη της ένωσης, καθώς και εκπρόσωπος Κυπρίων φοιτητών από την Θεσσαλονίκη.


  Μεταξύ των άλλων εκθεμάτων, στο μουσείο παρουσιάζονται σημαίες και λάβαρα του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα έως σήμερα, ομοιώματα σφραγίδων Μακεδονομάχων, στολές, οπλισμός αλλά και ευρήματα από το Βυζάντιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.