Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Το παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος θέρμανσης… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι μικρότερη του αναμενομένου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της πόλης, το παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος της θέρμανσης.
  Διοργανωτές και φορείς έθεσαν στις τοποθετήσεις τους τα βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου, με κυρίαρχο αυτό της δίκαιης μεταχείρισης και αντιμετώπισης της περιοχής και ιδιαίτερα τη μείωση των φορών στο πετρέλαιο θέρμανσης και την επιδότηση όλων των μορφών θέρμανσης για όλους, κατοίκους και επιχειρήσεις.


 
Τοποθετήσεις έγιναν από την πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαρία Νεοκαζιώτη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάββα Σαπαλίδη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κώστα Σιάκο, την πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σωτήρη Παρδάλη, τον πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος και μέλος της ΓΣΕΕ Απόστολο Ραφτόπουλο και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης.
  Δηλώσεις στήριξης έγιναν από τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και τους δημάρχους Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη και Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη.
ΠΗΓΗ nea florina

 
 

2 σχόλια:

  1. ..Οπου βλεπεις, απολυτη ομοψυχια σ ενα λαικο,πιεστικο,αγωνιστικο,αιτημα..''κρατα μικρο καλαθι''..(δηλαδη, ειμαστε ολοι μαζι..πλην των κερδοσκοπων, ''παροχων'..μαυραγοριτων ενεργειας)...Μα ποση δυναμη εχουν,αυτοι οι 4-5 λεβεντες,και μας χορευουν, σε καυτο ταψι???Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν κάποιος σκεφθη τι επιπτωσεις θα εχη ακόμη ο πόλεμος
    εντός της Ευρώπης τότε θα κταλάβη οτι θα εχουμε ποιο χειροτερα αποτελέσματα ενεκα τουτου προκυπτει το θεμα της θέρμανσης και ΟΧΙ μόνον στην Ελλαδα αλλά σε ολη την Ευρώπη.
    Βλεποντας , ακουγοντας ,συνομιλοντας θα εχη την ευκαιρία
    να βγαλη μια εικονα τι γινεται στην Ευρωπη και δια παραδειγμα στην Γερμανία 6 στους 10 Γερμανους αφενός υποφερουν οικονιμικά αλλα πιεζονται οικιοθελως να αντεπεξελθουν με όλες τις δυνάμεις των.
    Η =χείρα= της νυν κυβερνησεως ειναι πολύ μικρη απο οτι εχω πληροφορηθη ωστε να βοηθηση τον πολίτη διοτι και
    τα τρια(3) κομματα δεν συμφωνουν σχεδον σε τιποτε.
    Ειπωθηκε δέ οτι, θα δοθη βοήθημα 300€ στον πολίτη και
    εκ των οποίων θα φορολογηθη κατα 60% δηλαδη στο τελος
    θα μεινη το ποσον των 120€ κατι το οποιον σχεδόν δεν σημαινει ΤΙΠΟΤΕ , μαλιστα δε πολλοι φευγουν σε νοτιες χωρες να =ξεχειμωνιασουν= οπως Τουρκια,Ελλάδα,Μαρόκο,
    Τυνησία , προσφατα δε σε διακοπές μου στην Κρητη γνωρισα Γερμανους που ηρθαν να μεινουν οχι για χειμωνα αλλά για πάντα αγορζοντας εγκατελειμενα σπιτια σε χωριά και τα οποια επισκευαζουν και μαλιστα με την βοηθεια των κατοικων που απομεινει λίγοι ωστε να εχουν εναν γειτονα οπως μου ειπαν.
    Το προβλημα λοιπόν ειναι πανευρωπαϊκό και η καθε κυβερνηση ανεξαρτητως ποια ειναι θα εχη δυσκολίες διοτι ειναι μεγαλος ο οικονομικός προπολογισμος αναλόγως του πληθυσμού και οπως διαπιστωσα στην γερμανια δαιτιθενται 33 Δισ. τα οποια θα πρεπη να κανουν περικοπες απο αλλου αλλα και παλι ακομη δεν συμφωνουν στην κυβερνηση.
    Δυστυχως θα εχουμε εις το μέλλον ποιο δυσκολα χρονια εαν δεν σταματηση ο πόλεμος που κανεις δεν γνωριζει ποιες
    ειναι οι ιδεες ενος ανδρα που παιζει με τις ζωές αμάχων
    Εδω Φλωρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.