Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026

Πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση του Δήμου Αμυνταίου για το ευρωπαϊκό έργο BIOSTARS…

   Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026, στο Δημαρχείο Αμυνταίου, η 3η συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BIOSTARS (Interreg Euro-MED), με τη συνεργασία του ΕΚΕΤΑ, του Corallia – Μονάδα του Ε.Κ. «Αθηνά» και τη συμμετοχή του Δήμου Αμυνταίου.
  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κιοσές και Τάνια Γκάλαβου, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μέλη Γιαννιτσοπούλου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Ξινού Νερού, Λεχόβου, Βαλτονέρων, Πεδινού και Αγραπιδιάς, καθώς και εκπρόσωποι της Τεχνικής και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.
   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές της κυκλικής βιοοικονομίας, ο ευρωπαϊκός θεσμός των Startup Villages, διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέτρα υποστήριξης για την επιχειρηματικότητα στον τομέα της βιοοικονομίας, καθώς και η εργαλειοθήκη BIOSTARS Toolbox και οι δυνατότητες αξιοποίησής της σε πραγματικά σενάρια.
   Εισηγητές της συνάντησης ήταν η Χριστίνα Γαρουφαλιά και ο Αριστοτέλης Τριανταφυλλίδης.
   Η δράση εντάσσεται στην προσπάθεια για την ενίσχυση της κυκλικής βιοοικονομίας, την προώθηση της καινοτομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.