Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026

Διάλεξη με θέμα: «Σεισμοί – Η Σεισμικότητα της Φλώρινας»...

   Η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών προσκαλεί το κοινό σε διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρου Τσάπανου, με θέμα: «Σεισμοί – Η Σεισμικότητα της Φλώρινας».
  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο «ΑΝΝΑ ΣΠΥΡΤΟΥ» της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
   Στο πρώτο μέρος της διάλεξης θα παρουσιαστούν τα κύρια χαρακτηριστικά των σεισμών, οι μηχανισμοί γένεσής τους και τα συνοδά φαινόμενα που συνδέονται με τη σεισμική δραστηριότητα.
   Στο δεύτερο μέρος, η ομιλία θα εστιάσει στη σεισμικότητα της περιοχής της Φλώρινα, με αναφορά σε πρόσφατη επιστημονική μελέτη ομάδας σεισμολόγων και γεωφυσικών, η οποία ανέδειξε, μεταξύ άλλων, το ενεργό σεισμογόνο ρήγμα της περιοχής.
   Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
 Η Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών
 Σοφία Ηλιάδου - Τάχου
 Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.