Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας και το Κέντρο Υγείας Φλώρινας…

 
  Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού διοργάνωσαν το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας και το Κέντρο Υγείας Φλώρινας με τις μαίες του Δικτύου Μαιών της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
  Η συγκεκριμένη δράση διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, στον χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, και περιλάμβανε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και συζήτηση με τους πολίτες.
  Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση των γυναικών για τη σημασία του ελέγχου, της εκπαίδευσής τους στην αυτοεξέταση και της πληροφόρησής τους για το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου πρόληψης του καρκίνου «Φώφη Γεννηματά».
   Η 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, παρόλα αυτά ολόκληρος ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωσή του.
   Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου στις γυναίκες και αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα το 2020, καταγράφηκαν περίπου 7.772 νέες περιπτώσεις και 2.000 θάνατοι από καρκίνο του μαστού. Η νόσος μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.