Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει το μεγάλο ταξίδι για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού και στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου…

  Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, συνεχίζει το μεγάλο ταξίδι της ενημέρωσης και της πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού σε μία κοινή προσπάθεια για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού, σχετικά με αξία της πρώιμης και έγκαιρης ανίχνευσης του γυναικείου καρκίνου.
 Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες ωστόσο, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι εάν ανιχνευτεί σε πρώιμο στάδιο σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά μακροπρόθεσμης επιβίωσης.
 
  Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενθάρρυνση του προσυμπτωματικού ελέγχου δίνοντας έμφαση στον ετήσιο προληπτικό έλεγχο, στη διάδοση της ευαισθητοποίησης με την εκπαίδευση του κοινού στην αυτοεξέταση αλλά και στους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού.
   Συνεπώς, προτρέπουμε όλους να ενημερωθούν σχετικά με την υγεία του μαστού και την αξία της πρόληψης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι αυτής της νόσου είναι η εκπαίδευση.
   Η Κινητή Ομάδα Υγείας και το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Φλώρινας, διοργανώνουν διήμερη καμπάνια ‘’Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του Μαστού’’ και θα βρίσκονται την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου2024 και ώρα 9:00 – 15:00 στην Πλατεία «Γεωργίου Μόδη» του Δήμου Φλώρινας και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024  και ώρα 9:00 – 15:00 στην Πλατεία Αγοράς του Δήμου Αμυνταίου.
   Η δράση απευθύνεται σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό  και  περιλαμβάνει:
 - Βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων.
 - Κλινική εξέταση (ψηλάφηση).
 - Συνταγογράφηση απεικονιστικών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.
 - Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.