Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Σιγά! Το Νοσοκομείο κοιμάται!

 
  Για το ζήτημα της ανύπαρκτης παροχής υγείας στην περιοχή μας και ειδικότερα για το νοσοκομείο Φλώρινας, έχουμε γράψει πολλές φορές.
  Αναφερθήκαμε στην μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού   και κυρίως σε ειδικότητες αιχμής, αλλά και στην έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Παροιμιώδης είναι οι ελλείψεις στο καρδιολογικό τμήμα που κοντεύουν  δύο χρόνια και τον τελευταίο χρόνο είναι με έναν μόνιμο γιατρό και αυτός με τον βαθμό του Διευθυντή.
   Τονίσαμε την αδιαφορία της διοίκησης η οποία δεν είναι ικανή  να διαχειριστεί ούτε και αυτήν την καθημερινότητα.
   Επισημάναμε στον κυβερνητικό βουλευτή της ΠΕ Φλώρινας πως αυτού του είδους υποβαθμισμένης παροχής υγείας είναι επικίνδυνη για τους συμπολίτες του αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Πέρα βρέχει! Και αυτό δείχνει ότι δεν πήρανε χαμπάρι τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και σύμφωνα με τις δηλώσεις τους τα βλέπουν όλα ωραία και καλά.
   Όμως καθημερινά πολλά προβλήματα των πολιτών δεν αντιμετωπίζονται ή αντιμετωπίζονται πλημμελώς. Γι αυτό και διογκώνονται.
   Το σύστημα υγείας διαλύθηκε και δεν λειτουργεί ούτε καν σε επίπεδο εξωτερικών ιατρείων. Δεν προσφέρουν ούτε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Άντε να περιμένεις περίθαλψη. Αυτή δίδεται σε απώτερο μελλοντικό χρόνο οπότε το πρόβλημα σου θα έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην υγεία σου ή και μπορεί να πάρεις εισιτήριο για τον άλλο κόσμο.
   Ο καθένας στο νοσοκομείο Φλώρινας κάνει του κεφαλιού του, χωρίς να υπολογίζει τον πολίτη και το πρόβλημα του, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν.  Έχει χαθεί η μπάλα. Η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι όνειρο απατηλό.
   Για να προσγειώσω τους αιθεροβάμονες  σας καταγράφω μία περίπτωση συμπολίτη μας που …τόλμησε να αρρωστήσει καθημερινή μέρα και δείτε την αντιμετώπιση του από το νοσοκομείο μας.
   Ο διάλογος είναι ατόφιος και μπορεί να διασταυρωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου.
   Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 ώρα 8.35 το πρωί.
   Συμπολίτης μας έβγαλε όπως μας λέει ένα μεγάλο σπυρί στο μάτι το οποίο του πονούσε αφόρητα. Έντρομη η σύζυγος του τηλεφωνεί στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μας στον αριθμό 2385 350100 και ζήτησε από την εργαζόμενη να κλείσει ραντεβού με τον οφθαλμίατρο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύζυγος της. Την παρέπεμψε στην αρμόδια εργαζόμενη για τα ραντεβού.
   Η πρώτη ψυχρολουσία και απογοήτευση ήρθε από την απάντηση που πήρε ότι αυτό μπορεί να γίνει τον Ιανουάριο του 2025!!!
   Μα, της λέει η συμπολίτισσα μας, ότι είναι επείγον και πονάει πολύ ο άνθρωπος…
   Η κατραπακιά ήρθε από την δεύτερη απάντηση της εργαζόμενης. «Αν είναι επείγον μπορεί να έρθει μια Δευτέρα, σε συνεννόηση με τον γιατρό, στα εξωτερικά αλλά όχι αυτή τη Δευτέρα γιατί είναι αργία αλλά σε 2 εβδομάδες»!
   Η απάντηση της συμπολίτισσας μα ήταν «ευχαριστώ πολύ θα πάμε σε ιδιώτη οφθαλμίατρο»
   Τώρα αν έχει χρήματα για τον ιδιώτη γιατρό δεν τους ενδιαφέρει.
   Ο καθένας αντιλαμβάνεται την απογοήτευση τους για την λειτουργία του συστήματος υγείας, ιδίως σε περιοχές με περιορισμένες ιατρικές υπηρεσίες όπως η Φλώρινα και για την κατάντια του νοσοκομείου μας. Κρίμα.
   Εξαιρετικά αφιερωμένο στον κυβερνητικό βουλευτή της ΠΕ Φλώρινας, στον Υπεάρχη της 3ης ΥΠΕ, στον διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας, στον Οφθαλμίατρο του νοσοκομείου Φλώρινας… (τα στοιχεία του παθόντα είναι στη διάθεση των αρμοδίων)
 Εβελίνα Ι. Αριστείδου
 Στέλιος Α. Γαβριηλίδης
 Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.