Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αμύνταιο (ΒΙΝΤΕΟ)

 
  Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Αμύνταιο η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και το ιστορικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων στον φασισμό, που στην συνέχεια συνδέθηκε με το «Έπος του 1940» στα βουνά της Αλβανίας.
  Ανήμερα της λαμπρότερης ημέρας της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πόλης, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από τον Κυριάκο Παρλαπανίδη, Δ/ντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου και η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.




























 
  Οι εκδηλώσεις τιμής προς τους αγωνιστές του Έπους του 1940, κορυφώθηκαν με την παρέλαση στη οδό Τρ. Χατζή, Συλλόγων και μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ ολοκληρώθηκαν, με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.