Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Διαμαρτυρία νοσηλευτών & εργαζομένων του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου για το κλείσιμο της κλινικής… (ΒΙΝΤΕΟ)

 Με κοινό αίτημα, την επαναλειτουργία της Κλινικής και του Κλειστού Νοσηλίου του Κέντρου με 30 διαθέσιμες κλίνες, όπως λειτουργούσε τα τελευταία 13 χρόνια, Νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Αμυνταίου, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, το πρωί της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Κλινικής, με αποτέλεσμα την μετακίνηση του προσωπικού σε άλλες ιατρικές δομές.
  Στο πλευρό τους βρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Γιάννης Λιάσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιορδάνης Μπάντης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου, καθώς και ο Πρόεδρος Μιχάλης Μήγγος και μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ ΠΕ Κοζάνης, ο Περιφ. Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νόντας Στολτίδης, ο επικεφαλής της ελάσσων αντιπολίτευσης στο Δ. Αμυνταίου, Κυριάκος Ελευθεριάδης και εκπρόσωπος του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης, Πάρη Κουκουλόπουλου, οι οποίοι δηλώσαν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων.
 «Θέλουμε να δουλέψουμε»!
 
  Στην ενημέρωση προς τους παρισταμένους στην διαμαρτυρία, η Προϊσταμένη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου, Φιλλιώ Μπούκτση, ανέφερε:
 «Διαμαρτυρόμαστε για το ξαφνικό κλείσιμο της κλινικής του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, δεν το φανταζόμασταν και δεν το περιμέναμε ποτέ! Ξαφνικά άρχισαν να εκδίδονται εξιτήρια! Στις ερωτήσεις προς την  ιατρική ομάδα παίρναμε τις απαντήσεις πως ολοκλήρωσαν το θεραπευτικό τους πρόγραμμα.
   Τελικά αποδείχθηκε πως σκοπός ήταν να μην υπάρξει άλλη εισαγωγή ασθενούς. Δεν απαντήθηκε καμία αίτηση ασθενούς για νοσηλεία από άλλα νοσοκομεία και όσες απαντήθηκαν ήταν αρνητικές.
 
  Μετά από συζητήσεις μας με τις προϊστάμενες αρχές, εξαντλήσαμε τα περιθώρια τις υπομονής μας και αυτό το Κέντρο που έχουμε τη τιμή να βρίσκεται στην πόλη μας, στο Νομό μας, να κλείνει! Είναι τραγικό!  Ήμασταν σε σημείο top, με ασθενείς από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και τα Βαλκάνια και τώρα είμαστε στο σημείο μηδέν!
   Βέβαια, έχουμε την υπόσχεση του υπουργού Υγείας για αναβάθμιση του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου με Α.Ε.Μ.Υ. (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας). Αυτά στη συνέχεια. Μέχρι να δούμε πως και πότε θα γίνει αυτό, εμείς θέλουμε να λειτουργεί το Κέντρο και να εξυπηρετεί όλους τους ασθενείς που έχουνε τόσο μεγάλη ανάγκη.
   Από το 2013 δουλέψαμε ασταμάτητα και εξυπηρετήσαμε πάρα πολλούς ασθενείς. Δεχόμαστε τηλεφωνήματα από νοσοκομεία όλης της Ελλάδας για εισαγωγή ασθενών. Είναι αμαρτία να έχουμε αυτό το Κέντρο και να μη λειτουργεί η Κλινική του!
   Θέλουμε να δουλέψουμε και σας θέλουμε όλους κοντά μας…»
   Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Γιάννης Λιάσης, τόνισε: «Είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς, όπως γνωρίζω, από το 2011 είχατε κλειστό νοσήλιο και περίπου 30 ασθενείς για αποκατάσταση, με την ίδια δομή και το ίδιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 
  Μου προκαλεί εντύπωση, πώς τότε τα καταφέρνατε και τώρα όχι! Είναι δυσάρεστο το γεγονός του να μην έχετε ούτε έναν εσωτερικό ασθενή και μάλιστα να λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης, μόνο τις πρωινές ώρες.
   Είμαι υποχρεωμένος ως Δήμαρχος να προασπίσω την λειτουργία του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου, το οποίο είναι το μοναδικό στην Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, περιμένουμε την τελική πρόταση του για την λειτουργία του Κέντρου, η οποία θα είναι στην Δημόσια κατεύθυνση. Έως τότε, είναι κρίμα να μην λειτουργεί, όπως λειτουργούσε έως σήμερα, αυτή η μοναδική δομή.
   Είχα σχετική ενημέρωση και συζήτησα με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Γ. Μάντσο και με τον Βουλευτή Φλώρινας Σταύρο Παπασωτηρίου, γεγονός που σημαίνει ότι κινούμαστε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, δηλ. της λειτουργίας του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου όπως ήταν. Δεν δεχόμαστε την υφιστάμενη κατάσταση λειτουργίας του, καθώς, από ενημέρωση που είχα από ιατρικούς κύκλους, τα στάνταρ του ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ. Αμυνταίου είναι τόσο υψηλά, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλα τα ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης.
   Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα είμαι κοντά σας και παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου, θα κάνουμε τις όποιες παρεμβάσεις μπορούμε για να λυθεί το πρόβλημα».
   Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Αμυνταίου, αναφέρει:
   «Οι εργαζόμενοι του ΚΕ.Φ.Ι.Απ Αμυνταίου ξεκινούν διαμαρτυρία για το κλείσιμο της κλινικής του κέντρου. Μιας κλινικής που τα τελευταία 13 χρόνια δουλεύει αδιαλείπτως σε 24ωρη βάση προσφέροντας στους πολίτες υψηλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας αλλά κυρίως 30 δημόσιες κλίνες αποκατάστασης.
 
  Το ΚΕ.Φ.Ι.Απ ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2004. Από τότε ως το 2008 δούλευε ως ημερήσιο. Το 2009 άνοιξε πιλοτικά την κλινική για ένα χρόνο. Το 2010 επανήλθε στην ημερήσια λειτουργία και από το 2011 έως και 30/08/2024 προσέφερε τις υπηρεσίες του άοκνα επί 24ώρου.
   Η ιατρική ομάδα του ΚΕ.Φ.Ι.Απ έδωσε από τη μία εξιτήρια στους νοσηλευόμενους ασθενείς λόγω ολοκλήρωσης των θεραπευτικών τους προγραμμάτων και από την άλλη στις αιτήσεις εισαγωγής που υπήρχαν κάποιες απαντήθηκαν αρνητικά και κάποιες εκκρεμούν. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της κλινικής με αντίκτυπο τόσο στους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική άνεση να προσφύγουν στα ιδιωτικά κέντρα, όσο και στο προσωπικό το οποίο βρίσκεται μετέωρο και χωρίς αντικείμενο από υπαιτιότητα άλλων.
   Καλούμε όλους τους συλλόγους ΑΜεΑ και μη, τους φορείς τους τοπικούς άρχοντες την εκκλησία αλλά και τους πολίτες να συμπαραταχθούν στο πλάι μας ώστε να επαναλειτουργήσει η κλινική και έτσι να μην υποβαθμιστεί η ΔΗΜΟΣΙΑ αποκατάσταση.
   Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί πως το ΚΕ.Φ.Ι.Απ Αμυνταίου είναι ένα από τα δυο δημόσια κέντρα στην Ελλάδα και το μοναδικό εκτός Αθηνών, καλύπτοντας περιστατικά από την Ιεράπετρα της Κρήτης έως τη Σαμοθράκη και την Ορεστιάδα».
 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕ.Φ.Ι.Απ

 

 

2 σχόλια:

  1. ...Το κλεισιμο του ΚΕΦΙΑΠ ειναι,βαρυ πληγμα,κι απροβλεπτο για το τοπο μας..(Στρατοπεδο,τραινο,τραπεζες,κλειστα μαγαζια,φευγατες Δημοσιες υπηρεσιες,μειωση τοπικου πληθυσμου,αφανισμος του μικροαγροτη)..Ενα εκκρηκτικο πακετο αφανισμου,που σχεδον παθητικα,δεχομαστε,αν οχι επικροτουμε(εκλογικα)..Μοιραιοι κι αβουλοι ανταμα!!!Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε ένα σοβαρό περιστατικό και η αίτηση μας απορρίφθηκε από την διεύθυνση.κατοικος Μανιακίου ο πατέρας μου και αυτή τη στιγμή μακρυά από τον τόπο μας προσπαθούμε να βρούμε θεραπεία.παση θυσία το ΚΕΦΙΑΠ πρέπει να λειτουργήσει ,και είναι απαράδεκτο να είμαστε από .κει και να βρισκόμαστε , σε ιδιωτικό κέντρο.βοηθηστε οι ιθύνοντες ο κόσμος υποφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.