Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Το πρόσταγμα αυτών των εκλογών, κι η αποδοχή του απ’ τον πάνσοφο Μητσοτακολάγνο Ελληνικό λαό…

(Του Α.Θ.Ρ., από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Η… «σταθερότητα» με την Νου – Δου, ήταν το κορυφαίο μήνυμα της προεκλογικής καμπάνιας για την Ευρωβουλή, που ξεφούρνιζαν εν χορώ, ο Μητσοτάκης κι οι σοφοί του!
   Όμως, αυτό σε μένα – ίσως και σε άλλους- παρέπεμπε στο ότι είμαστε… ετοιμόρροποι (οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά, δημογραφικά), σαν κράτος – Ελλάς, κι οι πολίτες του μαζί, σαν ένα ρημάδι κατασκεύασμα, φτιαγμένο από γυψοσανίδα και χαρτί, που χωρίς στο τιμόνι τον Κούλη γι’ αρχηγό, θα φουντάρουμε μεσοπέλαγα, αύτανδροι, όλοι μαζί, σαν λαστιχένια μπαταρισμένη βάρκα, υπερφορτωμένη τριτοκοσμικούς, κάθε φυλής. Απελπισμένους ανθρώπους, που νομίζουν ότι έρχονται επιτέλους σε παράδεισο ονειρικό!
   Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, που γρήγορα θα διαψευστούν, έρχονται στο… Κουλιστάν, μια χώρα, σε επίπεδο ζωής, μ μια θέση πάνω απ’ αυτή της Βουλγαρίας!
   Όμως, όμως μια χώρα, με τιμές στα προϊόντα της, όπως αυτές της …Ελβετίας!
 
  …«Σταθερότητα» λοιπόν το σύνθημα και σας παρακαλώ, μην ακουμπάτε στο κεντρικό δοκάρι (Κούλη) της κατασκευής, που στηρίζει όλη αυτή την ψευτο - οικοδομή!
   Με κεντρικό τους σύνθημα την «Σταθερότητα», οι… πετσοθρεμένοι επιφανείς δημοσιολόγοι, δημοσιογράφοι, υπονόμοι, θέλουν να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό του Μητσοτάκη από τους ίδιους, που τον είπαν… «Μωυσή»!
   Τον είπαν… «Παγκόσμιας εμβέλειας ηγέτη»! Μπρρρ…
   Που σταθερά οδηγεί την χώρα σε μια θέση αξιοζήλευτη, μιας ανάσας πάνω απ’ την Βουλγαρία!
   Κι είναι περίεργο κι ίσως παθολογικό, να υπάρχουν υποκείμενα, (παλιότερα τα λέγανε «μίσθαρνα όργανα», «αργυρώνητα», «ξενόδουλα» κλπ), που αντιλέγουν, κι άκουσον – άκουσον, ειρωνεύονται έναν λαοφιλή, φωτογενή, ιδιοφυή, σεμνότατο, φτωχούλη (χρωστάει γύρω στο 1.200 εκατομμύριο Ευρώ!). που τα ‘φαγες ρε Κούλη; Έρανο θα ‘πρεπε να κάνουμε όλοι μας, να ξεχρεώσουμε τον «Μωυσή» μας, τον λεβεντονιό!
   Και βέβαια, στην περιφανή νίκη για την Ευρωβουλή της 9/6/2024, συνετέλεσε και εκείνο το… μυρόβλητο συνονθύλευμα κι απίθανο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, που έμασε στους κόρφους του, κάθε καρυδιάς τζούφιο καρύδι…
   Κι ήταν φυσικό και προβλεπόμενο να βρίσκεται χιλιάδες έτη φωτός, μπροστά, εκείνος ο αστέρας της …γλυψοδημοσιογραφίας, ο γλυκούλης ο Αφτιάς!
   Τέρας φοβερό, στη σκληρή, αποκαλυπτική, ελεύθερη, αντικειμενική δημοσιογραφία, που απολαμβάνουν μόνο οι άνθρωποι σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής! Όταν έχει απέναντι του, κορυφαία στελέχη της Νου – Δου, η περίσσεια σιελόρροιας του σχηματίζει λιμνούλα στο στούντιο της TiVi απ’ τη σκληρή κριτική του προς την εξουσία, που τρέμουν όλοι οι πολιτικοί, που προστρέχουν σχεδόν κάθε τόσο στου Γιωργάκη τον Αφτιά, την εκπομπή, ακόμα και κάποιοι, που ήταν άγνωστοι, στου γείτονά τους την αυλή!
   Επόμενο λοιπόν ήταν, να τιμηθεί με περίσσεια ψήφων, απ’ τον ενημερωμένο έγκυρα, στις εκπομπές του, το κοινό, που μαθαίνει απ’ τον Αφτιά, έγκυρα κι αναλυτικά, τι αύξηση στον μισθό, τη σύνταξη του, τα εισοδήματα του, θα πάρει απ’ τον Μητσοτάκη… το 2037!
   Έγκυρα, επιστημονικά, με στοιχεία τρανταχτά, που μαγειρεύουν στο υπόγειο του Μαξίμου και μοιράζουν για κατανάλωση πνευματικής τροφής του πληθυσμού, οι σοφοί της ενημέρωσης μας του Λαού, που επί χούντας τους λέγανε «Γεωργαλά»!
   Είναι όμως και κορυφαίος οικονομολόγος ο Αφτιάς, κι εκεί στις Βρυξέλλες και να το ξέρει καλά και να τρέμει η κυρία Φον ντερ Λάιεν, θα τους ταράξει στον έλεγχο στα οικονομικά, στα νούμερα και τα γνωστά, με πρόσθεση, αφαίρεση, διαίρεση… «τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι, πέντε το λαδόξυδο» και τα λοιπά, τώρα, που το Ελληνικό λάδι πωλείται στα αρωματοπωλεία στην Ελλάς και φτηνότερα στης Ευρώπης τα μαγαζιά!
 
  Προβλέπω εκτίναξη του εισοδήματος μας, με ον οικονομολόγο τον Αφτιά, είναι σίγουρο αυτό, εκεί στη λαμογιάρα την Ευρωβουλή, που στέλναμε παλιότερα τις άδικα – αδικώτατα κατηγορούμενες, την Ασημακοπούλου, την Ζαχαράκη και την αδικημένη την Εύα Καϊλή!
   Μας εχθρεύονται, μας ζηλεύουν, μας μισούν, μας πολεμάνε πάντα εμάς τους έξυπνους, τους όμορφους, τους έντιμους Ελληναράδες στην Ευρωβουλή! Μάλιστα κύριε…
   Με ψηφοδέλτιο βαρύ κι ασήκωτο, για τας Ευρώπας, η Νου – Δου, ήταν επόμενο, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις να μείνουν ανεξεταστέες, στάσιμες, ή με ψίχουλα σε ψήφους, να ‘ρθούνε με τον κηδεμόνα τους για πλείονες εξηγήσεις, εκεί στα κανάλια της TiVi, να τους ξεκατινιάσουν, όπου, όλα τα γνωρίζουν, τα εξηγούν, τα ξεψαχνίζουν και καταλήγουν στο εύλογο συμπέρασμα, ότι «με τέτοια αντιπολίτευση, αντίπαλο της, η Νου – Δου, μόνο αν σκοντάψει ο Κούλης, μπροστά στην ανοιχτή πύλη της Βουλής, μπορεί να χάσει εκλογή»!
   Αλλά, εκτός απ’ τον Αφτιά, έχει κι άλλους αξιόλογους σωτήρες, που θα δουλέψουνε σκληρά για εμάς τους τυχερούς!
   Έχει τους δύο περιφερόμενους, από κόμμα σε κόμμα, ανάλογα στο τι ζητάει η αγορά, γνωστούς Ολυμπιονίκες μας, τους πρώην Πασόκους, Πύρρο Δήμα και τη δική μας την ομορφονιά, την Βούλα Πατουλίδου, που τρέχει «όπου γάμος και χαρά»!
   Έχει στο ψηφοδέλτιο της η Νου – Δυο, εκείνον τον γίγαντα του Ελληνισμού, τον Φρέντι τον Μπελέρη! Πρώην δικασμένο από εμάς, για λαθρεμπορία όπλων Καλάσνικοφ και μέλος της εθνικόφρονης – τρομοκρατικής ΜΑΒΗ, που παρα λίγο να εισβάλει, παλιότερα στην Αλβανία!
   Έχει κι άλλα «λουλούδια» ο μπαχτσές της Νου – Δου, όλα αξιολογότατα, σεβαστά και εντιμότατα. Εγώ, ας πούμε, είμαι φαν εκείνης της ναζιάρας, της λάγνας, όπως φαίνεται στις εκπομπές της στην TiVi, με τον Μπαμπινιώτη τον καθηγητή, της Βικάρας της Φλέσσα! Αυτής που είπε και τη διάσημη της σαχλαμάρα, ότι… «στα Τέμπη, όλοι μας εμείς μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά»!
   Εμένα να με συγχωρείς Βικάρα μας, αλλά εκείνη την τραγική μέρα, έλειπα (ήμουν σε άδεια) απ’ τη «συμμορία σας που σκοτώνει τα παιδιά». Δεν ήμουν, ούτε υπουργός, ούτε παράγοντας κυβερνητικός, ούτε σταθμάρχης, ούτε μηχανοδηγός, ούτε ψηφοφόρος σας, ευτυχώς! Κι ούτε ποτέ μου υπήρξα, με τους δικούς σου, κολλητός!
   Έχει κι άλλα «φρούτα» ο μπαχτσές για την Ευρωβουλή. Καβαλημένους, σφουγγοκωλάριους, ίσως και κάποιους αγαθούς.
   Τι θα λεγάτε δηλαδή εσείς, κι εγώ μαζί, (η πλέμπα δηλαδή), για εκείνη την δήθεν αριστοκράτισσα, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, που με το ύφος Μαρίας Αντουανέτας, αρχοντοχωριάτισσας, μας εκπροσωπεί δεκάδες τώρα χρόνια στην Ευρωβουλή; «Βασίλισσα της ψωροκώσταινας» κάλλιστα θα μπορούσε να είναι, αν είχαμε βασιλιάδες και πρίγκιπες σε τούτη εδώ τη λαμογιάρα γη!
   Αρκούνε όμως, κι ας μην είμαστε πλεονέκτες, γεμίζουν με το παραπάνω έναν θίασο όλοι αυτοί, για μια όντως ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία στο Δελφινάριο του Φαλήρου, με το Μάρκο Σεφερλή.
   Καλά – καλά, όλα γίνονται για εμάς, για το καλό μας! …«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»! αλίμονο τώρα δηλαδή.
   Κι όχι όπως λένε κάποια ρεμάλια, για το… χοντρό μπαγιόκο της Ευρωβουλής! Ακόμα και κείνος ο 80χρονος ο Δεσπότης της Αττικής, που καταδικάστηκε πριν τριανταριά χρόνια για «κατάχρηση», είπε στην απολογία του, ότι τα λεφτά (κάποια εκατομμύρια δραχμές) που βρέθηκαν στον λογαριασμό του, τα… «είχε για τα γεράματα του»! Είναι καλά να προνοείς!
   Ήταν επόμενο και προβλεπόμενο το αποτέλεσμα των εκλογών, να είναι… ισοπαλία, πέντε – μηδέν, εις βάρος μας»! φαινόταν ακόμα κι απ’ τα αποδυτήρια, και πριν το σφύριγμα του διαιτητή… (Το άρθρο το έγραψα 27/5/24, για να τσεκάρω τυχόν προφητική μου ικανότητα). Μακάρι να διαψευστώ, παταγωδώς!
   ΥΓ 1: είχε βρει φτηνή φέτα, με 6,28€, ο γκαφατζής Γκαστόνε ο πρωθυπουργός, για να μας πείσει στο Τικ-Τοκ, ότι η φέτα είναι φτηνή στην μυστήρια Ελλάδα! Μόνο, που αυτή ήταν σε συσκευασία του μισού κιλού, πράγμα που δεν πρόσεξε, ο ανοιχτομάτης μας λεβεντονιός!
   Βέβαια με συνταγή της γκάφας του Μητσοτάκη, μια λύση για μείωση των τιμών, θα είναι να γίνει το κιλό, το λίτρο, μισά σε βάρος και περιεχόμενο. (Θα είναι καλό και για την υγεία μας, για τα κιλά μας…).
   Όπως έγινε γύρω στα ’55, η οκά της αγοράς, τότε κιλό. Πάντα και για τα πάντα, υπάρχει μια λύση, αρκεί να ‘σαι ευκολόπιστος, ολίγον αφελής, κι αδιόρθωτα αισιόδοξος! Να ‘σαι οπαδός της α-λογικής… «Πίστευε και μη ερεύνα»!
   ΥΓ 2: στη Φλώρινα και την Δυτική Μακεδονία, είχαμε κυκλοφοριακή συμφόρηση από επισκέψεις προεκλογικά, παραγόντων της κυβέρνησης… Μας αγάπησαν ξαφνικά παράφορα, ή μάντεψαν κάποια απιστία, στην διαχρονική αγάπη της περιοχής γι αυτούς; Ϊδωμεν…
   ΥΓ 3: να μοιραστούμε όλοι μας βρε αδελφέ, τις 400 χιλ. Ευρώ πρόστιμο που έβαλε η ΑΕΔΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την διαρροή των e-mail της Ασημακοπούλου! Κιμπάρηδες είμαστε, όχι τσιφουταριά! Έλεος!
   Γιατί, αν τα φορτωθεί κι αυτά η μπαταξιούλα ΝΔ, που χρωστάει χρόνια τώρα, μισό δις Ευρώ, μας βλέπω να αποφασίζει για… νέο μνημόνιο για το ξεχρέωμα της!
   Αλήθεια, στα πόσα χρόνια ξεχνιέται και διαγράφεται το χρέος; Στα πόσα χρόνια ξεχάσαμε, ποιος μας έριξε στα υπέρογκα χρέη, που φέραν τα μνημόνια; Και δεν έγινε αυτό… επί Τουρκοκρατίας! Τουλάχιστον, τότε το ΠΑΣΟΚ άλλαξε όνομα. Η ΝΔ, απλά έβγαλε τον «πυρσό» απ’ την φίρμα της! Τόσο απλό!
 
  Και σε 10 χρόνια, ξαναήρθε ακάθεκτη, συγχωρεμένη, διαφημισμένη, σαν …νανογιλέκο» που γλυτώνει από κάθε πόνο! Πως λέει εκείνο το παλιό λαϊκό σουξέ; Το σοφό!... «Μα κανένας δεν μου φταίει για το χάλι μου, σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου»!
   ΥΓ 4: μια βδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές, κυρίαρχο θέμα για την ΝΔ και την TiVi, το «πόθεν έσχες» του Κασσελάκη! Να γελάς ή να κλαίς, για μια χώρα που έχει στη λίστα αναμονής για χειρουργείο, σ’ ένα νοσοκομείο Παίδων, 3.000 παιδάκια!
   …Ποια NOVARTIS, ποια SIEMENS, ποιό NOOR-I, ποια Τέμπη, ποιες παρακολουθήσεις, ποιοι πάροχοι λαμογιάρηδες, ποια ακρίβεια;
   Κανείς δεν ξεφεύγει απ’ τον έλεγχο του Μητσοτακέϊκου που τα πάντα πανθορά! Τα πάντα ελέγχει! Και πάντα κερδίζει!
   Ρε μπας και ρίχνουν κοκαΐνη στα υδραγωγεία της Ελλάς; Και τον αγαπήσαμε οι Έλληνες τον Κούλη τον αήττητο τον παιχταρά; Θα μας πεθάνει ο αθεόφοβος!
   Κι επειδή σχεδόν πάντα, μετά τον κακό έρχεται… ο χειρότερος και μετά τον Κούλη, θα ‘χουμε κάποιον ορίτζιναλ φασισταρά της ΝΔ, χίλιες φορές διαλέγω (έστω χωρίς ψήφο), τον Κούλη! Κι ας μας ποτίζει με τη σέσουλα, νοθευμένη κοκαΐνη… Κούλη ρε! Κούλη ισόβια… Μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα…
   Έτσι κι ίδια, όπως οι κοτζαμπάσηδες κι οι δεσποτάδες αντιδρούσαν στην αρχή, στον ξεσηκωμό εναντίον του σουλτάνου, το 1821…
   «Σταθερότητα», γιατί είναι ετοιμόρροπο, η Ελλάς… γιαπί! «Πάμε λοιπόν και όπου βγει»! «Κούλης και ξερό ψωμί»! Μπρρρ…
   ΥΓ 5: …Τώρα, όλοι μαζί, δεξιοί, φασίστες, Συριζαίοι, Πασόκοι και κομμούνες, όλοι αχταρμάς, σαν καλοκαιρινό «τουρλού», αφού στις εκλογές αυτές (9/6/24), όλοι δηλώνουν νικητές!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.