Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων…

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων διοργανώνει το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στις 12 & 13 Ιουλίου 2024 στην Κατερίνη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας  με συνδιοργανωτές  την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  και το Δήμο Κατερίνης, και τους συλλόγους: ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΚΑΡΙΤΣΑΣ  - ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  - ΦΤΕΡΗΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ
Το πρόγραμμα του ανταμώματος διαμορφώνεται ως εξής:
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024
 20:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
   Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού Αναπαράσταση Βλάχικου γάμου Με την συμμετοχή των συλλόγων: ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
 ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024
 11:30 Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Βλάχοι στην σκιά του Ολύμπου». Αστική Σχολή Κατερίνης (1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης)
 19:00 Συνεδριακό και Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» Συγκέντρωση χορευτικών και έναρξη πατινάδας σε ζευγάρια
 19:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ:
 Παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας μας, με βάση την κοινή καταγωγής τους.
 Είσοδος ελεύθερη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.