Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Δήμος Αμυνταίου: Ενημέρωση Αγροτών για τη διαχείριση άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων…

  Η ΔΙΑΔΥΜΑ σε  συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, τον Διευθυντή Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης  Καθαριότητας & Πρασίνου, κ. Στέργιο Κιάνα και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, διοργάνωσαν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Μανιακίου, ημερίδα ενημέρωσης των αγροτών για τη διαχείριση των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων.
  Οι συσκευασίες με υπολείμματα φυτοφαρμάκων κατατάσσονται στα επικίνδυνα απόβλητα και συνεπώς η διαχείρισή τους θα πρέπει να διενεργείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
   Το έργο, που αφορά την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση και διάθεση των χρησιμοποιημένων συσκευασιών των γεωργικών φαρμάκων και σχετίζεται με την αποκομιδή, την επεξεργασία και την τελική διάθεση των χρησιμοποιημένων συσκευασιών, ξεκίνησε πιλοτικά από τον φορέα υλοποίησης που είναι η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.


 
  Πλέον, επεκτείνεται και στον Δήμο Αμυνταίου, σε μια προσπάθεια διατήρησης του υδροφόρου ορίζοντα καθαρού, απαλλαγμένου από επικίνδυνα απόβλητα και ρυπασμένες συσκευασίες. Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, που αφορά τόσο την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και τις ζωές των δημοτών, σε πολλαπλά επίπεδα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.