Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για την εργατική Πρωτομαγιά…

  Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής της για την Ιστορία του Εργατικού Κινήματος αλλά και μέρα πάλης για το μέλλον, για ν’ ακουστούν ακόμα πιο δυνατά τα αιτήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων, ο αγώνας τους για την αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή.
  Διανύουμε την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του κεφαλαίου και των αγορών. Η αισχροκέρδεια από την επιβολή της ακρίβειας και του πληθωρισμού της απληστίας, η διατάραξη της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων, ενέργειας και καυσίμων εκμηδενίζει την πραγματική αξία των μισθών που λαμβάνει μεγάλη μερίδα των εργαζομένων ανά το παγκόσμιο.
   Η Κυριακή ως αργία καταργείται για πολλούς εργαζομένους, το οκτάωρο και το εβδομαδιαίο σαραντάωρο καταπατούνται στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», για το «καλό» των «αγορών».
   Ο πλούτος συσσωρεύεται ολοένα και περισσότερο σε λιγότερους ανθρώπους και οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ήταν το τελευταίο κυβερνών κόμμα το οποίο κατάφερε να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από τις συμβάσεις εργασίας και τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας.
 ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.