Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Το Let's do it Greece σάρωσε και στη Φλώρινα!

  Ο Δήμος Φλώρινας, μαζί με άλλους 1000 φορείς σε όλη την Ελλάδα, έδωσε δυναμικό παρών στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας. Στη δράση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου, συμμετείχαν περισσότεροι από 60 μικροί και μεγάλοι εθελοντές και μόλις σε πέντε ώρες κατάφεραν κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο!
  Πέντε γέφυρες εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και υψηλού ιστορικού ενδιαφέροντος στον παλιό Γαλλικό δρόμο Φλώρινας - Βίγλας, είναι πλέον ένας αξιόλογος προορισμός σε κοινή θέα, που αξίζει ο καθένας να επισκεφτεί.
   Τα ρέματα είναι καθαρά από απορρίμματα, αφού αφαιρέθηκαν από τις κοίτες δεκάδες αδρανή υλικά.


 
  Παρόντες στη δράση ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιχάλης Χάτζιος και Νίκος Κωνσταντινίδης.
   Ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά:
 - Τον βουλευτή Φλώρινας κ. Παπασωτηρίου Σταύρο και σύσσωμο το προσωπικό του γραφείου του, που συμμετείχαν ενεργά στην εθελοντική δράση υποστηρίζοντας έμπρακτα το εθελοντικό κίνημα του τόπου μας.
 - Τα μέλη του ΦΟΟΦ, που η εμπειρία τους αποδείχτηκε καθοριστική για το όλο εγχείρημα.
 - Τον ΣΕΟΦ με την πολυπληθή και έμπειρη ομάδα ορειβατών, οι οποίοι πρωτοστάτησαν με πάθος στις εργασίες.
 - Την εθελοντική ομάδα Αλώνων, που απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για το χωριό και την ιστορία του.
 - Την εθελοντική ομάδα Σ. Ιωαννίδη
 - Τους «Φίλους του Παλιού Γαλλικού δρόμου», που χάρη στη δική τους επιμονή ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα.
 - Την κυρία Χριστίνα Γκόλνα υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας από την σχολική εφημερίδα της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου και τις μαθήτριες Kαραστεργίου Γεωργία, Μουρατίδου Μελίνα και Προδρομίδου Άννα, που συμμετείχαν με ζέση στην εθελοντική δράση.
 - Τους λιλιπούτειους εθελοντές μας, ηλικίας από 3 έως 9 ετών, η παρουσία των οποίων μας γεμίζει ελπίδα για το αύριο του Εθελοντισμού.
 - Όλες και όλους όσους συμμετείχαν μεμονωμένα στην εθελοντική δράση, αποδεικνύοντας την τεράστια δύναμη που έχουν στα χέρια τους οι ενεργοί πολίτες του τόπου.
 - Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στα ακούραστα μέλη του Γραφείου Εθελοντισμού, που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν γίνει οι αδιάκοποι χτύποι της καρδιάς του εθελοντικού κινήματος στη Φλώρινα.


 
  Από σήμερα, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, ακολουθώντας μια διαδρομή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, μπορούν να απολαύσουν τη φύση και να θαυμάσουν τα ιστορικά γεφύρια που αποκαλύφθηκαν με κόπο και μεράκι.
 Συνεχίζουμε… Πάμε_ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.