Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Τριήμερο εκδηλώσεων και δράσεων παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας…

  Το τριήμερο 12 με 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις στην πόλη της Φλώρινας, με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης.
  Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Παιδαγωγική και Εκπαίδευση σε Συνθήκες Κρίσης και Μετάβασης στον 21ο αιώνα».
  Στον εναρκτήριο χαιρετισμό των εργασιών του Συνεδρίου ο κ. Γιαννάκης, αφού καλωσόρισε συνέδρους και φοιτητές, συνεχάρη τα πανεπιστημιακά Τμήματα της Φλώρινας για την αξιοσημείωτη ακαδημαϊκή τους δραστηριότητα και εξωστρέφεια, ενώ τόνισε: «Η Παιδεία, δημιουργός εξέλιξης, ανάπτυξης και προόδου, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την γέφυρα προς το μέλλον για μια καλύτερη και ευημερούσα κοινωνία».
   Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή του πως «παρά το σημερινό πλαίσιο αβεβαιοτήτων και κρίσεων, το εκπαιδευτικό σύστημα και, φυσικά, το ελληνικό πανεπιστήμιο μπορεί να βγει ανανεωμένο και ισχυρότερο, απαντώντας με πειστικό τρόπο στις προκλήσεις των συγκαιρινών και μελλοντικών προκλήσεων», ενώ δεσμεύτηκε για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και Δημοτικής Αρχής.
 
  Το πρωινό της Κυριακής 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε και στη Φλώρινα η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας “Let’s do it Greece”, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Φλώρινας με τη συνεργασία σωματείων και εθελοντικών ομάδων.
   Ο κ. Γιαννάκης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συμμετοχή και την προσφορά τους, υπογραμμίζοντας το διαρκές ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη σημείων με τουριστικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
   Ακολούθησε η «Χρηστίδειος Τελετή 2024», την οποία διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία για μια ακόμα φορά ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη του Συλλόγου Αρχιμανδρίτη Γερμανού Χρηστίδη, με σκοπό τη βράβευση μαθητών και μαθητριών που πρώτευσαν κατά το σχολικό έτος 2022-2023.
   Στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Φλώρινας ανέφερε πως «είναι έκφραση πολιτισμού και υποχρέωση κάθε ανεπτυγμένης κοινωνίας η βράβευση των αρίστων, ιδιαίτερα των νέων που ξεχωρίζουν για το ήθος και την στοχοπροσήλωσή τους.
   Ως Δημοτική Αρχή φροντίζουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να επενδύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν στην Φλώρινα μας». Τέλος, συνεχάρη εκπαιδευτικούς και γονείς για την άριστη καθοδήγηση και υποστήριξη των παιδιών και ευχήθηκε σε μαθητές και μαθήτριες καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες στη συνέχεια της ζωής τους.
   Ο Δήμος Φλώρινας πιστός στις αξίες της παιδείας και του ανθρωπισμού στέκεται αρωγός σε κάθε δράση και εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.