Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Νυμφαίο - Κληροδότημα «Φίστα»: «Απάντηση σε σχολιασμούς στερούμενους σοβαρότητας και τεκμηρίωσης, στοχεύοντας στη δημιουργία εντυπώσεων»…

  Λίγες μέρες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές και προκειμένου να μην πλανάται και η παραμικρή υποψία για διαχειριστικές ατασθαλίες και αδιαφανείς μεθοδεύσεις, σαν μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Κληροδοτήματος Ν. Φίστα -προερχόμενο από την οικογένειά του- δηλώνω ότι:
 - Το κληροδότημα (ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη) παρέμεινε ανοίκιαστο για μια 10ετία γιατί δεν υπήρχαν τα χρήματα για την ανακαίνισή του, ο δε Δήμος Αμυνταίου δεν ήταν διατεθειμένος ν’ αναλάβει τη σχετική δαπάνη!
 - Από τη στιγμή που με το ΦΕΚ 111/14.03.2013 διορίστηκα μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης, θεώρησα χρέος μου να δραστηριοποιηθώ για την αξιοποίηση του ακινήτου. Έτσι, βρέθηκε ο ενοικιαστής, που στις 28/02/2020 υπέγραψε με τον Δήμο Αμυνταίου σύμβαση με την οποία ανέλαβε το κόστος ανακαίνισης (φυσικό αέριο, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, κουφώματα, πατώματα, κ.α.) και συγχρόνως να καταβάλει από 01/03/2020 και χαμηλό μίσθωμα 300 ευρώ μηνιαίως για μια εξαετία.
 - Στη συνέχεια, έχοντας και τη συγκατάθεση του δεύτερου οικογενειακού μέλους της Επιτροπής, με το υπ.αριθ.16541/3.11.21 υπόμνημά μου προς τον Δήμο Αμυνταίου, σχετικό με την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Μουσείου, έκανα γνωστή την πρόθεσή μας να συνδράμουμε -με τα ενοίκια- στη δαπάνη για τη λειτουργία του, δεδομένου ότι αυτό ήταν έργο ζωής Ν. Φίστα.
 - Τέλος, σημειώνω ότι τα ενοίκια που εισπράττονται (σύμφωνα με το Νόμο 2039/1939) τηρούνται ως κεφάλαιο αυτοτελούς Διαχείρισης σε λογαριασμό του Δήμου για την εκτέλεση των ορισθέντων από τον δωρητή σκοπών και ότι μέχρι σήμερα δεν πάρθηκε απολύτως καμία απόφαση για την ανάληψη από τον λογαριασμό οποιουδήποτε ποσού.
   Σε ότι αφορά το ξενοδοχείο “ΝΕΒΕΣΚΑ”, η αλήθεια είναι ότι ο δωρητής Θεόδωρος Ν. Δώδος, το 1935 με τη Νο140 συμβολαιογραφική πράξη συνέστησε Ίδρυμα στο οποίο μεταβίβασε την κυριότητα του ξενοδοχείου, που κατασκεύασε το 1929, προκειμένου η μητέρα του να συνεχίσει το κοινωφελές της έργο (να προικίζει φτωχά και τίμια κορίτσια του χωριού).
   Στο ίδρυμα που συνέστησε ο ίδιος ο δωρητής, όρισε και τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν σ’ αυτό.
   Τα ανωτέρω παρατίθενται ως απάντηση σε σχολιασμούς που κυκλοφόρησαν τελευταία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι:
 - στερούνται σοβαρότητας και τεκμηρίωσης,
 - πηγάζουν από προσωπική εμπάθεια και
 - στοχεύουν (λίγες μέρες πριν από τις εκλογές), στη δημιουργία εντυπώσεων…
   Δυστυχώς, επαληθεύεται το λεγόμενο ότι… «η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια»!
 Δημ. Γ. Νικολαΐδης
 Μέλος Επιτροπής Διαχείρισης
 Κληροδοτήματος Ν. Φίστα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.