Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Όταν οι κεραμίδες πέφτουν βροχή... Ή, μου δίνετε, κ. πρόεδρε, δύο κιλά κομματική πειθαρχία;

  Στη σελίδα στο Facebook του συνδυασμού «Με ορίζοντα το μέλλον», του οποίου ηγείται η υποψήφια δήμαρχος Αμυνταίου κ. Συμέλα Γιαννιτσοπούλου, διαβάζουμε σε ανακοίνωση που υπογράφει το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού της, με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου, τα εξής:
   «Σε διευρυμένη σύσκεψη της ΝΟΣ στο ξενοδοχείο Lingos Φλώρινας με Κλιμάκιο της Κυβέρνησης συμμετείχε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 η υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου κα Συμέλα Γιαννιτσοπούλου. Το Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλής την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως κλήθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Φλώρινας κο Νικόλαο Ευαγγέλου με σκοπό τη στήριξη της εκ νέου υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.
   Η υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου κα Συμέλα Γιαννιτσοπούλου στην τοποθέτησής της τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η κομματική πειθαρχία θα έπρεπε να υπάρχει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού και ειδικότερα στις περιπτώσεις που υπάρχει μια υποψηφιότητα στελέχους της Νέας Δημοκρατίας η οποία διεκδικεί τη θέση της Δημάρχου.
 Με εκτίμηση,
 Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Με Ορίζοντα το Μέλλον».
   Από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε 2 Οκτωβρίου στον Αντώνη Σρόιτερ, απομονώνω το παρακάτω απόσπασμα και το παραθέτω αυτολεξεί:
   «Στους τρεις μεγάλους δήμους τραβήξαμε τη γραμμή. Άλλα χρίσματα δεν δόθηκαν και η ΝΔ ήταν πάρα πολύ προσεκτική να μην εκφράσει καμία προτίμηση, γιατί πράγματι στην Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού αυτό που έχει σημασία είναι η αδιαμεσολάβητη επιλογή του πολίτη για τον δήμαρχο ή τη δήμαρχο που κρίνει ότι θα του λύσει καλύτερα το τοπικό του πρόβλημα».
   Και λίγο πιο κάτω: «[...] δεν δώσαμε καμία άλλη στήριξη πέραν των τριών μεγάλων δήμων και θα μείνουμε απ’ έξω από αυτές τις αναμετρήσεις με θρησκευτική ευλάβεια».
   Κάποιοι, βρίσκονται στη δυσχερή θέση να αναμετρώνται με τα ίδια τα λεγόμενά τους. Ή ακόμα χειρότερα, να ψάχνουν σημεία επαφής στις ασύμπτωτες τροχιές που διαγράφουν από τη μια οι μετέωρες χειραψίες τους και από την άλλη οι κάθετες δηλώσεις του πολιτικού αρχηγού τους!
    Όπως φαίνεται, το δόγμα της κομματικής πειθαρχίας πνίγηκε στη ναφθαλίνη του αναχρονισμού…
 Θεοδόσης Νικολαΐδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.