Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Το σύνδρομο του «Μάτι» πάει πακέτο με τη πρακτική του «επιτελικού» μας κράτους… «Εκκενώσατε τη χώρα»!

(Του ΑΘΡ, από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Παραλάβαμε «καμένη γη» απ’ τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σε μια σκληρή αλλά γεμάτη αλήθειες δήλωση του, στα βουβά σε κριτική, ΜΜΕ! Ε; Ε; Ε;
   Πόλεις, χωριά, σπίτια, περιουσίες, μαντριά, ζώα κι υποστατικά, χελώνες, φίδια και σκυλιά, δάση πανέμορφα, καλλιέργειες, αθώα ανίσχυρα ζωάκια, θυσία εγκληματική των πάντων, με μόνη επιδίωξη, στόχο και μικροπολιτικάντικη επιλογή… «προσέξτε, πάνω απ’ όλα, υποτελείς μου υπουργοί, μη πάθουμε όπως ο Τσίπρας με το Μάτι»!
  Τα άλλα όλα τα «φιλάνθρωπα», είναι μπαρούφες της οκάς, που… βγάζουν μάτι! (Συγνώμη κύριοι υπουργοί μου και γαλονάτοι, άκαπνοι μεγαλο – στρατηγοί μου, αλλά όταν σας παρακολουθεί ο πρωθυπουργός σαν κακοποιούς, με την ΕΥΠ, όχι υποτελείς, αλλά κάτι χειρότερο είσαστε, που αν το γράψω, κινδυνεύω εγώ κι εσείς με φυλακή!).
   Στην Ιατρική, όταν μια παθολογική κατάσταση δεν έχει τα απόλυτα χαρακτηριστικά συγκεκριμένης νόσου, βαφτίζεται διεκπεραιωτικά, «σύνδρομο»… Σίγουρα, κάποια είναι «ιατρογενή» φασούλια, να τζιράρουν φιρμάτοι μεγαλογιατροί, ειδικοί στις παθήσεις του… αριστερού ρώθωνος, τον οποίον κτλ.
   Στο χώρο της Ψυχολογίας, περίπου κι εκεί όλο και προκύπτουν και νέα «σύνδρομα». Εκείνο το διάσημο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», που προσδιορίστηκε πριν 50 χρόνια, σε μια ομηρία πολιτών σε ληστεία τράπεζας στη Στοκχόλμη από κακοποιούς, που τελείως ακατανόητα, οι όμηροι πολίτες τους ταυτίστηκαν με τη λογική, το συμφέρον και την επιδίωξη των απαγωγέων τους! Κι αντιπολιτεύτηκαν την προσπάθεια των απελευθερωτών και των αγωνιούντων συγγενών τους. Μάλιστα στο δικαστήριο δεν κατέθεσαν εναντίων των απαγωγέων και έμασαν χρήματα για την αμοιβή των υπερασπιστών, δικηγόρων των ληστών!
   Το «σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού», που ακούμε τελευταία στα ΜΜΕ κι αφορά τραγικά μωράκια, ξεχασμένα μέσα στο αυτοκίνητο, από γονείς, που τρέχουν στην καθημερινή βιοπάλη…
 
  Το «σύνδρομο του Μάτι»! (Για το «σύνδρομο» της κατακαμένης Ηλείας, της Ολυμπίας, επί Κ. Καραμανλή, που κατέκαψε ανθρώπους, δάση καλλιέργειες, υπάρχει γενική αμνησία…)!
   Σαν ν’ ακούω τον Μητσοτάκη, σε κάποιο υπουργικό συμβούλιο, με γουρλωμένο το αετίσιο μάτι του… «Ε, ε, προσέξτε, κόψτε το λαιμό σας, μην τη πάθω σαν τον Τσίπρα στο Μάτι! Τη βάψατε όλοι σας… Το σύνθημα μας είναι: «Εκκενώστε τη χώρα»! Αφήστε δάση, σπίτια, καλλιέργειες, χαμοκέλες, στάνες, στρατόπεδα με αεροπλάνα F-16 και βόμβες να σκάνε, μόνο άνθρωποι, ψηφοφόροι, Έλληνες να μην καούν!
   Το ακούσατε; Το 112 να καλεί 10 χιλιόμετρα μακριά απ’ τη φωτιά! Και οι 62 υπουργο – υφυπουργοί, τρείς μήνες τώρα μετά τις εκλογές του Ιούνη, χαθήκατε από προσώπου γης! Ούτε τον Άδωνη δεν απολαμβάνουν, στις καθημερινές εκπομπές του στη TiVi, οι παθιασμένοι οπαδοί μας! Έλεος!
   Αφήσατε μόνο του τον ήρωα τον Αφτιά, να επαναλαμβάνει σαν χαλασμένο CD, πόση αύξηση σε μισθούς, συντάξεις, θα δώσουμε στο πόπολο… το 2124μ.Χ.! Έλεος!
   Καλά πήραμε 41%, αλλά για 4 χρόνια μόνο, όχι για τουλάχιστον 30, που σχεδιάζουμε στο Μητσοτακέϊκο, σαν στόχο αυτό! Ούτε η Ντόρα θα προλάβει να κυβερνήσει, έτσι που σέρνεστε στις ξαπλώστρες των Κυκλάδων… Και δεν φοβάστε, κι ούτε ντρέπεστε ότι σας παρακολουθώ με την ΕΥΠ, μέρα – νύχτα, ανελλιπώς!
   Η αγέραστη παιδούλα, η κ Παγώνη, σύντομα στη TiVi θ’ ανακοινώσει την πρωτοπόρα εργασία της, για τα καλά της νερόβραστης της διατροφής»! 
  Τώρα που οι Ρώσοι (ουστ!), βομβάρδισαν τους απέραντους ελαιώνες της Ουκρανικής γης και το λαδάκι της ελιάς έφτασε τη τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος, το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας, του επιτελικού μας κράτους, θα είναι: «Νερόβραστα και υγιεινά»! Φασολάκια 5€ νερόβραστα! Μπλιαχ!
   Το άλλο σύνθημα μας, είναι το γνωστό που προβάλουν οι πετσωμένοι λαμογιο – δημοσιογράφοι ανελλιπώς… «Η κυβέρνηση σε τίποτε δε φταίει»! Αλίμονο τώρα! (Είναι βεβαιωμένο κι απ’ τον Αφτιά αυτό, αφού πρόσφατα πήρε πάνω από 41%!).
   Φάτε τη σκόνη απ’ τη στάχτη μας, Συριζαίοι, Πασόκοι, Κομμούνια και φασιστο – ψεκασμένοι! Όλοι εσείς φταίτε, όχι οι ιδιοκτήτες αυτής της άμοιρης χώρας, εμείς!
 ΥΓ1: Οι δασολόγοι, που κάτι ψιλομουρμουράνε, είναι πράκτορες πολακισμού, όπως κι οι αρχαιολόγοι, που πολεμάνε την Τσιμεντώνη!
   17 εκατ. Ευρώ ζήτησε η Δασική Υπηρεσία για πυροπροστασία για το 2023, πήρε 1,7 εκατ. Ευρώ! Και 23 εκατ. Ευρώ οι Φήμοι όλης της χώρας!
   150 εκατ. Ευρώ, πήραν πέρυσι τα πετσωμένα ΜΜΕ, για να το βουλώνουν σε κριτική στις κυβερνητικές γκάφες και τους επικίνδυνους εθνικούς ατραπούς (ανάμειξη έντονη στο Ουκρανικό!).
   Έτσι, μας παρηγορούν με εικόνες και σχόλια από πυρκαγιές σε Καναδά, Καλιφόρνια, Χαβάη! Ε! αφού κι εκεί καίγονται και ρημάζονται… ας πάει το παλιάμπελο! Της ψωροκώσταινας!
   Ακόμα και στην ξερή Κύθνο είχαμε φέτος πυρκαγιά! Ευτυχώς, οι ξαπλώστρες τώρα, είναι μέσα στο νερό! Γενικώς, «Γαία πυρί μειχθήτω», επί Κούλη…
 
ΥΓ 2: Η μάχη με τη φωτιά, όταν είναι ανεξέλεγκτη, είναι μια πραγματική μάχη πολεμική… Ανθρώπινα θύματα, δυστυχώς στη μάχη με τη φωτιά κι ιδίως στη μάχη στον πόλεμο, πάντα υπάρχουν!
   Το ερώτημα μου είναι, γιατί μένουν στο πόστο τους, στο χαράκωμα, στο πολυβολείο, οι στρατιώτες, οι «300 του Λεωνίδα» και γίνονται θύματα πολέμου και δεν τους δίνεται το εύκολο σύνθημα σωτηρίας… «εκκενώστε τη χώρα»; Κανείς δεν τους λυπάται;
   Γιατί όχι… «βάλτε το στα πόδια», «κοπανίστε την», «ο σώζων εαυτόν σωθήτο», «όπισθεν ολοταχώς» και τέτοια «ανθρωπιστικά» που διατάζει το 112;
   Φυσικά ξεχωρίζω τους ανήμπορους, τα γυναικόπαιδα, τους ηλικιωμένους, όπως τους ξεχωρίζει στον πόλεμο και η στρατολόγηση των οπλιτών.
   Οι νέοι, οι δυνατοί, οι νοικοκυραίοι, οι κάτοικοι με προηγούμενη σχετική στοιχειωδώς εκπαίδευση, κι οργάνωση, θα πρέπει να πολεμάνε μαζί με τους πυροσβέστες στη μάχη της φωτιάς του τόπου τους!
   Κι εδώ οι Δήμοι έχουν ευθύνη κι αρμοδιότητα να ετοιμάζονται, όχι μόνο για «καλοκαιριάτικα πανηγυράκια» αλλά και για τον κίνδυνο να χάσουν σπιτικά και περιουσία οι δημότες τους…
   Εκτός αν όλα τα εμπιστευόμαστε σε… «σύσκεψη και οδηγίες του πρωθυπουργού», για αντιμετώπιση της φωτιάς στην Άνω Κωλοπετινίτσα…
   Στην πράξη, ίσως ελπίζουν οι «επιτελικοί», ότι κάψε – κάψε, σε λίγα χρόνια τίποτε δεν θα ‘χει απομείνει να ταλαιπωρεί απ’ τις θερινές διακοπές τους 62 Υπουργο – υφυπουργούς! Το πιθανότερο…
   800 χιλ. στρέμματα κάηκαν στο Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Μοναδικό φυσικό οικοσύστημα, με χιλιάδες είδη σπάνιων πουλιών! 10 μέρες η φωτιά κατάκαψε μέχρι και… μετανάστες!
   Πάντως, όπως ανέφεραν ειδικοί, φέτος Ιούλιο – Αύγουστο, οι φωτιές έκαψαν δασικές εκτάσεις περισσότερες της τελευταίας 20/ετίας!
   Ε! Ε! Σύμφωνοι, όμως οι Έλληνες σε ποσοστό 41% (με 40%) αποχή, εμπιστεύονται… Μητσοτάκη! Σκάσε και σκάβε (Ρακόπουλε!). Ναι αι αλλά το Μάτι!
   Όντως, χάος παρέλαβε ο Κούλης σπ’ τον εαυτό του της προηγούμενης θητείας… Σκέτο «επιτελικό» μπάχαλο… Το μόνο που απέμεινε, είναι το «επιτελικό» σύνθημα του 112… «Εκκενώσατε τη χώρα»!
   Βάλτε φίλοι μου σε βαλίτσα, λεφτά, χαρτιά, πολύτιμα, ότι έχουμε ο καθένας, τα παπούτσια φορεμένα και με βάρδια το βράδυ ύπνος, κι έτοιμοι για… πηλάλα προς Αλβανία, Βορ. Μακεδονία, Τουρκία, Βουλγαρία, κι όπου βγει! Στην Ελλάδα θα σωθούν μόνο οι ξαπλώστρες στο νερό! Σε λίγα χρόνια, Ελλάδα θ’ ακούνε οι μετανάστες και θα φεύγουν κι αυτοί σαν τρελοί! Μόνοι τους θα μείνουν, Λατσο – Βαρδινο – Μητιληναίοι, Μητσοτάκηδες – πολιτικοί κι οι κολαούζοι τους οι πιστοί!
   Αύγουστος κατακαλόκαιρο, 5€ τα φασολάκια στη Λαϊκή! (βομβαρδίστικε η παραγωγή τους στην Ουκρανία απ’ τους Ρώσους;) Ούστ! Χαρούπια, όπως τη κτοχή θα τρώμε σε λίγα χρόνια… Και έφαγε κι ο Πούτιν τον συμπαθέστατο Πριγκόζιν… (κλαψ – κλαψ).
   Γκαντέμικος μήνας τελικά ο Αύγουστος, (με τον αρχη – γκαντέμη Κούλη), ζέστα, φωτιές, ακρίβεια, ξαπλώστρα στη Μύκονο σπάνιο να βρεις, κι …εξαφανισμένοι απ’ τα παράθυρα της TiVi οι αγαπημένοι μας οι υπουργοί, να μας τονώνουν με τις παρλαπίπες τους τις ¨επιτελικές¨, τη σκοτεινιά μας στη ψυχή!
 
ΥΓ3: 15η μέρα (2/9/23) και συνεχίζει η φωτιά την Δαδιά του Έβρου… 825 χιλ. στρέμματα, αποκαΐδια!
   Ναίαί, αλλά στην ΔΕΘ, ο Μητσοτός, ο σοβαρός, θ’ ανακοινώσει λίαν προσεχώς, σοβαρά κι εμβριθώς, την ονειρική υπερ - οδό της Σαλονίκης… Πα! Πα! Πα! την «Fly over»! Τα! Τα! Τα! Μπρε! Μπρε! Αφού χρόνια τώρα, κάθε χρόνο, ανακοινώνει τη λειτουργία του Μετρό, το παραμύθι αυτό πλέον τελείωσε!
   Τώρα, για χρόνια, θα ανακοινώνει μια ιπτάμενη οδό, σχεδόν έτοιμη να κυκλοφορήσει όποιος πιστεύει σε Μαυρογιαλούρικες μπαρούφες! Ένα χωριό χωριάτες είναι οι Σαλονικείς, που ψήφιζαν Παπαγεωργόπουλους, Ψωμιάδηδες, Κούβελους κι άλλους παπατζήδες εθνικόφρονες της συμφοράς, που τους παραμυθιάζουν με μπαλαμούτι, χρόνια τώρα, με ψεύτικα λόγια και κοροϊδιλίκι της οκάς.
   Έχουν αφήσει ρίζες βαθιές οι Κοτζαμάνηδες στη Σαλονίκη, που βγάζουν λουλούδια και κλαδιά, σύγχρονα τώρα κι «επιτελικά»!
   «Fly over» λοιπόν, πάνω απ’ τη πόλη η οδός! Σύντομα, αύριο, προσεχώς! Σχεδόν έτοιμη είναι στα χαρτιά! Γι’ αργότερα προβλέπεται και προσπέλαση της πόλης με πυραυλικούς ατράκτους, διαστημικούς! Υπομονή μόνο χρειάζεται φίλοι μου… Υπομονή… Υπομονή…
   150 χρόνια λένε οι Δασολόγοι, χρειάζονται για να γίνει πάλι δάσος, αυτό που κάηκε, το υπέροχο, επί Μητσοτάκη στη Δαδιά! Μόνο 150 χρόνια! Ευτυχώς!
   Καλά οι Εβρίτες, πάλι Μητσοτάκη θα ψηφίσουν αφού δεν κάηκαν μαζί με το δάσος και τα ζώα τους, εκεί στη ζούγκλα της Δαδιάς!
   Τίποτε δυστυχώς, μα τίποτε δεν αλλάζει στην ψωροκώσταινα, 200 χρόνια τώρα, δυστυχώς! Εκτός, αν αναλάβει το «μαγαζί» αργότερα η Ντόρα, ο Μπακογιάννης, κάποιο εγγόνι, η δισέγγονο του Κούλη… Εγώ σ’ αυτό ελπίζω μόνο, ευτυχώς!
 ΥΓ4: Η φωτιά στον Έβρο, βάζει κάποια εύλογα, ίσως αιρετικά ερωτήματα…
   Εάν το κράτος, με την οργάνωση, τα μέσα, το χρήμα, τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες που διαθέτει και τα τεράστια ποσά που ξοδεύει, δεν μπορεί να σταματήσει μια φωτιά, μέχρι αυτή να φτάσει σε μη καύσιμη ύλη, γιατί ξοδεύεται και ταλαιπωρείται (αεροπλάνα, πυροσβεστικά, Δήμοι, στρατός) γι ένα γεγονός που δεν αντιμετωπίζεται;
   Στον Έβρο βρίσκεται, ίσως κι ο μισός στρατός και τα μέσα της χώρας. Υπηρέτησα το ’76 στην 716 ΤΜΧ (μηχανικό) που διέθετε αμέτρητα μέσα μηχανικά και δεν ακούστηκε τώρα να συμμετέχει στην καταστολή της φωτιάς! Μήπως, εκτός απ’ το μέγεθος ενός φυσικού φαινομένου, υπάρχει και μια αυταπόδεικτη ανοργανωσιά, αχρηστία, αναποτελεσματικότητα, όπως υπάρχει και στις πλείστες εκφάνσεις του φαινομένου, γνωστού σε όλους… Ελληνικού κράτους;
   Τα τραγικά Τέμπη, με τα τραίνα πριν 5-6 μήνες, που κι εκεί δεν έφταιγε η φτωχή χρηματοδότηση, δεκάδες τέτοια παραδείγματα πάνε πακέτο με τον Έβρο, την Πάρνηθα, την Εύβοια και φωτογραφίζουν εντυπωσιακά αυτό που κρύβει το… χρυσόχαρτο περιτύλιγμα μιας τριτοκοσμικής Ελλάδας, με τους φύλαρχους της!
   Βρε! Μήπως είμαστε άχρηστοι; Ανίκανοι; Βλάκες; Απ’ τον Κούλη μέχρι κι εμένα, τον τελευταίο, εντελώς;
 ΥΓ 5: …3/9/23, 16η μέρα ανίκητης φωτιάς στον Έβρο, 935 χιλ. στρέμματα δάσους στάχτη και μπούρμπερη, μαζί με τα ζωάκια του!
   Τη λύση τλικά θα δώσει η βροχή, που περιμένουν όλοι σαν θείο δώρο!
   Ευτυχώς, η οικονομία πάει …καλά! 5€ φασολάκια, 10€ το λαδάκι, 13€ η φέτα κλπ…
   Εύλογο το προκύπτον ερώτημα… Πόσες μέρες θα άντεχε στην κυβέρνηση ένας ΣΥΡΙΖΑ, σ’ ένα τέτοιο «γκραν γκινιολ» σενάριο που ζούμε σήμερα;
   …Ακολουθεί μήνυμα του 112 για …επερχόμενες πλημύρες!

 

1 σχόλιο:

  1. Ποιος σε πιάνει από αύριο ΑΘΡ,
    που επιτέλους θα έχεις στο κόμμα σου αρχηγό τον "Κάπτεν Αμέρικα" (όπως είπε η Λιάνα).

    Και θα μπορείς να κάνεις όσες αναλύσεις θέλεις για το 112, την κλιματική κρίση, τo fly over και το GAME OVER της δήθεν ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ του ΑΛ6 και του Στέφανου (αυτού που μίλησε για το ΚΡΑΤΙΔΙΟ της βόρειας Κύπρου)!!!

    Γιατί πάνω από όλα είναι το ΚΟΜΜΑ και η ιδεολογία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.