Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμυνταίου για τους πλημμυροπαθείς…

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Μαζί με τα εργατικά σωματεία της περιοχής και σε πανελλαδική συνεννόηση και συντονισμό, οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πληττόμενους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από φυσικές καταστροφές.
  Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής.
   Μετά τις φονικές πυρκαγιές στον Έβρο, ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Χωριά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.
   Οι επιπτώσεις αυτών των καταστροφών θα είναι μπροστά μας για πολλά χρόνια.
   Εδώ στο Αμύνταιο, συνεχίζουμε να ζούμε με δίκτυα ομβρίων σε άθλια κατάσταση, συνεχίζουμε να ζούμε με σημεία που πλημμυρίζουν σε κάθε βροχόπτωση, ζούμε σε έναν από τους ελάχιστους Δήμους που δεν έχουμε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (!), έχουμε χρόνια έλλειψη Ασθενοφόρου και οδηγών Ασθενοφόρου στο Κ.Υ, ζούμε κάθε χρόνο την πυρπόληση των καλαμιών στις λίμνες από ασυνείδητους, τα τελευταία χρόνια μετράμε νεκρούς από φωτιές σε οικίες, ενώ δύο οικισμοί του Δήμου συνεχίζουν να ζουν κυριολεκτικά “στο χείλος του γκρεμού” του ορυχείου το οποίο συνεχίζει να υποχωρεί και να πλημμυρίζει! Και με τα έργα της “πράσινης ανάπτυξης” να διαλύουν βουνά, ποτάμια και δάση πάνω απ τα κεφάλια μας... ενώ οι μόνες παρεμβάσεις στα ορυχεία είναι φιλέτα για τσιφλικάδες και φωτοβολταϊκά πάρκα!
 Φτάνει στο “Πάμε και όπου βγει”, Φτάνει στο “ζούμε από θαύμα”!
 Δυναμώνουμε την πάλη για να εκφραστεί η οργή τους!
 Εδώ και τώρα αγώνας για την προστασία της ζωής:
 - Διεκδίκηση για τον συνολικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων έργων για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία και συνολικά για την πρόληψη φυσικών καταστροφών. Άμεση δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου και σταθμού ΕΚΑΒ στον Δήμο.
 - Τέρμα στον χρόνιο εμπαιγμό των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Στα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις.
   Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Χαιρετίζουμε την ανταπόκριση των σωματείων και συλλόγων που απτην πρώτη στιγμή βρέθηκαν σε εγρήγορση. Τα εκατοντάδες μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που βρίσκονται και συμβάλουν στις προσπάθειες να σωθούν ζωές και περιουσίες.
 Είναι ζωντανή απόδειξη του τι σημαίνει το σύνθημα “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό”
   Συγκεντρώνουμε άμεσα είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας (όπου συντονίζονται οι δράσεις των σωματείων). Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.
 Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:
 • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους (σε καλή κατάσταση και καθαρά)
 • Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.
 • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές - παξιμάδια, μπισκότα - κρουασάν - μπάρες δημητριακών - παστέλια, γάλα σε σκόνη.
 • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
 • Φακούς, Powerbanks
 Συγκέντρωση του υλικού γίνεται:
 - Στο Μεσόβουνο (Μέχρι την Τετάρτη) για άμεση μεταφορά από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλογο Α.Εορδαίας και Ν. Βεγορίτιτδας
 - Στην Πτολεμαϊδα στο εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης (πάροδος 25ης Μαρτίου) μέχρι τις 14/09 από: Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, Πανελλήνιο Σύλλογο Αλληλεγγύης Συνταξιούχον ΔΕΗ, Σύλλογο Γυναικών Πτολεμαϊδας
 - Στην Κοζάνη, στο Γραφείο του Συνδικάτου Οικοδόμων στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, από: Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κοζάνης, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ – Κοζάνης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Σωματείο Συνταξιούχον ΙΚΑ Κοζάνης
   Στο Αμύνταιο όποιος επιθυμεί με επικοινωνία στο τηλ. 6944252142 και συνεννόηση, θα αναλάβουμε να τα μεταφέρουμε και να τα παραδώσουμε στα σημεία συγκέντρωσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.