Το ΙΕΚ Αμυνταίου σε συνεργασία με το Οινοποιείο
Amyntas Wines του Α.Σ.Ε.Π.Α, διοργανώνουν μια εκδήλωση, την Παρασκευή 9 Ιουνίου
18:00, στον προαύλιο χώρο του οινοποιείου, στην οποία θα παρουσιαστούν γευστικοί
συνδυασμοί φαγητού και κρασιού υπό τους ήχους του Dj Alex Brown (Αλέξανδρος
Μπούρας).
Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη λήξη μιας
Τριημερίδας, με θέμα τη Γαστρονομία και τον Οίνο, όπου οι καταρτιζόμενοι του
ΙΕΚ Αμυνταίου, έχοντας λάβει μια κοινή εκπαίδευση πάνω στην επιστήμη της
γαστρονομίας και τη διασύνδεση της με την κατανάλωση οίνου, θα παρουσιάσουν στο
κοινό τις γευστικές τους προτάσεις.
Η Τριημερίδα (7, 8 & 9 Ιουνίου 2023)
απευθύνεται στους καταρτιζόμενους του Δ ΙΕΚ Αμυνταίου των κατευθύνσεων Τεχνικός
Αμπελουργίας - Οινολογίας, Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef),
Τεχνικός Αρτοποιός - ζαχαροπλαστικής και Στέλεχος Μηχανογραφημένου λογιστηρίου
Φ. Γ.
Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει
τους εκπαιδευόμενους στην τέχνη και στην επιστήμη της γαστρονομίας,
επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεων της με την κατανάλωση
οίνου.
Ειδικότερα, η εκπαίδευση φιλοδοξεί να
εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τη
μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, την παραγωγή οίνου, τις σημαντικότερες ποικιλίες
του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση των
γνώσεων για την ανάπτυξη μενού, που περιλαμβάνουν το συνδυασμό φαγητού και
κρασιού.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οίνος και το φαγητό
αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση
των εκπαιδευομένων με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την αξιοποίηση της
ελληνικής κουζίνας και αξιόλογων οινικών διαδρομών στην Ελλάδα για την ανάδειξη
του τουρισμού ως μία νέα πηγή κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις. Μια προσέγγιση
σε ότι αφορά τη μεγιστοποίηση της οινοτουριστικής εμπειρίας…
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
1η μέρα Τετάρτη 7 Ιουνίου:
16:00 Συγκέντρωση και έναρξη
16:15 Χαιρετισμοί από την Διοίκηση του Δ. ΙΕΚ Αμυνταίου, Τοκμακίδης
Πρόδρομος
από το ΔΣ του ΑΣΕΠ Αμυνταίου,
Κρητικού Διαμάντω, Αντιδημάρχους δήμου Αμυνταίου.
16:30 Η σπουδαιότητα της γαστρονομίας σε μια οινική περιοχή.
Ηλιάνα Κοντοσώρου, Ιδιοκτήτρια
και Head Chef Εστιατόριο Κοντοσώρος.
17:00 Αρμονία εδεσμάτων και κρασιών.
Τοκατλίδου Μάρθα, Γεωπόνος
& Σεφ – Εκπαιδευτικός.
17:30 Τοπική κουζίνα, οίνος και επιχειρηματικότητα.
Άγγελος Ναουμίδης, Βραβευμένος
Σεφ - Επιχειρηματίας, Εστιατόριο Ναουμίδης.
18:00 Food pairing και βασικές αρχές οινοτουρισμού.
Μιχάλης Φραντζής, Γεωπόνος MSc
ΑΠΘ, WSET L3, Αρθρογράφος Οίνου.
2η μέρα Πέμπτη 8 Ιουνίου:
16:00 Συγκέντρωση και έναρξη
16:15 Το Κρασί στην Μεσογειακή Κουζίνα.
Σιλιάφη Αναστασία,
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος.
16:30 Το Κρασί στην Διεθνή Κουζίνα.
Σοφία Μαλαχάν, Σεφ,
Εκπαιδευτής ΔΙΕΚ Αμυνταίου.
17:00 Το Brand του Κρασιού.
Λαζαρίδου Ασημούλα,
Οικονομολόγος.
17:30 Ελληνικός και Διεθνής Αμπελώνας.
Βασίλης Μυλωνάς, Γεωπόνος Msc,
Κτήμα Κυρ-Γιαννη, Εκπαιδευτής ΔΙΕΚ Αμυνταίου.
18:00 Από το Σταφύλι στο Ποτήρι του Καταναλωτή.
Τσιβίκη Μαρία, Χημικός -
Οινολόγος MSc, Οινοποιείο Amynta Wines, Εκπαιδευτής ΔΙΕΚ Αμυνταίου.
18:30 Στάδια γευστικής δοκιμής οίνου.
Τσιβίκη Μαρία, Χημικός -
Οινολόγος MSc, Οινοποιείο Amynta Wines, Εκπαιδευτής ΔΙΕΚ Αμυνταίου.
Στο τέλος τον ομιλιών θα ακολουθήσει γευστική
δοκιμή οίνων από τα οινοποιεία Amynta Wines, κτήμα Κυρ-Γιάννη και κτήμα
Καρανίκα.
Συντονιστής: Τσιβίκη Μαρία
3η μέρα Παρασκευή 9 Ιουνίου:
Διεξαγωγή εκδήλωσης
Γαστρονομία & Οίνος
18:00 Έναρξη εκδήλωσης
Γαστρονομία και Σύνδεση με την
Οινική Κατανάλωση:
- Γευσιγνωσία
Οίνου και Φαγητό – Food and Wine Pairing.
- SUMMER
DOT by Amyntaswines | Τα κρασιά του καλοκαιριού υπό τους ήχους του Dj Alex
Brown (Αλέξανδρος Μπούρας).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.