Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Ο Αρκτικός δρόμος του «μεταξιού» που «ζεσταίνεται» για καλό ή κακό μας, λίαν προσεχώς!

 (Του ΑΘΡ, από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)
  Διαχρονικό, νεανικό μου όνειρο, ήταν ένα ταξίδι Μόσχα – Βλαδιβοστόκ (9.000 χλμ), με τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο… Τώρα και σε επανάληψη, απολαμβάνω διαδικτυακώς στο You Tube, έστω σαν θεατής, το απραγματοποίητο αυτό, υπερβολικό σαν επιθυμία ονειρικό ταξίδι, με ασφάλεια, ξάπλα στο καναπέ!
  Σίγουρα, είχε επηρεαστεί η φαντασία μου από διήγηση του πατέρα μου, που γνώρισε, δεκαετία του ’50 στον Καναδά, κάποιον Σκληθριώτη που ήρθε προπολεμικά στον Καναδά, όχι
μέσω Ατλαντικού, αλλά με ένα «Ομηρικό» ταξίδι απ’ τα Βαλκάνια, Μόσχα, Υπερσιβηρικός, Βλαδιβοστόκ, Αλάσκα, Καναδάς, Τορόντο!
  Μάλιστα έλεγε, ότι στον σταθμό του τραίνου στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ, ο καφετζής του μπουφέ ήταν Έλληνας! (ύστερα εχθρευόμαστε –οι ρεζίληδες- τους μετανάστες!)
  Ο τίτλος του άρθρου μου, σηματοδοτεί ένα δρόμο πολύ πιο πάνω, πολύ συντομότερο, αφού η γη είναι στρογγυλή, κι όσο κοντύτερα ταξιδεύεις στους πόλους της, τόσο μικρότερες είναι οι αποστάσεις στον περίπλου της, δρόμο, που θα προκύψει σύντομα, κι η κατοχή του, κι ο έλεγχός του, θα γίνει δυστυχώς «μήλον της Έριδος» κι αιτία ενός Γ’ Παγκόσμιου πόλεμου, για τ’ αρπακτικά του πλούτου του πλανήτη μας.
  Η υπερθέρμανση του πλανήτη, που ραγδαία αλλάζει δεδομένα χιλιάδων ετών γαιομορφίας του πλανήτη μας, έχω ξαναγράψει, ότι μέσα στην καταστροφική κι ανατρεπτική πορεία της για τους πλείστους μας «επιβάτες» της γης, θα αποδώσει ανυπολόγιστα εκτάρια καλλιεργήσιμης γης, γόνιμης, στην αχανή κι ακατανόητη στους πλείστους μας, του μεγέθους της Ρωσίας!
  Δεν είναι τυχαίο, ότι την εχθρεύονται και την πολεμούν τα Αμερικανο – ΝΑΤΟικά καρτάλια (σύντροφοι μας). Το πλιάτσικο… είναι πολλά τα λεφτά Άρη!
  Ο φετινός Ιούνιος, υπήρξε ο ζεστότερος μήνας, με θερμοκρασίες πάνω από 30ο στις Πολικές περιοχές Νορβηγίας, Φιλανδίας, Ρωσίας, σε μια περίοδο, πάνω από 100 χρόνια, που καταγράφονται θερμοκρασίες!
  
Η επαρχία της Ρωσίας, Γιακουτία, στην Αρκτική – Σιβηρική ζώνη, (πρωτεύουσα της Γιακούτσκ με 300 χιλ. κατοίκους, η πιο κρύα πόλη του πλανήτη με θερμοκρασίες μέχρι τους -70ο), έχει έκταση όση η Ινδία και πληθυσμό γύρω στο 1 εκατομμύριο!
  Ολοχρονίς το έδαφος της είναι παγωμένο, μέχρι τους 0 βαθμούς το καλοκαίρι, ακατάλληλο σήμερα για κάθε καλλιέργεια.
  Ο πλούτος της βρίσκεται στα εντός της. Εξορύσσονται σ’ αυτήν το 25% των διαμαντιών που εξορύσσονται στον πλανήτη! (από Βικιπαίδια αυτά, δεν κάνω τον έξυπνο…)
  Έχει χρυσό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μεταλλεύματα σπάνια, ένα πλούτο που της δίνει ζωή και δύναμη. Κι ένα ποταμό Λένα, τεράστιο σε πλάτος και μήκος (4 χιλ. χλμ), όταν η απόσταση Αθήνα – Λονδίνο είναι 3 χιλ. χλμ. το τεράστιο πλάτος του, η ανέλεγκτη ροή του, κάνει αυτόν τον γίγαντα ποταμό να μην έχει γέφυρα πουθενά, σ’ όλη τη ροή του!
  Η διάβαση του γίνεται το καλοκαίρι με πορθμεία και τον χειμώνα που παγώνει, μετατρέπεται σ’ έναν τεράστιο αυτοκινητόδρομο, ασφαλή και χρήσιμο στις μεταφορές. Αδιάβατος γίνεται κι από πορθμεία κι από αυτοκίνητα, όταν μισολειώνουν οι πάγοι του, Άνοιξη – Φθινόπωρο.
  Στη Γιακουτία, σε ανασκαφές, βρέθηκαν κατεψυγμένοι, χωρίς αλλοιώσεις, προϊστορικά μαμούθ, που εκτίθενται σε μουσεία.
 
Το Ρωσικό λιμάνι του Μουρμάνσκ, πάνω στον Αρκτικό κύκλο, μια πόλη με πληθυσμό πάνω από 300 χιλ., δίπλα στην Φιλανδία, που τον μισό χρόνο αχρηστεύεται απ’ τον πάγο το λιμάνι της, όχι πολύ αργότερα θα είναι ενεργό όλο τον χρόνο για τα ποντοπόρα πλοία, που με το λιώσιμο των πάγων, θα φέρνουν αγαθά της Κίνας, Ιαπωνίας, Άπω Ανατολής, όλο το χρόνο, όπως και προϊόντα της Δύσης για την Ανατολή.
  Κι όλ’ αυτά, πολύ πιο γρήγορα και φθηνότερα απ’ ότι γίνεται αυτό σήμερα, με τον περίπλου της Αραβίας ή της Αφρικής… και η διέλευση των ποντοπόρων πλοίων απ’ το Σουέζ, έχει πενταπλασιαστεί σε κόστος τελευταία…
  Ο μόνος που δεν επηρεάζεται απ’ την υπερθέρμανση είναι ο ήλιος, που θα συνεχίσει στον Αρκτικό κύκλο, στο Μουρμάνσκ και τις άλλες πόλεις του, να είναι χαμένος απ’ τον ορίζοντα για μισό χρόνο!
  Αυτός ο «θεός» ήλιος, που τόσο απλόχερα, δωρεάν, πανέμορφα, φωτίζει, ζεσταίνει, ζωντανεύει, ομορφαίνει, πλουτίζει όλους εμάς της «Εύκρατης ζώνης», που όχι τυχαία οι άνθρωποι διάλεξαν ν’ αναπτύξουν τον πολιτισμό τους τα τελευταία 100 χιλ. χρόνια…
  Ο δικός μας «χρυσός» είναι ο ήλιος, η θάλασσα, η θέση, η ιστορία, το «Ελληνικό δαιμόνιο» κάποιων, που δυστυχώς κλέβουν κι εκμεταλλεύονται, μια συμμορία λαμογιών κι αξιοσέβαστων κυριών!!!
  Το Καλίνινγκραντ, είναι μια νησίδα Ρωσικής γης στη καρδιά της Βαλτικής, μεταξύ Πολωνίας – Λιθουανίας, που διατήρησε τη κατοχή της η μετασοβιετικη Ρωσία με συμφωνία με τη Δύση,
όταν κατέρρευσε η Σοβιετική εξουσία το ’90 και δίνει πρόσβαση στην καρδιά της Βαλτικής στον Ρωσικό στόλο.
  Ίσως, όχι πολύ μακριά, θα γίνει η τσακμακόπετρα για την ανάφλεξη ενός 3ου Παγκόσμιου πολέμου, με σημαιοφόρο το ΝΑΤΟ, μετά το κλείσιμο της Ουκρανικής κρίσης.
  Σ’ αυτήν, το ΝΑΤΟ, δεν ήταν έτοιμο αριθμητικά, οργανωτικά, να κάνει τον… Βελιγκέκα και να βγει κόντρα ανοιχτά στην… αρκούδα! Βρήκε –κορόιδο- την άτυχη, άμυαλη Ουκρανία, να σκοτώσει το θηρίο!
  Εκείνη η Αλεξανδρούπολη, να ελπίσουμε και να ευχόμαστε, να μην γίνει στο μέλλον η είσοδος της πολεμικής Αμερικανο-ΝΑΤΟικής μηχανής, για κάποιο (άγνωστο ως τα χθες) Καλίνινγκραντ! Και φυσικά και τα παιδιά της Ελλάδας, που σίγουρα τότε θα κληθούνε να υπερασπιστούν, Φιλανδία, Σουηδία, Λιθουανία…
  Τουλάχιστον, η επιδρομή μας στην Κορέα (γύρω στο ’50), έγινε σε εθελοντική βάση και με το δέλεαρ κάποιου δήθεν μισθού, σε μια νεολαία πονεμένη, που είχε εμπειρία μιας δεκαετούς πολεμικής – κατοχικής σκληρής περιόδου.
  Σήμερα, φαντάζομαι και αύριο, ευτυχώς, το Δυτικοευρωπαϊκό ανθρώπινο κρέας θα είναι …ακριβό! Κι αυτό είναι το μόνο θετικό, σ’ έναν βλακώδη, εγκληματικό κι ανισόρροπο κόσμο!
  Εκτός, αν πέσουμε οικονομικά κατηγορία και χρειαστεί να παίξουμε «ποδόσφαιρο» σε ξερό γήπεδο τριτοκοσμικής χώρας.
  Ο Αρχάγγελος, το μεγάλο Ρωσικό λιμάνι του Αρκτικού ωκεανού, τον μισό χρόνο παγωμένο, με τεράστια βάση του ρωσικού ναυτικού, θα γίνει σύντομα ολοχρονίς ζωντανό και σε κίνηση, με το λιώσιμο των πάγων…
  Η μαγική αυτοκρατόρισσα Αγία Πετρούπολη, πρώην Λένινγκραντ, που άντεξε την ναζιστική επίθεση 3 χρόνια χωρίς να πέσει, βρίσκεται σ’ έναν στενό μυχό της Βαλτικής, στα σύνορα με την Φιλανδία και πολύ κοντά στο Ελσίνκι.
  Κι αλίμονο, ίσως όχι πολύ μακριά, κάποιοι θερμοκέφαλοι με δικαιολογία ότι κινδυνεύει το ΝΑΤΟικό σύντομα Ελσίνκι απ’ τα «νύχια της αρκούδας», να αποτολμήσουν μια καινούργια περικύκλωση της θεϊκής Πετρούπολης!
  Παιχνίδια με τα σπίρτα, όχι άτακτων παιδιών, αλλά ενηλίκων – βλακών, όταν δίπλα τους υπάρχουν μπιτόνια γεμάτα βενζίνη και μπαρούτι πυρηνικών!
  Το Ταλίν της Εσθονίας (πρωτεύουσα της), είναι μια όμορφη, γραφική, διατηρημένη τουριστική πόλη της Βαλτικής, με το μεσαιωνικό κάστρο καλοδιατηρημένο στο κέντρο της κι επισκέψιμο από μιλιούνια Ευρωπαίους τουρίστες, αφού η πόλη γειτονεύει την Δυτική Ευρώπη.
  Το ζωντανό λιμάνι της την συνδέει με όλον τον κόσμο και ιδίως το απέναντί της, κι όχι μακρινό Ελσίνκι.
  Φαρδείς δρόμοι, τάξη και καθαριότητα κι ένας όμορφος, ανοιχτόχρωμος ευγενικός λαός, με ένα οικονομικό status σαφώς χαμηλότερο του μέσου Έλληνα.
  Απ’ τα γνωστά κι επισκέψιμα αξιοθέατα της, κι οι τρείς πανέμορφοι, Ρωσικής τεχνοτροπίας (με τους χρυσούς τρούλους) ορθόδοξοι ναοί της, που έφτιαξε ο τσάρος της Ρωσίας
Αλέξανδρος Α’. όταν το ’89 κατέρρευσε το Σοβιετικό μπλοκ, οι Εσθονοί, που ένιωθαν βαριά τη Ρωσική κατοχή και ονειρεύονταν να γίνουν Δυτικοί Ευρωπαίοι, άρπαξαν τις μπουλντόζες και βάλθηκαν να γκρεμίσουν τους τρείς πανέμορφους ναούς, που τους θύμιζαν τη Ρωσική κατοχή.
  Ευτυχώς, για καλή τους τύχη, κι ευτυχώς για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, οι Ρώσοι τους είχαν κόψει τη παροχή πετρελαίου κι αερίου, μαζί με όλα τα άλλα αγαθά και μείναν οι μπουλντόζες από καύσιμα και γλύτωσαν οι ορθόδοξες πανέμορφες εκκλησίες! (Και μακάρι να ‘χε γίνει το ίδιο με τα τανκς, επί χούντας και Καντιώτη, που γκρέμισε τον Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένης μας, που βλακωδώς τον θεώρησε σλάβικο απόκτημα! Εκτός, αν στο Αμύνταιο υπήρχαν σλάβοι το 1929!!!).
  Οι «βάρβαροι» Ρώσοι, γύρω στα 1000 μΧ, εκχριστιάνισαν και εκπολίτισαν τους Φιλανδούς και τους λαούς της Βαλτικής.
  Οι Φιλανδοί, που έχουν σήμερα το υψηλότερο επίπεδο παιδείας στον κόσμο, μάθαν ανάγνωση και γραφή απ’ τους Ρώσους, μετά το 1000 μΧ, μέσω της διάδοσης της Βίβλου!
  Στα δάση ζούσαν σαν ξυλοκόποι, κυνηγοί, ψαράδες, παγανιστές και αγράμματοι… Έτσι προκύπτουν εκείνα τα Ελληναράδικα… «όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες, οι Ευρωπαίοι τρώγανε βελανίδια»! μόνο που εμείς μείναμε στάσιμοι, στην ίδια τάξη, για 1000 χρόνια!
  Αυτή τη Χριστιανική, την ορθόδοξη, τη φωτοδότρα, την αχανή, την ενεργοδότρα, την εσωστρεφή, την μουντρούχα, την φιλελληνική Ρωσία βάλαν στο σημάδι (κι εμείς οι ρεζίληδες μαζί), τα Ανερικανο-ΝΑΤΟικά καρτάλια (του Προτεσταντισμού) και θα πάει η ανθρώπινη Ευρωπαϊκή ιστορία δεκάδες χρόνια πίσω, σε καταστροφή.
  Η Ευρώπη πλέον σαν έννοια πολιτική, έχει πάψει να υφίσταται σαν χώρα με προοπτική. Τώρα η Ευρώπη λέγεται Αμερική! (ή… ψευτο-Αμερική!). σαν ο κορωνοϊός που έπληξε, ιδίως την Ευρώπη, να ‘χει κάνει μόνιμη ζημία σε κάποια εγκεφαλικά μας κύτταρα που είχαν σχέση με τη σοβαρότητα, τη λογική, την αξιοπρέπεια, τη κρίση, την ανθρωπιά, ακόμα και το συμφέρον μας σαν Ευρωπαίους, που θα αντιλαμβάνονταν απόλυτα κι ένα μικρό παιδί!
  Σε λίγο, μας βλέπω να γιορτάζουμε σαν εθνική γιορτή την 4η Ιουλίου, αντί της 25ης Μαρτίου! Απορώ, πως δεν το πρότεινε τότε στο Κογκρέσο της Αμερικής ο Μητσοτάκης ο Β’, πρωθυπουργός της Ελλαδοαμερικής!
  Εγώ πάντως υπεύθυνα κι ευπειθέστατα δηλώνω, ότι αν δεν μας κτυπήσει η «αιμοβόρα» Ρωσία, στη Νίκη, τους Ευζώνους, τους Κήπους των συνόρων μας, δεν πρόκειται να στείλω τα παιδιά μου, εντελώς για «κιμά» στην κρεατομηχανή! Ούτε της Φιλανδίας, ούτε της Λιθουανίας… Ας δοξαστούν τα παιδιά των φιλελέδων και των αφελών. Ο κανακάρης του Κούλη και της Μαρέβας και να τους ζήσει… Του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Μυτιληναίου, του Μαρινάκη, τα παιδιά, τα εγγόνια και τ’ ανίψια των λεφτάδων… Του Αφτιά, του Πρετεντέρη, του Οικονόμου, του Πορδοσάλτε τα παιδιά, τα βαφτιστήρια και τα κολητηλίκια!
  Μόνο, που αν δείτε του λόγου σας εσείς, κι εγώ μαζί, αυτά τα λεβεντόπαιδα των φιλελέδων στην πρώτη γραμμή, εγώ δηλώνω καθαρά, δημόσια κι ανοιχτά, ότι Μητσοτάκη, Άδωνη, Πλεύρη, ακόμα και Μπογδάνο θα ψηφίσω και προπαγάνδα ανοιχτή, με φανατισμό στο «Περισκόπιο» για όλους τους λεβέντες μας αυτούς, από την επόμενη (χιλιετία) θα αρχίσω! Μάλισα!
  ΥΓ 1: Το ’40-’41, το παιδί του μεγαλο-βιομήχανου Λαναρά, που ήταν τότε ο τροφοδότης του στρατού μας σε ρουχισμό και κουβέρτες, στρατιώτης, νοίκιαζε σπίτι παραδίπλα απ’ το πατρικό μου, δίπλα στο σημερινό Ταχυδρομείο.
  Η υπηρέτρια που τον φρόντιζε, έρχονταν για καφέ και κους – κους στη γιαγιά μου και σχολίαζαν κουτσομπολίστικα τα γράμματα που έστελνε στους δικούς του κι έγραφε… «εντυπώσεις απ’ το μέτωπο»… Κι η γιαγιά μου, με τα δύο της τα αγόρια στην πρώτη γραμμή, κουνούσε με περισυλλογή το κεφάλι… όπως όλες οι μανάδες του Λαού μας!
  Στον πόλεμο αναδεικνύεται η ανισότητα που υπάρχει στην κοινωνία, στον έπακρο βαθμό, που καταλαβαίνει κι ο πιο αφελής. Μόνο, που είναι πολύ αργά τότε… για δάκρυα Στέλλα και κάθε ευκολόπιστη, αθώα, πονηρούλα, υποχωρητική και φοβητσιάρα Στέλλα. Σ’ όλον τον κόσμο δυστυχώς αυτό! Εκατοντάδες χρόνια τώρα!
  Σα να ‘ναι κανόνας γενικός και νόμος «θεϊκός», τα παλληκάρια του ανώνυμου φτωχού, του κοσμάκη, ποτίζουν με το αίμα τους το χώμα του πολέμου. Όμως, ένδοξα και με παράσημο, έστω χάλκινο και με ταρατατζούμ, το αχόρταγο ανθρωποφάγο δέντρο του χαμού, ποτίζουν χιλιάδες χρόνια δυστυχώς, σα να ‘ναι νόμος «θεϊκός» κάθε πολέμου, που οργανώνουν οι μεγάλοι, οι δυνατοί, τα συμφέροντα των λίγων, οι ανιστόρητοι εθνικισμοί και η εγκληματική βλακεία η διαχρονική!
  Κι ακούς και κάτι έξυπνα κι ωραία και ηρωικά… «Εμείς είμαστε φιλειρηνιστές(!), αλλά, αλλά αν μας πειράξει ο γείτονας, τρίχα μας κατσαρή, θα γίνουμε θηρία ανήμερα, άγρια και παχύδερμα, ιδίως ξάπλα φαρδιά – πλατιά στον καναπέ, με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, σαν πολυβόλο και μαχαίρι»! Μπρρρ! Γκρρ!
  ΥΓ 2: «Αρκτικός κύκλος» είναι το σημείο (κύκλος) της γης Βόρεια, όπου ο ήλιος τον χειμώνα δεν ανατέλλει και το καλοκαίρι δεν δύει! (Τα στοιχεία απ’ τη Βικιπαίδεια τα παίρνω, δε μου τα χορηγεί η Ρωσική πρεσβεία!).
  ΥΓ 2: Πέρα απ’ όλα αυτά (μπούρδες ή σωστά) που γράφω και για τα οποία αρκετοί με βρίζουν, όμως, ας είναι… Να ‘χουμε φίλοι μου όλοι μας «Μια χρονιά, το 2023, Καλή», όμορφη, ήρεμη, Δημοκρατική και προπαντός Ειρηνική!
  Γιατί τα «ταμπούρλα» του πολέμου ηχούν επικίνδυνα τώρα στην Ευρώπη, περίπου όπως τότε παλιά, πριν 70-80 χρόνια και με μαέστρο τώρα, που είναι χιλιάδες μίλια μακριά, στη Δημοκράτισσα Αμερική!
  Καλή Χρονιά σε όλους μας, με το μυαλό μας σε επιφυλακή, τουλάχιστον να ξέρουμε γιατί πεθαίνουμε, γιατί η κοροϊδία είναι πάντα ασήκωτη, αδελφάκι με τη βλακεία, το φανατισμό, την πατριδοκαπηλία, την μικροπολιτική, τα μεγαλο – συμφέροντα και τη… καταστροφή!
  ΥΓ 4:  Είδα στο You Tube ένα εντυπωσιακό βίντεο απ’ τη ζωή μιας συμπαθέστατης οικογένειας σε ένα χωριό στην παγωμένη Γιακουτία (ψάξτε το, είναι απίθανο!)
  Το Δημοτικό Σχολείο του χωριού δεν λειτουργεί, όταν το θερμόμετρο πέφτει κάτω απ’ τους -40 βαθμους!
  Τα παιδάκια, καλοντυμένα, με στολή του σχολείου και ζεστά πανωφόρια, πηγαίνουν στο μισοσκόταδο του Αρκτικού κύκλου, μόνα στο σχολείο! 2 ξένες γλώσσες διδάσκονται, εκτός της μητρική τους.
  Στο ξύλινο σπίτι τους μέσα, όλοι τους με κοντομάνικο, όταν έξω είναι -50ο C. τριγύρω, χιονισμένο – παγωμένο δάσος, σαν Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ!
  Καλή η ομφαλοσκόπηση κι η θεώρηση ότι… είμαστε το κέντρο του κόσμου! Αλλά, καλό είναι να βλέπουμε και πέρα απ’ τη μύτη μας την ανασηκωμένη!
  Την μεγαλύτερη ευθύνη γα τον υπερτροφικό εγωκεντρισμό μας, σαν κοινωνία, έχουν εκείνα τα ρεζίληκα «δελτία ειδήσεων» των καναλιών, που μοιάζουν με τις παλιές κουτσομπόλες της γειτονιάς, που αναδεικνύουν το «τίποτε» σε παγκόσμιας σημασίας γεγονός!
  Φυσικά κι η πολιτική και η παιδεία, η εκκλησία, η αμορφωσιά μας, η υπεροψία κι ο εγωισμός! Όλα μαζί συντείνουν σε μια αρχοντοχωριάτη ελληνοπρεπή βλακεία!
  Πάντως και στο Ευρωκοινοβούλιο, γενικά καλά πάμε! (Καϊλή, Σπυράκη, Σχοινιάς, Λαγός, «Μεγαλειότατος», Αβραμολεβέντες) κι αν ήταν Ευρωβουλευτές κι ο… Πάτσης, ο Μαραβέγιας κι άλλοι θ’ άκουγαν Έλληνες γενικώς και θα ‘τρεχαν να κρυφτούνε σε λαγούμι, οι Ευρωπαίοι επιμελώς!
  Κάνε εκλογές Μητσοτάκη, (το καλό που σου θέλω), χθες, γιατί άνοιξε το κουτί με τη κατρακύλα και σε βλέπω συνταξιούχο μας πρωθυπουργό, παρέα στις ταβέρνες με Σαμαρά, Καραμανλή (κλαψ, κλαψ) να πίνεις κρατική ρακή!
  Κι ευτυχώς που η Μητσοτακο – οικογένεια έχει την Ντόρα, έχει παιδιά, εγγόνια, ανίψια και λαμογο – γατόνια, που δεν μας αφήνουν ακυβέρνητους και μόνους, μέχρι να θαφτούμε εντελώς, σαν άτομα και σαν Λαός!
  Εμένα με εξιτάρει εκείνη η φάτσα… Άβερελ Ντάλτον του Κώστα Μπακογιάννη, που λογικά κάποτε πρέπει κι ο αστέρας αυτός, να μας καταποντίσει, γενικώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.