Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή Διημερίδα «Πολιτισμός και Περιβάλλον: Παρελθόν – Παρόν - Μέλλον»…

   Ολοκλήρωσε τις εργασίες της με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο η διαδικτυακή διημερίδα με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Παρελθόν – Παρόν - Μέλλον» που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του ΠΑΚΕΚ  ΤΗΜΕΝΟΣ και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, το Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ και η Ομοσπονδία εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής. Η διημερίδα τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του  ΥΠΕΞ.
 
Πενήντα πέντε ομιλητές/ εισηγητές παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, όπου αναδείχθηκαν οι δεσμοί ανάμεσα στο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της χώρας μας, παρουσιάστηκαν πρακτικές προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και   δράσεις που συμβάλουν  στην ευαισθητοποίηση  των πολιτών για την προστασία της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και, τέλος,  επισημάνθηκαν πρακτικές ψηφιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου. 
  Η διημερίδα, μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι YouTube του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (https://youtu.be/i7LTjqPuAzo για το Σάββατο και https://youtu.be/Gu9KfXaAA2A για την Κυριακή).
  Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης,  ο Υφυπουργός Παιδείας και  Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας,  κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος Ελληνικής Πρωτοβουλίας σε επίπεδο ΟΗΕ για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, κ. Γεώργιος Κρεμλής,  ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών του Υ.ΠΑΙ.Θ., κ. Παναγιώτης Πασσάς, η Πρόεδρος της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών και πολιτιστικών συλλόγων Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.