Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Ημερίδα του Επιμελητηρίου Φλώρινας με θέμα «Γνωρίζω, στηρίζω τα προϊόντα του τόπου μας»…

   Στις 21 Δεκεμβρίου το Επιμελητήριο Φλώρινας πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Σχολή Γεωπονικών Επιστημών ημερίδα με θέμα «Γνωρίζω στηρίζω τα προϊόντα του τόπου μας».
  Την ημερίδα παρουσίασαν η κ. Μέλφου Κατερίνα καθηγήτρια της σχολής γεωπονικών επιστημών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα "Στάσεις των καταναλωτών απέναντι στα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας», ο κ. Γιάντσης Ιωάννης Επίκουρος καθηγητής σχολής γεωπονικών επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας «Η καραβίδα
του γλυκού νερού ένας πολλά υποσχόμενος οργανισμός για την ανάπτυξη ενός νέου κλάδου πρωτογενούς παραγωγής» και ο dr Φιδάντσης Κωνσταντίνος βιολόγος κλινικός διατροφολόγος επιστημονικός συνεργάτης της σχολής γεωπονικών επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Σύσταση και διατροφική αξία παραδοσιακών τροφίμων Φλώρινας- προοπτικές εξέλιξης».
  Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Θεωνάς εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φλώρινας, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ  Κασαπίδης Γεώργιος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντωνιάδης Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Βόσδου Σωτήριος, ο Δήμαρχος
Φλώρινας κ. Γιαννάκης Βασίλειος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μπιτάκης Άνθιμος, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Πασχαλίδης Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας κ. Σακουλέβας Κωνσταντίνος, η Αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Αμυνταίου κ. Γυρίκη Ελένη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλώρινας κ. Ρόζας Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του ιδρύματος κοινωνικής πρόνοιας Φλώρινας κ. Παρδάλης Ιωάννης, η πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Νεοκαζιώτου Μαρία, ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Φλώρινας κ Ραγκούσης, ο διευθυντής της σχολής μαθητείας ΟΑΕΔ Φλώρινας κ. Μαύρου Παντελής, ο διευθυντής του ΙΕΚ Αμυνταίου κ. Τοκμακιδης καθώς και καθηγητές της σχολής ΕΠΑΛ, του τμήματος Γεωπονίας ΕΠΑΛ και μαθητές των σχολών Φλώρινας.
  Επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καβαθάς Γεώργιος, ο Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Βαριάμης Δημήτριος και ο επίτιμος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Παπαργύρης Ιωάννης. Κατά την
διάρκεια της εκδήλωσης  δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας για το κοινωνικό του έργο, στον συνεταιρισμό Βοκερίας 551 και στον πρόεδρο του κ. Κουρτπαρασίδη Σάββα, στην εταιρεία Αφοί Μουτσογιάννη, στην εταιρία του κ. Κορδομένου , στον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ  κ. Καβαθά Γεώργιο και στον επίτιμο πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Παπαργύρη Ιωάννη.
  Στην ημερίδα αναδείχθηκε η ανάγκη στήριξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και η μεγάλη διατροφική τους αξία.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία των τοπικών προϊόντων στον πολυμορφικό εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου μας. Η οργάνωση και η επιμέλεια ανήκε στην σχολή Μαγείρων ΔΥΠΑ Φλώρινας.
  Η γευσιγνωσία υποστηρίχθηκε και με χάλκινα της Φλώρινας. Το Επιμελητήριο Φλώρινας ευχαριστεί τον διευθυντή της σχολής μαγείρων Φλώρινας κ. Μαύρο Παντελή, τον μάγειρα κ. Κοπάτσκα καθώς και τους μαθητές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της γευσιγνωσίας αυτής.
  Ευχαριστούμε την σχολή γεωπονικών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την κοσμήτορα μαζί με τους καθηγητές που παρουσίασαν αυτήν την πετυχημένη επιστημονική προσέγγιση των τοπικών προϊόντων.
  Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Φλώρινας και τους τοπικούς παραγωγούς οι οποίοι στηρίζουν συνεχόμενα δυο κα πλέον χρόνια την προσπάθεια που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας για την σίτιση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας
Σαπαλίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.