Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτ. Μακεδονίας και η Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας συνδιοργάνωσαν τη 16η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»...

 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας, διοργάνωσαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, την 16η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Καίριας σημασίας για τη δράση ήταν η πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Φλώρινας.
  Η δράση πραγματοποιείται πανελλαδικά κάθε χρόνο τα τελευταία 16 χρόνια, ταυτόχρονα με την μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του
κοινού και των οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και για την προστασία της ζωής όλων και κυρίως των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν πλέον την κύρια αιτία θανάτου για παιδιά και νέους ηλικίας 5 έως 29 ετών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).
  Η ομάδα των 30 εθελοντών/τριων (μαθητές/τριες του 2ου και 3ου ΓΕΛ Φλώρινας με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς) οι συνεργάτες, τα μέλη και εθελοντές μας, υποδέχτηκαν στο cafe-bar “The Factory” στο κέντρο της Φλώρινας, ενημερώνοντας τους πολίτες, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώνουν αλκοόλ και στη συνέχεια να οδηγούν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εθελοντές/τριες, παρότρυναν τους πολίτες που διασκέδαζαν να διενεργήσουν ένα “φιλικό” αλκοτέστ.
  Πιο συγκεκριμένα, από τα άτομα που βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της δράσης στο χώρο,
συμφώνησαν να υποβληθούν στο “φιλικό” αλκοτέστ 56 άτομα (38 άνδρες - 16 γυναίκες). Από τους 38 άνδρες, οι 9 βρέθηκαν πάνω από το όριο (άνω του 0.25 στην κλίμακα μονάδων μέτρησης του αλκοτέστ), ενώ παράλληλα από τις 18 γυναίκες, πάνω από το προβλεπόμενο όριο βρέθηκαν οι 7. Το ηλιακό εύρος των συμμετεχόντων ήταν 18 έως 62 ετών για τους άνδρες και 20 έως 46 ετών για τις γυναίκες. Σημαντική πληροφορία για τα αποτελέσματα της δράσης, ήταν ότι δεν υπήρχαν νέοι οδηγοί, ούτε όμως και οδηγοί δικύκλων.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης, οι εθελοντές μας διενήργησαν φιλικά αλκοτέστ στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Σωτήρη Βόσδου και στον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
  Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτύπωσε το αυξημένο ενδιαφέρον για τη μεγάλη ανάγκη που υφίσταται για να διαδοθεί το βασικό μήνυμα της βραδιάς “αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί”, ώστε να σωθούν ζωές, καθώς όπως παρατέθηκε παραπάνω, τα θανατηφόρα τροχαία είναι η βασική αιτία θανάτου των νέων και είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει. Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες, πέραν της ενημέρωσης που είχαν, έλαβαν σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και αναμνηστικά δώρα.
  Ευχαριστούμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, τη Διεύθυνση Τροχαίας και συγκεκριμένα τον κ. Βασίλη Ρίζο, αστυνομικό που διενήργησε τα φιλικά αλκοτέστ αλλά και για την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή του καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.