Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

«Όχι» από Δημοτική Αρχή, Τοπικό Συμβούλιο, Περιφέρεια και κατοίκων στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στον Άγιο Παντελεήμονα… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Την πλήρη αντίθεση τους στη κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα, δήλωσαν τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όσο και ο Δήμος Αμυνταίου, οι τοπικοί βουλευτές και οι κάτοικοι, σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαρτίου, στο Κέντρο Νεότητας του οικισμού.
  Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο έργο αφορά την αδειοδότηση ενός φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ενέργειας, στην τοποθεσία «χερσολίβαδο 11», μέγιστης ισχύος 37,44 MW σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από τον οικισμό, με φορέα του έργου την «Φωτοβολταϊκα Πυρήνας Μονοπροσωπή ΙΚΕ».
 
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Τ.Κ., Ιωάννης Πηλείδης, ο οποίος ανέφερε πως η αιτία της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης, είναι η ενημέρωση των κατοίκων και η διερεύνηση των προθέσεων τους σχετικά με την κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου, στη πλαγιά του βουνού, πλησίον της κοινότητας.
  «Ένα τέτοιο έργο από ιδιώτη, αντιτίθεται στο master plan που καταστρώνουμε για την ανάπτυξη του χωριού μας, δεσμεύει μεγάλη χορτολιβαδική έκταση που εκμεταλλεύονται οι κτηνοτρόφοι μας, καταστρέφει το περιβάλλον της περιοχής, υποβαθμίζει τον οικισμό που είναι καθαρά τουριστικός και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
  Στη συνέχεια, το δικό τους «όχι» στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είπαν στην τοποθέτηση τους, ο δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, ο Περ. Σύμβουλος Ιωάννης Κιοσές, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης (με τηλεφωνική του παρέμβαση) και οι κάτοικοι του οικισμού.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

6 σχόλια:

  1. Αυτο το..γκριζο/γαλαζο,χαμηλο βουνο,που δεσποζει,βορειο/ανατολικα του χωριου,με μια ομαλη κατεβασια,μοιαζει με ..σκηνογραφια θεατρικης σκηνης ,ταλαντουχου ζωγραφου..Η βεβηλωση του, με..Γερμανο/κινεζικα τεραστια, σκουρα.γιαλια,περα απ ολα τ αλλα,αισθητικα,θα ηταν αποθεωση, της..νεο/Ελληνικης κιτσαριας..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν ηταν αριστερας δεν πειραζε αλλα, εσενα τοσο σε νοιαζει ο Αγιος που γραφεις , κοιταξε τ δικα σου
      χάλια και μετα γραψε
      Εγω σαν κατοικος ειμαι κατα και δεν ξεχωρισζω ποιοι ειναι αυτοι που θελουν το εργο αυτο αγελέ μου.
      Λυσε τα δικα σου προβληματα και τις ανοησιες που γραφεις και μην νοιζεσε για το χωριό μας.

      Διαγραφή
    2. ..Μη πινεις,διπλοβρασμενη γραπα,γιατι μετα..χορευουν τα γραφομενα σου,και δεν βγαζουμε νοημα,κυριε 10΄΄09..Α.Θ.Ρ.

      Διαγραφή
  2. Μπραβο σε ολους που συμπαρασταθηκαν εναντια στην προταση
    της ως ανω Εταιριας δια την εκμεταλευση μεσω φωτοβολταικου
    σταθμου παραγωγής Η.Ε εις την ως ανω περιοχήν .
    Μφχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είκαι πιό ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις των κατοίκων,απο τις τοποθετήσεις των παραγόντων που όλοι τους στηρίζουν και στηρίζονται από τα κόματα που ψήφισαν στην βουλή αυτες τις άνευ ορων παραχωρησεις στα κοράκια της ενέργειας.Αυτες οι τοποθετησεις είχαν πραγματικό ενδιαφέρον και όχι οι διγλωσίες των πολιτικάντηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είχαμε την αίσθηση ότι στις πρώτες σειρές καθοντουσαν αντιπρόσωποι των εταιριών φυσικού αερίου, ηλιακής ενέργειας, αιολικής ενέργειας και εχθροί του φυσικού μας πλούτου το κάρβουνο.

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.