Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Oι λίμνες της Β. Ελλάδας αποκτούν το δικό τους δίκτυο υδατοδρομίων – Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας…

 
  Σε πολύ καλό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων στις λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας, στα γραφεία της Hellenic Seaplanes. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο εκπρόσωπος της ένωσης των εταιρειών Hellenic Seaplanes & Ελληνικά Υδατοδρόμια, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes.
  Κατά την συνάντηση, ο κ. Χαραλάμπους ανάπτυξε το πλάνο της εταιρείας για τις συντονισμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα Ελληνικά Υδατοδρόμια όλον αυτόν τον καιρό ώστε πλέον να μιλάμε για το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στο κόσμο που δημιουργείται και εξελίσσεται καθημερινά και πλέον ισχυροποιείται με την προσθήκη των υδατοδρομίων στις λίμνες της χώρας.
  Το θέμα αυτό άλλωστε είχε περίοπτη θέση στην ατζέντα των ζητημάτων, στη συνάντηση που είχε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογογιάννη αλλά και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, στις αρχές Απριλίου.
  Αξίζει να αναφερθεί ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη εντάχθηκαν στον περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό τα υδατοδρόμια που υπόκεινται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αφορούν τα υδατοδρόμια στις λίμνες Πρεσπών, Καστοριάς, Βεγορίτιδας, Χειμαδίτιδας και Σερβίων.
  Η αδειοδότηση της πλειοψηφίας των υδατοδρομίων στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει ένα δίκτυο αεροπορικής διασύνδεσης των λιμνών με νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές όπου τα υδροπλάνα θα μεταφέρουν εύκολα και γρήγορα τους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους κατοίκους.
 
Μετά την συνάντηση για την δημιουργία υδατοδρομίων στην Δ. Μακεδονία, ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης ανέφερε: «Πιστεύουμε στην αξία του υδροπλάνου ως μεταφορικό μέσο και οραματιζόμαστε τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να δώσει στον τόπο μας.
  Είμαστε σίγουροι ότι οι λίμνες της Δ. Ελλάδας, με την δημιουργία υδατοδρομίων σε αυτές θα ανανεώσουν και θα αναβαθμίσουν την τουριστική τους ταυτότητα ενώ παράλληλα θα προσφέρουν νέες διεξόδους μετακίνησης στους κατοίκους των γύρω περιοχών.Με την δημιουργία υδατοδρομίων στις λίμνες της Δ. Μακεδονίας, η Βόρεια Ελλάδα μπαίνει αποφασιστικά στον χάρτη του δικτύου των υδατοδρομίων της χώρας και επιδιώκουμε οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων να ξεκινήσουν άμεσα».
  Σε τοποθέτηση του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε: «Οι λίμνες της Ελλάδας κατέχουν εξέχουσα θέση στο πλάνο μας και ουπερτοπικός χαρακτήρας των λιμνών επιτρέπει την εύκολη διασύνδεση πολλών περιοχών μεταξύ τους πετώντας με υδροπλάνα και προσφέρει παράλληλα πολλαπλές ευκαιρίες για εμπορική ανάπτυξη των περιοχών που θα φέρουν υδατοδρόμια στις λίμνες τους.
  Η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ήταν ιδιαίτερα καρποφόρα καθώς καταφέραμε να προσδιορίσουμε άμεσα τις διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης για πέντε υδατοδρόμια στην περιφέρεια  και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».
  Οι λίμνες της χώρας αποτελούν έναν σημαντικό κόμβο που δίνει την δυνατότητα να δρομολογηθούν πτήσεις οργανωμένες, charter καθώς και τουριστικού (περιηγητικού) ενδιαφέροντος με υδροπλάνο αλλά και την ευκαιρία  να συνδυαστεί η λειτουργία των υδατοδρομίων με τα αεροδρόμια και τα λιμάνια ώστε να υπάρχει ένα πλήρες και αποτελεσματικό δίκτυο υποδομών.

3 σχόλια:

  1. ..Αντε παλι αυτο το παραμυθι της Χαλιμας..με τα υδροπλανα,που θα πετουμε απ τον Αγιο,και..τσουπ,σε λιγη ωρα,θαμαστε.. Ραφηνα..Κι απο εκει, για ψωνια στην Ερμου..Το αλλο με τον Τοτο, ειναι πιο αληθινο..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Μια που δεν εχουμε δρομους,στη Δυτ.Μακεδονια ,θα χουμε τουλαχιστον..υδατοδρομια..Ρεπανακια για την ορεξη,οταν θα λειπει το ψωμι..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγω που νομιζα οτι ο Ιωσηφιδης μας κοροιδευε. Αλλα αυτος πριν 8-9 χρονια παλευε και καποιοι το λοιδωρουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.