Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ένας τοσοδούλης ιός, σημερινός, απειλητικός, απρόβλεπτος, παγκόσμιος τρομοκράτης κι ανατρεπτικός…


(Του Α.Θ.Ρ. από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Κι εννοείται, αναφερόμαστε σ’ έναν ιό, που οι λοιμογόνος δράση του σχεδόν προσομοιάζει μ’ αυτόν της εποχικής γρίπης! Έναν ιό, που δε θα έλεγες θανατηφόρο, ή φορέα κάποιας φρικτής, επώδυνης, αποκρουστικής κι ανθρωποφάγας
 
 αρρώστιας, σαν αυτές που παλιότερα μακέλεψαν την ανθρωπότητα.
  Πανούκλα, χολέρα, τύφος, ευλογιά, διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα, φυματίωση, σύφιλη, ελονοσία, που στο άκουσμα τους τρέμει ακόμα και σήμερα το φυλλοκάρδι μας, με μόνη την αναφορά τους. Αφού, μόλις πριν μισό αιώνα ακόμη χτυπούσαν τον απροστάτευτο ανθρωπάκο.
  Τα εμβόλια, που κάποιοι ανεύθυνοι κακολογούν, εξαφάνισαν την μέχρι πριν 50 χρόνια μάστιγα –ιδίως των παιδιών- διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα, κοκίτη, τέτανο, μηνιγγίτιδα, ηπατίτιδα, κι εδώ και μια 20ετία, που το εμβόλιο της γρίπης όλο και γενικεύεται, τα κρούσματα της όλο και λιγοστεύουν ή γίνονται ελαφρύτερα.
  Βέβαια, κατ’ έτος στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 100 θανάτους ηλικιωμένων από την εποχιακή γρίπη, παρά τον εμβολισμό! Αριθμός, θα έλεγε κανείς ψυχρά, μηδαμινός σε σχέση με την επιδημία Ισπανικής γρίπης του 1918, που άφησε στην Ευρώπη 20 εκατομμύρια νεκρούς, πολύ περισσότερα θύματα απ’ τον επίκαιρο τότε Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο! Και 50 – 60 εκατομμύρια νεκρών, σ’ όλο τον κόσμο!
  Πέρα όμως από τα γνωστά πλέον σε όλους μας, των καθημερινά και ολημερίς επισκεπτόμενων στα κανάλια (και ορθώς) καθηγητών επιδημιολόγων, λοιμωξιολόγων, που σίγουρα θα τους μισούν οι διεθνολόγοι, στρατιωτικοί αναλυτές, συνδικαλιστές αστυνομικών κι αμέτρητοι συνταξιούχοι (ντούροι) στρατηγοί, ναύαρχοι, πτέραρχοι (αλήθεια, πόσους απ’ αυτούς έχουμε, ζωή να ‘χουν;), που καθημερινά είχαν στασίδι στα κανάλια κι απολάμβαναν φιλάρεσκα την αναγνωρισιμότητα τους, πέρα απ’ αυτά, υπήρξαν κι αναδύθηκαν στ’ απόνερα της επιδημιο – πανδημίας και πολλά παράπλευρα ζητήματα, που θα προσπαθήσω ν’ αναλύσω, σίγουρα εμπειρικά, μπακαλίστικα, αλλά λογικά…
  Και κατ’ αρχάς, φάνηκε ολοκάθαρα και στο τελευταίο χωριό (Δαμασκηνιά, Δραγασιά Βοϊου), που ένοιωσε τη φρικτή ανάσα του ιού στη πλάτη τους, ότι όλος ο πλανήτης τελικά, είναι ένα μεγάλο χωριό! Είτε λέγεται πολυάνθρωπη Κινεζο – Γιουχάν, είτε τουριστική Βενετία, γκλαμουράτο Μιλάνο, αυτοκρατορική Μαδρίτη και Λονδίνο…
  Κι όσο κι αν οι άνθρωποι, οι …μαχητές του καναπέ κι υπέρμαχοι των απαραβίαστων εθνικών συνόρων, φρακτών, συρματοπλεγμένων και θαλάσσιων φραγμάτων, ο τοσοδούλης αυτός ιός, απέδειξε αδιαμφισβήτητα, ότι ο πλανήτης είναι ένας κι αδιαίρετος, όπως τον θαυμάζουν απ’ το διάστημα οι κοσμοναύτες, όμορφος, φωτεινός, χρωματιστός, ξεχωριστός, μοναδικός! Και στις επιδημίες …ένα χωριό!
  Έτσι όπως τον νιώθουν και διατρανώνουν τη θέση τους, για την επελαύνουσα κλιματική πλανητική αλλαγή, οι ακτιβιστές κι οι επιστήμονες οικολόγοι.
  Η «τρισκατάρατη» παγκοσμιοποίηση, που τόσο –τουλάχιστον φραστικά- πολεμούν (αλλά αγοράζουν φτηνά Κινέζικα προϊόντα) ακραίοι πολιτικοί, θρησκόληπτοι, «ψεκασμένοι», αφελείς, κινδυνολόγοι κι αλαφροΐσκιωτοι, έχει δέσει τον πλανήτη με δεσμά συναλλαγής, επαφής, παραγωγής, αλληλεξάρτησης, τουρισμού, κουλτούρας, γνωριμίας, επιστημονικής γνώσης, συνεργασίας κι αλληλοκατανόησης.
  Φυσικά, όχι ολ’ αυτά απ’ τη «καλή καρδιά» του Σόρος, αλλά επειδή έτσι κερδίζουν περισσότερα οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες, οι σπεκουλαδόροι του διεθνούς χρήματος.
  Κι εμείς όμως που είμαστε έξω απ’ τη …Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή τους G8, κερδίζουμε το κάτι τις μας απ’ τα «πεσμένα τείχη» που μόλις πριν λίγα χρόνια ορθώνονταν σαν «Αλβανία του Χότζα» τριγύρω μας και παλιότερα, σαν «κράτη – πόλεις» Αθήνας, Σπάρτης, Θηβών, Κορίνθου, μέχρι και την Ελληνιστική πόλη των Πετρών!
  Δεκάδες νέοι άνθρωποι, μέχρι καθηγητές Παν/μίων, ελληνάκια, είδαμε μέσω Skype στη TiVi, να δουλεύουν και να προκόβουν, ακόμα και στην άγνωστη μέχρι τώρα, Γιουχάν!
  Γεμάτη, μέχρι χθες, Κινέζους τουρίστες η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη. «Χρυσάφι» μπορεί ν’ αποδειχθεί το λάδι, το κρασί, το μέλι, τα φρούτα, τα σπίτια, τα άδεια χωριά μας, με τα «ανοιχτά» σύνορα…
  Και φυσικά, με γνώση και διεκδικητικούς αγώνες των λαών, όλο και θα αυξάνει το μερίδιο των πολλών απ’ τα υπερκέρδη των μεγαλοκαρχαριών, αφού ο μεσαίωνας για τους λαούς όλο και θα απομακρύνεται και θα φωτίζεται το μυαλό των νέων.
  Ένα άλλο σημαντικό, που έφερε στο προσκήνιο ο φόβος του τοσοδούλη αυτού αόρατου ιού, είναι η στροφή των πολιτικάντηδων, αερο – παπαρολόγων, χρυσοφορτωμένων – ρασοφόρων, φοβικών – τερατολόγων κι όλων σχεδόν ημών των αδιάφορων, μαγκιτών, εγωιστών και εν πολλοίς …βλακών, στη προσοχή και στη πρωτοκαθεδρία, στο …τι μέλει γενέσθαι, στα λόγια της καθαρής επιστήμης! (Αυτό φυσικά τώρα… που ήρθε το αβγό στον κ… μας!).
  Επιτέλους, αν εξαιρέσουμε κάποιους «ψεκασμένους» γιατρούς(!) που μάσησαν τα λόγια τους και δείξαν καθαρά ότι είναι …και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, οι πλείστοι, κι η πολιτεία, (και έγκαιρα σχετικά κι ο Μητσοτάκης βεβαίως – βεβαίως και …διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…), άκουσε κι εφάρμοσε της προτάσεις της καθαρής επιστήμης, κι όχι του ραντίσματος με αγιασμό του Αμβρόσιου, σαν μέτρο εναντίον του άθεου ιού!
  Σίγουρα αναλογίστηκε η κυβέρνηση το μέγεθος της ευθύνης και το συνακόλουθο κατρακύλισμα της, αν άφηνε τα πράγματα στα χέρια «κηραλοιφών» του Άγιου Όρους!
  Θα μου πείτε, κι οι «άγιοι» δεσποτάδες μας, όταν το «κακό» χτυπήσει το σαρκίο τους, στα νοσοκομεία, τους καθηγητές γιατρούς, τα φάρμακα, την επιστήμη προστρέχουν για την υγεία τους, κι όχι στη βοήθεια που παρέχουν τα λείψανα οσίων!
  Εκεί καταλήγεις, όταν οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια …δυστυχώς! Και δεν είναι κακό τότε να ελπίζεις απελπισμένα στη βοήθεια και στο θαύμα, αόρατων, υπερφυσικών και δυσκολαπόδειχτων δυνάμεων.
  Κλείσαν λοιπόν οι εκκλησίες, τα τζαμιά, οι συναγωγές κι οι λειτουργίες τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
  Και σίγουρα, ο μόνος που δεν χάνει απ’ αυτό, είναι ο θεός. Γιατί αλλοίμονο, αν ο θεός ο παντοδύναμος, να μην είναι …πανταχού παρών και να χρειάζεται εκκλησίες, ψαλμωδίες, κεριά και πολυέλαιε, χρυσοκέντητα άμφια να τον θυμιατίζουν και μοσχομύριστο λιβάνι! Θα ‘ταν πολύ μικρός κι αδύναμος…
  Έλα μου όμως, που από πάντοτε, από τότε που ο άνθρωπος στάθηκε όρθιος, στα δύο του πόδια και λάτρεψε τον ήλιο, το φεγγάρι, τον κεραυνό και τη φωτιά, χρειάστηκε και κάποιους να κάνουν τον μεσάζοντα, ανάμεσα σ’ αυτόν και στο ακατανόητο μεγαλείο –ακόμα και σήμερα- του έναστρου ουρανού, που σίγουρα τότε έλαμπε πιο έντονα από τον σημερινό!
  Γι’ αυτό ο Προμηθέας (που είναι η επιστήμη, ο φωτισμένος νους του ανθρώπου), τιμωρήθηκε τόσο σκληρά και παραδειγματικά απ’ τους θεούς, που στην ουσία τους απομυθοποίησε! Είναι σκληροί τιμωροί οι …πανάγαθοι θεοί!
  Κι όταν καταλαγιάσει και ψιλοξεχαστεί ο φόβος του κορονοϊού, μη νομίζετε ότι οι δεσποτάδες μας θα ξεχάσουν το χουνέρι, να κάνουν πίσω και δε θα το χρεώσουν στον Κυριάκο! Αυτό φυσικά με συμμάχους, κι όλο το φασισταριό και τη μαυρίλα που έχει στα σωθικά της η «κεντροδεξιά» Νέα Δημοκρατία. Κυριάκο, σε βλέπω «Προμηθέα δεσμώτη» καρφωμένο στον Ψηλορείτη!
  Και …ο πρωθυπουργός πλέον Βελόπουλος, να υποχρεώνει τα νοσοκομεία να πασαλείφουν τους δυστυχείς αρρώστους τους, με …κηραλοιφές του Αγίου Όρους, βεβαίως – βεβαίως!
  Μια άλλη αλήθεια που έφερε στο προσκήνιο ο κορονοϊός, είναι η αξία, η χρησιμότητα, το απαραίτητο εκείνο το τόσο συκοφαντημένο, ναρκοθετημένο και πληγωμένο απ’ τις μνημονιακές πολιτικές και ιδίως τις νεοφιλελεύθερες κορώνες των Αδώνηδων – Παπαδημητριο – Μπογδάνων, το ηρωικό σήμερα ΕΣΥ, που ζητάει να χειροκροτούμε –σαν χαζοί- το βράδυ απ’ τα μπαλκόνια, η κυρία Μαρέβα!
  Διορισμοί γιατρών – νοσηλευτών και λεφτά για υλικά χρειάζονται Μαρέβα μου, όχι χειροκροτήματα! Γιατί, όπως λένε κι οι Μακεδόνες… «με πορδές δε βάφονται αβγά»!
  Που είναι ο χαϊδεμένος και διαφημισμένος ιδιωτικός τομέας υγείας, που διώχνει –σαν ο διάολος το λιβάνι- περιστατικά με κορονοϊό, τώρα που γίνεται ένας πόλεμος με τον ιό;
  Φορτώθηκε και πολύ σωστά το ΕΣΥ και τα πανεπιστήμια την επιδημία, κι αποδεικνύουν στη πράξη, ότι η υγεία του Λαού, όπως κι η ασφάλεια του και η παιδεία, πρέπει να ‘ναι κρατικές, γερές και στηριγμένες υποδομές, για το καλό, αλλά ιδίως για το κακό…
  Τα χτυπήματα της οικονομίας παγκόσμια, αλλά περισσότερο σε «ασθμαίνουσες» χώρες σα τη δική μας, νομίζω ότι θα είναι τελικά (εκτός φυσικά απ’ τους πρόωρους θανάτους συνανθρώπων), αυτό που θ’ αφήσει πίσω της η επιδρομή του κορονοϊού.
  Καταρρέουν χρηματιστήρια, αγορές, αξίες σ’ όλο τον πλανήτη. Σε κάποια τρις δολάρια, ήδη υπολογίζεται η ζημία απ’ τον τοσοδούλη τρομοκράτη ιό!
  Δεμένος χειροπόδαρα, με άρρηκτα οικονομικά δεσμά ο πλανήτης, δίνει άλλο ένα μήνυμα για μια κοινή πορεία, κατά το δυνατόν, τουλάχιστον, με μικρότερες βιοτικές διαφορές όλων των λαών, γιατί ο τρομοκράτης (αριστεριστής;) αυτός ιός, περισσότερο χτύπησε ανεπτυγμένες χώρες, παρά την Αφρική…
  Ακόμα μια παράμετρο της πανδημίας του ιού θα αναφέρω, που δεν άκουσα να συζητιέται στις χιλιάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου που αφιερώθηκε σ’ αυτήν, από ειδικούς και άσχετους.
  Την επίπτωση του εγκλεισμού στα σπίτι εκατομμυρίων ανθρώπων, χωρίς πρωινή έγερση για τη δουλειά και το μεροκάματο και τον αντίκτυπο αυτής της «ξάπλας» στο δημογραφικό, ιδίως χωρών της Δυτικής Ευρώπης, που μαστίζονται από υπογεννητικότητα…
  Λέτε, γύρω στο τέλος του χρόνου, του 2020, να γίνει ένα παγκόσμιο «Baby Boom» και να τρίβουν οι μαιευτήρες τα χέρια τους, στο απρόβλεπτο μπερεκέτι; Μακάρι!
  Τράβηξε μια βαριά «κουρτίνα» που έκρυβε αλήθειες και σήκωσε ένα χαλί που κρύβαμε σκουπίδια, η ξαφνική επιδρομή του κορονοϊού, στον πλανήτη όλο. Κι ουδέν κακόν αμιγές καλού! (Για όλα είχαν απάντηση, εκείνοι οι απόμακροι μας συγγενείς!).
  Και μακάρι να μη ξεχαστούν γρήγορα, τα παράπλευρα ζητήματα που προέκυψαν απ’ την απρόσμενη επιδρομή του, κι αποκάλυψαν «φυλαγμένους σκελετούς», που είχαμε σχεδόν όλοι κρυμμένους στη ντουλάπα μας, κράτος και πολίτες… 
ΥΓ.1: … «Φοβάσαι γιατρέ τον κορονοϊό;» με ρώτησαν αρκετοί…
  Εγώ φίλοι μου, φοβάμαι αυτό που έγινε πριν 70 χρόνια στο τόπο μας και το έπαθαν συντοπίτες και συγγενείς μου.
  Να σε αρπάξουν δηλαδή χαράματα, ασφαλιτο – χωροφύλακες απ’ το σπιτικό σου και τυλιγμένο σε μια μισο – ανορθόγραφη κόλλα χαρτί να σε στείλουν στη Φλώρινα στους στρατοδίκες, κι ώσπου να πεις κύμινο, να κλείσει η υπόθεση σου, εκτελεσμένος αι ριγμένος σε κοινό τάφο! (33 ατόμων, 30/8/49).
  Ποιος κορονοϊός θα έφτανε σε τέτοια σκατοψυχιά και σαδισμό; Γιατί να τον φοβηθώ; Απλά, προσέχω χωρίς υστερία… 
ΥΓ.2: είδα κι άκουσα στην TiVi και καμάρωσα τον μεστό χριστιανικό, ανθρώπινο, έξυπνο λόγο του πατριώτη – Ασπρογείτη δεσπότη Φθιώτιδας, Συμεών, για την επίκουρη πανδημία και τη στάση απέναντι της, της εκκλησίας.
  Νέος, μορφωμένος, χωρίς ίχνος της γνωστής υπεροψίας και αδιαλλαξίας των πλείστων δεσποτάδων, που νομίζουν ότι βρίσκονται στα χρόνια ακμής του Βυζαντίου, του τραγικού μας εμφυλίου, ή, της 21ης Απριλίου! (Δυστυχώς!).
  Ακόμη και ο Πάπας της Ρώμης είναι σεμνότερος και χαμηλότερων τόνων από τους πλείστους δικούς μας. Εξαιρώ τον Ιερώνυμο, τον δεσπότη Μαγνησίας, Αλεξανδρούπολης. Ο «δικός» μας, εκτός απ’ το αθώο χαμόγελο του, οι ιδέες του θυμίζουν τον μέντορα του Καντιώτη 
  ΥΓ.3: Φαντάζεστε να είχε μπει ο κορονοϊός στην αγλαή Ελλάδα, με τους πρόσφυγες – μετανάστες;
  Τι τσιρίδες, τι κατάρες, τι χαιρέκακες φασιστο – δηλώσεις που θα δικαίωναν –δήθεν- τον «υπέρ πάντων» αγώνα τους για «καθαρή», αμόλυντη, κλειστοφοβική Ελλάδα θα άκουγαν τα ταλαίπωρα αφτιά μας, από Αδωνηδο – Πορδοσαλτο – Μπογδάνους, σε συγχορδία με τους «σιωπηλούς» τώρα δεσποτάδες του …πολέμου!
  Ευτυχώς, μας ήρθε κατακέφαλα κι αναπάντεχα απ’ τους «Αγίους Τόπους» και το γκλαμουράτο Μιλάνο! Μάλλον αγαπάει ο θεός τους ικέτες – πρόσφυγες!
  Αυτός είναι ο λόγος, που τίποτε δεν ακούμε για την πύλη εισόδου του μυστήριου αυτού ιού, που ίσως η λογική του ξεπερνάει αυτή, πάμπολλων σύγχρονων …Ιαβέρηδων!
  Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ζήσουμε σκηνές φρίκης, αν αλίμονο μεταδοθεί ο ιός και στους άθλιους καταυλισμούς χιλιάδων απελπισμένων συνανθρώπων, που η ανάγκη –κι όχι το κέρδος- τους έριξε στην χώρα του Ξένιου Δία! Ξένιου, όχι …άξενου! 
ΥΓ.4: Εκείνος ο σκατόψυχος παπάς(!), που με αποκαλεί «σκοπιανό γιατρό» στο «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ», σε τι θεό πιστεύει; Γιατί αποκλείεται να ήταν φασίστας ο Ιησούς! Αυτός, τον οποίον –επί πληρωμή- υπηρετεί, ο …σκατόψυχος! Ουστ ρε! Κοπρόσκυλο! 
ΥΓ.5: Ένας ιός που χτυπάει πρίγκιπα (Κάρολος), πρωθυπουργό (Τζόνσον), αν δεν είναι αριστεριστής τρομοκράτης, τι είναι; 
ΥΓ.6: μέσα στον υποχρεωτικό εγκλεισμό της πανδημίας, έφυγε στα 98 του κι ο «Πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης», όπως τον χαρακτήρισε ο Ντε Γκωλ, ο λεβεντάνθρωπος Μανώλης Γλέζος.
  Αντί μιας ανάξιας νεκρολογίας, παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση του Γερμανού φρουράρχου Αθηνών, για τη ηρωική υφαρπαγή της ναζιστικής σημαίας της Ακρόπολης, απ’ τον Γλέζο και τον Σάντα.
  Κι επειδή, πάντα, εκτός από Γλέζους και Σάντες, υπάρχουν Γερμανοτσολιάδες –σε κάθε εποχή-, παραθέτω και σχόλιο εφημερίδας «Ελληνικής», για τη βεβήλωση της ναζιστικής σημαίας, που μόλυνε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. 
«Ανακοίνωσις
Βάσει των κάτωθι γεγονότων και εξακριβώσεων προσδιορίζεται η αστυνομική ώρα εν Αθήναις και Πειραιεί μετ’ αμέσου ισχύος η 22α:
  Κατά την νύκτα της 30ης προς την 31 ην Μαΐου υπεξερέθη η επί της Ακροπόλεως κυματίζουσα γερμανική πολεμική σημαία παρ’ αγνώστων δραστών. Διενεργούνται αυστηραί ανακρίσεις. Οι ένοχοι και συνεργοί αυτών θα τιμωρηθώσι δια της ποινής του θανάτου(…) 
Εν Αθήναις τη 31 Μαΐου 1941 
Ο Φρούραρχος»
  Η ανακοίνωση ήταν λάθος των Γερμανών, αλλιώς κανείς δεν θα το αντιλαμβανόταν, θα πει ο Γλέζος στον Τζέιμς Αντζελος το 2014. Ο φιλοχιτλερικός Τύπος δημοσίευε σχόλια εναντίον των «ανθελλήνων». 
«Η Σημαία
  Δεν είνε δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τας φρένας αυτοί που υπεξήρεσαν εν ώρα νυκτός την Γερμανικήν Σημαίαν, η οποία εκυμάτιζεν επί της Ακροπόλεως παραπλεύρως της Εθνικής μας Σημαίας.
Πάντως δεν είναι δυνατόν να ήσαν Έλληνες που αγαπούν το Έθνος των.
  Η Σημαία είνε, ως γνωστόν, το ιερώτερον σύμβολον ενός μαχόμενου στρατού. Είνε επομένως πολύ φυσικόν ότι αι στρατιωτικαί αρχαί της κατοχής δεν ανέχονται τοιούτας προσβολάς κατά της εθνικής των σημαίας και επιβάλλουν αυστηράς κυρώσεις, τας συνεπείας των οποίων δεν υφίστανται μόνον οι δράσται των ανοήτων τούτων πράξεων, αλλ’ ολόκληρος ο πληθυσμός της πρωτευούσης, ολόκληρον μάλιστα το Έθνος(…)» 
ΥΓ.6: αναλογιστείτε με χιούμορ, τις σκηνές απείρου κάλλους και γελοιότητας, που θα ζούσαμε με το κλείσιμο των εκκλησιών, ιδίως το Πάσχα, αν κυβερνούσε ο …τρισκατάρατος ΣΥΡΙΖΑΣ!
  Σημαίες, λάβαρα, λείψανα αγίων, καλόγεροι, Μακεδονομάχοι, Σαλαμινοφάγοι και κάθε λογής μυστήριος (πιστός), θα γινόταν παγκόσμιο viral. Και πίσω τους, δίπλα τους, Αδώνιδες, Πλεύρηδες, Μπογδάνοι… Αφγανιστο – Ιρανο – Τουρκμενιστάν της …Ευρωζώνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.